Skocz do zawartości

[film]Fox RL100 '08 w akcji- Youtube Video

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://youtube.com/watch?v=sBz-cScLtx8

Lekka przejazdzka w terenie dla pokazania pracy amorka i lockoutu. Jak uda mi się mocowanie aparatu za pomocą taśmy klejącej zastąpić czymś bardziej pewnym, to pozwolę sobię na cos więcej :P

Resztę filmików znajdziecie w profilu- nie wklejam linków bo póki co udalo mi się uploadować tylko jednego movka :D

pozdro!

Napisano

Jakbym miał wybrać amortyzator na podstawie filmu z jego pracy to pewnie kupił bym suntoura XCR. Mam wrażenie że na filmach 90% widelców pracuje tak samo.

Ale interesuje mnie opinia jak ten widelec faktycznie działa w akcji, jak wypada w porównaniu np do Reby, R7 lub Minute?

Napisano

Bo i teren nie jest wymagajacy z tego co widze. Ale z tego co widac na filmiku aparat na ramie jest caly czas stabilny (nie trzesie nim) wiec z tego morał że amor dobrze tłumi wszystkie nierówności i nie przenosi drgań na ramę a więc i na kierownicę i rowerzystę :)

Napisano

teren przez cały czas był plaski i piaszczysty jedynie od 5 minuty przez 30 sek było lekko w dół i chyba od 6:30 też był lekki dołek. Amorek wybierał tylko korzenie, koleiny i większe nierówności leśnej ścieżki. Starałem sie nie pompować dlatego większość czasu siedziałem na tyłku :D następnym razem aparat zamontuje w innym miejscu (teraz był przyklejony w okolicy bidonu) żeby było jednoczesnie widac teren i pracę amortyzatora bo co z tego ze widać jak sie ugina skoro nie wiadomo co było przeszkodą... Postaram się zastąpić obecny aparat czymś mniej klockowatym i bardziej uszczelnionym bo nie ma nic gorszego od piachu i kurzu w obiektywie ;) co do pika- nie neguje ale i nie potwierdzam wyzszosci pika nad liskiem i nie mam takiego zamiaru ale czy aby przypadkiem pike nie miał troche innego zakresu ugięcia, zastosowanego tlumika, wagi i przeznaczenia? poza tym na ugiecie rowniez składa sie waga kolarza, ciśnienie w amorku a i efekt wizualny ugiecia jest różny w zaleznosci od ustawienia tłumienia powrotu i od przeszkod oczywiście :)

Napisano

Jezeli chodzi o cos do nagrywania to fajny sprzet mozna zobaczyc na www.vholdr.com. Jak masz mozliwosc sciagnac cos takiego ze stanow to nie ma co sie zastanawiac. Wiem, ze jest dostepny ale nie wiem ile kosztuje. Ale przynajmniej przy zakupie nie byloby cla.

Podoba mi sie jak pracuje ten amortyzator. Rower masz hardtail czy full?

• 2 tygodnie później...
Napisano

tym razem z podkładem muzycznym: http://pl.youtube.com/watch?v=0bcMWTLbCow

vholdr ogladalem juz wczesniej i przyznaje ze sprzecik wyglada calkiem ciekawie i nie zastanawialbym sie nad zakupem gdyby byl tak uszczelniony jak digital hero 3... Sposob otwierania tylnej klapki tego ustrojstwa wskazuje niestety ze jest to sprzet jedynie bryzgoszczelny B) a i nie widzialem zadnego filmu na youtube nagranego pod wodą vholderem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...