topol Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Stała sie rzecz niebywała po kraksie klameczka lekko ucierpiała i używanie jej jest niemożliwe.Teraz mam pytanie! Można użyc w tych hamplach innych shimanoskich klamek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Pewnie, że można. Ja polecam takiego XTeka http://cyklotur.pl/x_C_Sz2.html?PT=5309696...ZTA=8&HNT=T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 he własnie ją juz prawie kupiłem!!! Ale powiedz mi jak bedzie ten hampel dzialał? Lepiej?Bo tłoczki to szczyt techniki to to nie jest!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 dzwignie hamulcowe takiego typu jak ty masz 485 w 535/lx/xt to wlasciwie jedna konstrukcja. kiedys przerabialem temat sainta i nic mądrego na ten temat nie znalazlem. roznily sie wlasciwie tylko ksztaltem samej dzwigni hamulca. chcac wiekszego kopa trzeba kombinowac z klockami/ rozmiarem tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 A w życiu, właśnie te nowe XT i XTR różnią się znacznie od Alivio, Deore, starych XT. W porównaniu do standardowej dźwigni z Deorek skok jej by klocki dotknęły tarczy jest dużo mniejszy. Dodatkowo regulacja odchylenia od kiery bardzo przyjemnie pracuje a wyprowadzenie przewodu jest pod większym kątem, dzięki czemu można skrócić jego długość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 ale ja piszę o starych - ktore maja dzwignie praktycznie takie same, a nowe alivio nawiązuje stylistyką do wlasnie starszych modeli. miałem chwile nowe xt. nie polecam tej dzwigni od nowego xt - bo jej dzialanie jest ciut inne niz alivio - no chyba ze ci to zupelnie nie przeszkadza. poza tym dosc znacząco odbiega stylistycznie od alivio. o ile w przypadku kombinacji vbrake i hydraulika w rowerze jest to wymuszone konstrukcją hamulca to przy posiadaniu dwoch hydraulikow wygladaloby to ciut dziwacznie - jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 4 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 alivio ma nieco dluzszy zbiorniczek i korpus w porownaniu do reszty , napisz do sklepu bo podejrzewam ze da sie kupic sama 485 , chyba ze takiej juz nie chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.