ulvgar Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Rower, czy rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tekosz Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 ...BTW, gdzie można dostać hak przerzutki od Zaskara?... A takie by nie pasowały, http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=7026 http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=3933 tylko nie wiem czy mają je fizycznie w magazynie czy tylko "mają mieć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Powinny pasować, ale cena dalej jest... Zobaczymy w środę czy mają na stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
calme Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam, jako, ze przypadkiem natrafiłem na ten temat, postanowiłem również dopisac sie jako ujeżdżacz i miłośnik rowerów ze stajni GT. Mój obiekt to GT Zaskar Expert w bardzo miłej jak dla mnie kolorystyce oraz delikatnie przekonwerterowany do opcji single speed Jako mieszkańcowi nizin jeździ się świetnie, aż żal będzie przerabiać i montować przerzutki w przyszłym sezonie (chęć odbycia kilku wycieczek w góry), gdyż prostota i zarys koncepcji single jest świetna. POZDRowerEk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 28 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Witam GTmaniaka. A rowerek zacnym jest - gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 28 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 rowniez witam a z racji , ze chce wlaczyc nowa GTowke w grono to pytanie: http://www.allegro.pl/item487751109_gt_ava...t_i_zacisk.html sprzedawca mowi, ze rozmiar to : "rura podsiodłowa: 410mm mierzylem od srodka suportu do samiutkiego konca ;] " czyli wychodzilby rozmiar S ? Ktos ma jakies doswiadczenia w ogole z tymi avalanchami ? Bo mam dwa amory. Jeden setke Judy TT , drugi Indy C 63 mm dlugosc cos jak sid 80 i nie wiem ktory ewentualnie wstawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 28 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Tak to musi być S-ka, bo moja M-ka ma coś koło 466mm. Zresztą widac po kątach "triple-triangle", ze to jakiś mniejszy egz. Pamiętaj, że Lawinka ma inną geo niż Zaskar, dłuższą rurę podsiodłową i krótszą górna rurę (mniejszą bazę kół). Co do amora, to u mnie siedzi Bomber XC 600 ETA 100mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 29 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 wlasnie Ski szukam. A krotsza rura pozioma sie przyda, bo posiadaczka ewentualna do wysokich nie nalezy To bedzie lepiej pasowac judy setka skoku ? Przy tym indy to moze troche sie chyba geo uposledzic? Pytam, bo patrze na specyfikacje avalanche i pisze, ze dostosowany jest do amorow 80 i 100mm. Wiec moze indy podejdzie. Gra jest warta grama a nawet 600 bo taka jest roznica w wadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 29 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ktoś jakiś czas temu sprzedawał Zaskara... Chyba nawet w rozmiarze S Może jeszcze go ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 29 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Cały pic polega na tym, że mam porównanie bo w moim amorku po włączeniu blokady ETA po pewnym czasie kompresja skoku wynosi jakieś 30%. Więc to tak jakbym miał i 100 i 66. Generalnie zależy od zastosowań (odkrywcze) Płaski teren (im bardziej wyboisty tym mocniej się to czuje) IMO lepsza 100, szosa i podjazdy (zwłaszcza te 2) mniejszy skok to jest to. Własnie przez to, że Lawinka ma małą bazę kół/krótka ramę, to na podjazdach skok 100mm to istna męczarnia. Ale jak to mówią tyłek kazdy ma własny i kazdy ma własne odczucia z jazdy danym rowerem. I z obserwacji - jak dasz do Lawiny amor o małym skoku, krótki mostek i prostą wąską kierownicę, wtedy rower jest bardzo zwrotny (lub nerwowy wg. innych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 29 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 ja planowalem mostek 80 i gieta albo 90 i prosta 580 tioge taskforce dziewcze ma 160 cm okolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 1 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Kello to "S" będzie dla niej dobra. Ale czy mostek 80 nie będzie za krótki? Ja mam 163 cm, mam zaskarka "S" ale mostek 110 (założony na minus) i prostą kierę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ale rozmiarówka niektórych roczników Avalanche i Zaskar jest myląca. Mam ramę Avalanche 2.0'06 L i Zaskar'07 L i ta druga jest większa. Radze dobrze zmierzyć ramę przed kupnem, ja na Lawinie się lekko dusiłem ale sporo też zależy od preferowanego stylu i pozycji jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ja mam Lawinę '07 rozm. M + mostek 90 (boplight) + prostą kierę (boplight PRO) + sztycę z jarzmem przesuniętym do tyłu (zwykły klocek Kalloy-a) mając 179cm nie narzekam. Ale z premedytacja wybrałem ramę z małą bazą kół, jakbym szukał długasa to brałbym ... Garego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 A ja Felta RXC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 ja mam zaskara M 80mm mostek i gieta kiere wiec mysle ze jej starczy 90 i prosta ? czy dac 100mm ? bo ja mam zle nastawienie do dlugich mostkow bo dla mnie uposledza to prowadzenie roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 3 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 To najlepiej byłoby jakbyś mógł od kogoś pozyczyć dłuższy mostek i prostą kierę. Nie ma to jak sprawdzić organoleptycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 ramka przyszla jest to S-ka i jest ladna jak poskladam a mam nadzieje ze zdaze przed swietami to sie pochwale i wpisze nowa czlonkinie klubu GT na forum, a moze namowie na wlasny login to sie sama wpisze pytanko tylko jaka srednica sztycy jest ? bo suwmiarke zapodzialem... rama to avalanche expert. czy to jest 27,2 standardowe ? bo tak wyglada nie wyglada na 30,9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Raczej 27,2. Zawsze możesz wyjąć swoją sztycę i wsadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Znalezione na pinkbike'u http://www.pinkbike.com/photo/2781297/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 :o Dawno się tu nie pokazywałem, a tymczasem... przygotowania do powrotu do V-brake trwają w najlepsze. Hamulce (LX) i klamki (Avid5) czekają od dawna, golenie do amorka (z Magury Vidar) już są, piwoty pozostało odebrać (wyprawa 2 ulice dalej do znajomego przeciąąąga się ), koła wstępnie zaklepane (Crossride UB), teraz tylko czekać na fundusze noworoczne I jak dobrze pójdzie, nowy sezon zaczynamy w okolicach 12,8kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 no to rower zlozony , nowa czlonkinia klubu GT ;D fotki dam jutro jak bedzie jasno, to lepiej wygladac beda. Jak na razie specyfikacja: rama: GT Avalanche Expert S widelec: Rock Shox Judy TT stery: FSA mostek: no name, lekki bo chyba 146gram kiera: specialized xc, gieta 680mm sztyca: zoom siodlo: scott manetki: alivio klamki: avid fr5 hamulce: shimano 465 z tarczami 160mm przerzutka przod: deore down swing przerzutka tyl: xtek srebrny kaseta: alivio lancuch: hg50 korba: truvativ iso-flow suport: truvativ na isis pedaly: no name plastik 10 letnie (poki co na dobry poczatek ) kolo przod: piasta shimano 525 , obrecz kellysa kbix kolo tyl: piasta shimano xt, obrecz kellysa kbix opony continental explorer pro 2,1 i do tego pancerzyki w kolorze niebieski metalik rower dzis zlozony, przejechany, jutro wrecze prawowitej wlascicielce, mam nadzieje ze sie jej spodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 A myślałem, że założysz swoje tarcze skoro kupiłeś Juicy 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 27 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 kello czekam na fotki - z opisu sprzęcik zapowiada się na niezłą maszynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.