Maciek764 Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Więc jest to następujące: Łańcuch UG51 za 15zł Wolnobieg Shimano 7-rzędowy Korba SR Suntour Całość ma około 5500km Problem jest taki że jak jadę np. 3x5, 3x4 to pod obciążeniem z każdym obrotem łańcuch tak jakby zsuwa się na bok na trzeciej zębatce korby (w stronę ramy, nie zewnętrzną!) Rozważałem: Krzywa zębatka - jest taka jak była czyli prosta Zgięty ząb/jakiś zadzior - odpada, dokładnie obejrzałem wszystkie zęby. W serwisie powiedzieli - wyciągnięty łańcuch. Czy faktycznie może mieć to wpływ na to zsuwanie się łańcucha obok zębatek na pewnym odcinku a potem wracanie na swoje miejsce? Czy wymiana łańcucha bankowo załatwiłaby sprawę? Pytam, bo nie chcę go zmieniać bo już się na pewno nie przyjmie. A jeżeli już czy są jakieś korzyści z zastosowania do tego wolnobiegu HG40 zamiast UG51? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fx57 Napisano 5 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Ściągnij łańcuch zakręć szybko korbą i zobacz czy trzeci bieg nie ma przypadkiem bicia tzn czy aby ta zębata nie ma "ósemki" Być może przyczyna leży po stronie skrzywionego łańcucha ściągnij go rozłóż po długości i przyjrzyj się mu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.