tysiu Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Znalazłem wczoraj przypadkiem film zamieszczony na stronie organizacji PETA a pokazujący okrucieństwo zadawane zwierzętom futerkowym na farmach w Chinach. Jest to film nakręcony w czasie pozyskiwania futer z tychże zwierząt ale dodam że jest to robione w okrutny i bezwzględny sposób a ludziom którzy to robią sprawia to chyba sadystyczną przyjemność. Rozumiem że ów sposób pozyskiwania futer ma wymiar praktyczny bo krew mogłaby te futra zanieczyścić i hodowcy po prostu mniej by zarobili... Domyślam się że podobnie wygląda to w innych czyli tzw cywilizowanych krajach.... Nie pisze już nic więcej chcecie to sami zobaczcie. Uwaga ! Film jest bardzo drastyczny i nie namawiam do jego oglądania http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarod Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Kiedyś dawno temu widziałem ten filmik... No cóż takie rzeczy można bardziej humanitarnie robić. Zwierzaki zawsze będą musiały ginąć dla nas, ale nie w taki sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Chiny są w ogóle popieprzone!!!.... Ostatnio widziałem film z Chinolem, który w stanach albo europie (już nie pamiętam) zabił kobietę i ja zjadł.... Kiedy go złapali i przekazali władzom w Chinach..okazało się że wypuszczono go na wolność ponieważ przestępstwo którego sie dopuścił nie było w ich państwie . I żyje normalnie wśród ludzi i pracuje. To dopiero jest chore . A w filmie opowiadał jak zabił i jak "delektował" sie mięsem kobiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 To było w Holandii a ten zbrodniarz był japońskim studentem. Zabił i zjadł swoją koleżankę ze studiów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK! Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 To jest straszne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Przecież Ci ludzie nie mają sumienia ani choćby cząstki elementarnych zasad współżycia pomiędzy ludźmi a zwierzętami. Jak można obdzierać ze skóry żywego zwierzaka? Przecież dużo prościej byłoby mu choćby najpierw podciąć gardło, co jest też tragiczne, ale zaoszczędziło by bólu zwierzakowi i pracy zbrodniarzowi. Jak dla mnie w takiej sytuacji to zwierzak wykazuje więcej cech ludzkich niż ten oprawca, nieczujący bólu, wstydu, niewidzący żadnych barier. Straszne! Pozdrawiam P.S. Coś na tym "poziomie" tylko że tu giną dzieci. http://www.peta.org/feat-canadaSealHunt.asp Czego to się nie robi dla pieniędzy. Niepojęte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 tych (*#^%&()# powinni powiesić za jaja i zrobić im to samo, szkoda zwierząt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 No cóż jak pisałem zabicie poprzez podcięcie gardła mogłoby zabrudzić futro krwią no i wtedy zapewne jego wartość znacznie by spadła... Oczywiście że istnienie każdego z nas jest związane ze śmiercią i cierpieniem jakiejś istoty w końcu większość z nas je mięso i ma skórzane buty. Myślę także że te filmy są wstrząsające bo widać na nich zwierzęta podobne do tych które żyją w naszych domach. Bo gdyby ich smutnymi bohaterami były np rekiny albo krokodyle to wtedy ich kaźń nie wzbudzała by już takich uczuć u widzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 przecież można udusić takie zwierze, po co taką rzeźnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Po to, żeby wzbudzić rozpacz i gniew w takich jak my, takich którzy "mogą" ładować miliony w akcje i organizacje, a takie kraje jak Chiny nic sobie z tego nie robiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ja szczerze mówiąc chciałbym zobaczyć jak takim skur... nom inny człowiek bądź jakieś drapieżne i silne zwierze robi to samo. Do cholery, przecież to też jest istota żywa i czuje. Czy tacy "ludzie"? to są chorzy psychicznie czy mają jeszcze inne problemy zaburzeniowe i nie ruszą tym zakutym łbem, że można to zrobić w inny sposób? W ogóle Chiny to tak jak ktoś napisał wcześniej popieprzony naród. Namnożyło się tego gówna tyle i się panoszą wszędzie gdzie się tylko da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lai Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Nie generalizujmy, bo to zaczyna być przegięcie. U nas też są kłusownicy i okrutnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Tylko o ile mi wiadomo w Polsce nie podaje się mięsa z kota lub psa w restauracjach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 ech nawet nie chce tego otwierać bo... nie zasne serio jakoś nie moge na takie rzeczy patrzeć. Co do tego jakie to są zwierzeta, co za różnica? każde czuje tak samo, po prostu nie wszystkie potrafią wyć z bólu... chińczyków się namnożyło? a co za róznica kogo? 'czlowiek jeden pies' nie obrażajac psów oczywiście, to ludzi sie namnożylo od cholery i się panoszymy jak nie wiem kto. I przez co to wszystko? bo jakiemuś babsku chce się mieć futerko na zime? zwracać mi się chce jak widze takich ludzi, szkoda ze na tych futerkach nie widać ile ktoś się musiał nacierpieć żeby cos takiego zrobić,a co najgorsze to to ze przeciez to się nie skonczy bo jak? człowiek juz dawno przestał być zwierzęciem bo stoczył się niżej od zwierząt. Jak chodzi o skórzane buty to inna sprawa, chociaż też juz nie kupuje. smutne bo nic nie da sie zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 to już kwestia kultury, tradycji i regionalnego menu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanonier Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Nawet nie mogłem do końca oglądnąć filmiku.... tragedia:/:/ Chińczyków to przy narodzinach powinni od razu kastrować, jest ich już wystarczająco za dużo ale jak nie oni, będzie robił to znowu ktoś inny a najbardziej cierpią na tym niewinne zwierzaki:/:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 I przez co to wszystko? bo jakiemuś babsku chce się mieć futerko na zime? zwracać mi się chce jak widze takich ludzi, szkoda ze na tych futerkach nie widać ile ktoś się musiał nacierpieć żeby cos takiego zrobić,a co najgorsze to to ze przeciez to się nie skonczy bo jak? człowiek juz dawno przestał być zwierzęciem bo stoczył się niżej od zwierząt. Na szczęście pokolenie osób, które kupują futra już jest starsze i tych osób jest coraz mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 2 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 ja...pierwszy raz w życiu nie obejrzałem jakiegoś filmu do końca ....heh...ale aż dziw bierze, że te zwierze nie mdleje z bulu albo nie umiera z bulu... człowiek nie wytrzymał by i zmarł odrazu.... nie no to się w głowie nie mieści.... normalnie słów brak ps. nie polecam filmu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 2 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Na szczęście pokolenie osób, które kupują futra już jest starsze i tych osób jest coraz mniej. Nie powiedziałbym. Poziom rośnie i ludzi z grubszymi portfelami przybywa a to ciągnie za sobą zapotrzebowanie na wszechobecną skórę i szlachetne wykończenie wszystkich "przydatnych" gadżetów i urzadzeń, no i ubrania, obuwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=rabhxOjslsc&...feature=related dziwny naród Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Chiny są w ogóle popieprzone!!!.... Ostatnio widziałem film z Chinolem, który w stanach albo europie (już nie pamiętam) zabił kobietę i ja zjadł.... Kiedy go złapali i przekazali władzom w Chinach..okazało się że wypuszczono go na wolność ponieważ przestępstwo którego sie dopuścił nie było w ich państwie . I żyje normalnie wśród ludzi i pracuje. To dopiero jest chore . A w filmie opowiadał jak zabił i jak "delektował" sie mięsem kobiety To był Issei Sagawa http://zbrodnia.killer.radom.net/zbrodnia....ane=SagawaIssei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.