topol Napisano 3 Lipca 2008 Napisano 3 Lipca 2008 Stała sie rzecz niebywała po kraksie klameczka lekko ucierpiała i używanie jej jest niemożliwe.Teraz mam pytanie! Można użyc w tych hamplach innych shimanoskich klamek?
Schwefel Napisano 3 Lipca 2008 Napisano 3 Lipca 2008 Pewnie, że można. Ja polecam takiego XTeka http://cyklotur.pl/x_C_Sz2.html?PT=5309696...ZTA=8&HNT=T
topol Napisano 3 Lipca 2008 Autor Napisano 3 Lipca 2008 he własnie ją juz prawie kupiłem!!! Ale powiedz mi jak bedzie ten hampel dzialał? Lepiej?Bo tłoczki to szczyt techniki to to nie jest!!
tobo Napisano 3 Lipca 2008 Napisano 3 Lipca 2008 dzwignie hamulcowe takiego typu jak ty masz 485 w 535/lx/xt to wlasciwie jedna konstrukcja. kiedys przerabialem temat sainta i nic mądrego na ten temat nie znalazlem. roznily sie wlasciwie tylko ksztaltem samej dzwigni hamulca. chcac wiekszego kopa trzeba kombinowac z klockami/ rozmiarem tarcz.
Schwefel Napisano 3 Lipca 2008 Napisano 3 Lipca 2008 A w życiu, właśnie te nowe XT i XTR różnią się znacznie od Alivio, Deore, starych XT. W porównaniu do standardowej dźwigni z Deorek skok jej by klocki dotknęły tarczy jest dużo mniejszy. Dodatkowo regulacja odchylenia od kiery bardzo przyjemnie pracuje a wyprowadzenie przewodu jest pod większym kątem, dzięki czemu można skrócić jego długość.
tobo Napisano 3 Lipca 2008 Napisano 3 Lipca 2008 ale ja piszę o starych - ktore maja dzwignie praktycznie takie same, a nowe alivio nawiązuje stylistyką do wlasnie starszych modeli. miałem chwile nowe xt. nie polecam tej dzwigni od nowego xt - bo jej dzialanie jest ciut inne niz alivio - no chyba ze ci to zupelnie nie przeszkadza. poza tym dosc znacząco odbiega stylistycznie od alivio. o ile w przypadku kombinacji vbrake i hydraulika w rowerze jest to wymuszone konstrukcją hamulca to przy posiadaniu dwoch hydraulikow wygladaloby to ciut dziwacznie - jak dla mnie.
wookie Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 alivio ma nieco dluzszy zbiorniczek i korpus w porownaniu do reszty , napisz do sklepu bo podejrzewam ze da sie kupic sama 485 , chyba ze takiej juz nie chcesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.