iguanaa Napisano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 vitam.. rover jak v opisie giant xtc nrs ..z zalozenia niemontuje sie bagaznika na tyl tejze ramy jednak to nie tak ze niejest to vykonalne.. 12 lipca lece do szkocji i niebardzo viem co mam robic myslalem o kupieniu dluzszej oski i zamontovaniu na niej bagaznika jednak oske mam zbyt cienka by ja tak obciazac viec jesli juz to trza by o grubszej osce pomyslec tylko czy to tak vogule mozna.. czy nierozvali to suportu.. od gory jakies obejmy klamry czy cos v tym stylu.. sakvy lacznie na 66 litrov bagaznik na 35 kg jedno i drugie od crosso.. moje pytanie to czy ktos proboval czegos takiego czy jak juz uda misie pszytfierdzic bagaznik do ramy to czy rama vytrzyma jakby na to niepatrzec dosc sporafe obciazenie zvlaszcza te dynamiczne niefiem ile kg bagazu zabiore lece na 9 dni viec mysle/vydaje misie ze cos kolo 20kg trasa jakies 1000km prosilbym bym o vszelkie rady/sugestie/vskazovki najlepiej na gg 1017829 badz @ iguana@interia.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATT Napisano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Do fulla to chyba jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest przyczepka. Np Extrawheel - http://www.allegro.pl/item384625957_przycz...l_promocja.html http://www.extrawheel.com/ Przynajmniej montaż jest banalny i nie trzeba kombinować nic z bagażnikiem. Jedyny minus to cena, ale zwykłe sakwy też nie są za darmo. Mój full z przyczepką wygląda tak. http://img444.imageshack.us/my.php?image=dsc01694xz2.jpg http://img134.imageshack.us/my.php?image=dsc01689or6.jpg Z obciążeniem do 10kg to się jedzie prawie jakby jej nie było, a później jest już trochę gorzej ale tylko tyle że się ciężej kręci. Sterowanie rowerem nawet w terenie jest bezproblemowe, można też podjeżdżać pod strome górki i nie podrywa przedniego koła jak w przypadku sakw, ogólnie bardzo fajny gadżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iguanaa Napisano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ..fakt nie sa zadarmo moje konkretnie 329 zlotovek + bagaznik 89 zl i fakt pszyczepka vyglada ciekafie i jest dobra alternatyfa zvlaszcza na dluzsze vypady ja jednak upre sie i pszymontuje do tej nieszczesnej ramy bagaznik i zobacze co z tego vyjdzie bede jednym z nielicznyh a moze i jedynynym ktory dosviadczy mam nadzieje pszetyrfania takiej konstrukcji.. zloze rofer do kupy zamontuje bagaznik pszetestuje pod obciazeniem v terenie i jesli vszystko bedzie ok to 12go v samolot i v droge.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 A ja mam uwagę w kwestii technicznej: przeczytaj końcówkę 10. pktu Zasad Pisania i dostosuj się - to znaczy: zacznij pisać po polsku. W przeciwnym razie zmuszeni będziemy wprowadzić wytyczne z tegoż 10. paragrafu w życie. Pozdrówko bez odwołania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iguanaa Napisano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ..nie ponosicie odpowiedzialnosci za tresc a jednoczesnie ingerujecie/nazucacie forme jej pisowni czemu to ma sozyc przeciez jesli komus to uwiera to niech tego nieczyta.. jak widac uzytkownikowi ATT to nieprzeszkadzalo i przeczytal a nawet i odpisal pozatym jakim rozsadnym powodem mialbym sie kierowac piszac np zamiast samo h ch skoro w zaden sposob niezmieniam znaczenia slowa pisze w miare przejzyscie i jak widac zrozumiale.. skoro nieponosicie odpowiedzialnosci za tresci zawarte w postach to i nienazucajcie ich formy bo co to za wolnosc slowa jak na waszych warunkach.. pozatym mam dyslekcje dysgrafie i dysortografie cokolwiek to oznacza i klawiatore bez polskich znakow.. toz to dyskryminacja.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Dla mnie to możesz mieć nawet dysmózgowie ale masz pisać po polsku na tym forum. Jak ci taką trudność sprawia pisanie w naszym języku to zainstaluj Firefoxa albo Worda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iguanaa Napisano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ..i mamy kolejnego "dobrego policjanta" ktory to.. jak ten szeryf stoji na strazy prawa a nawet i ponad nim i czatuje by uzyc swej wladzy by wlepic mandat za zle parkowanie ..jesli niepisze po polsku to i zapewne nierozumiesz co pisze a skoro tak to nieczytaj tego i nieproboj zrozumiec niech zrobia to inni ktorym nieprzeszkadza niestosowanie sie do regolek wpojanych dzieciom w podstawowce.. dac polakowi troche wladzy to cie zgnebi bo co to on niejest.. zamiast bawic sie w nauczyciela i prawic mi o tym jak sie pisze rower skupil bys sie na tresci.. forum z zalozenia jest dla ludzi ktozy pisza badz odpowiadaja na dane tematy to oni twoza forum a skoro tak to im zostawcie wolnosc formy i sposobu przekazu informacji zwlaszcza ze jak sami piszecie.. nieodpowiadacie za tresc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 "wolność formy i sposobu przekazu informacji " najlepiej to napisz hieroglifami . Ja też mam dys. ale od tego co tu piszesz aż mnie oczy bolą . Nie kalaj naszego języka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iguanaa Napisano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ..i jeszcze jedna osoba ktora zamiast skupic sie na pierwotnym temacie postu zali misie jak to ja oczy bola.. czy to jest jakis zbiorowy uraz z dziecinstwa czy zaduze mniemanie o sobie (bo skoro mi to vpoili to i ty masz sie do tego stosovac..) jak bola to nieczytaj czy ja komus kaze to czytac.. robisz to zupelnie dobrowolnie.. niepisz nieczytaj i bedzie dobze a jak juz masz zamiar to na temat ramy nrs i obciazenia jakim chce ja uraczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 koniec tego cyrku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.