kello Napisano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 z bialym amorem wygladalby oblednie kaseta ultegra ? a teraz na jakiej jezdzisz ? mi sie osobiscie jakos korba 770 nie podoba wizualnie ale robia jakie robia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Mi też 770tka się nie podoba ale jak nie będzie innej opcji... Jest szansa, że na ebay'u dostanę 760. kusi mnie ten SID (teraz to właściwie to samo co Reba bo też ma golenie 32 mm) ale budżet średnio m ina niego pozwala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 piszesz o zastosowaniu maratonskim tego roweru? na ktorych terenach? kaseta ultegra i terenowe podjazdy jakos wogole mi sie nie kojarzą, chyb ze jestes az tak mocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 W góry nie jeżdżę. Z klubem w tym roku skupiamy się na Mazovii a tam mało kiedy jest taki podjazd, że trzeba ze średniej zębatki zrzucić W Supraślu było dużo gorzej ale kolega stosował z powodzeniem taktykę podchodzenia i natychmiastowego zjeżdżania 'z blatu' Rozstaw Ultegry 12-25 wystarczy mi w zupełności, XT u nas się tylko marnuje i coraz więcej osób z klubu przekonuje się do szosowych kaset. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 w takim przypadku rozumiem, pewnie tez bym zamontowal inną kasete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Jutro czeka mnie wizyta w sklepie i zamawianie części o Pawlaka, trochę tego będzie i mam nadzieję, że w pierwszej połowie lipca wszystko będzie na miejscu. Jeszcze o pedałkach muszę im przypomnieć. Mają na stanie MXRy ale 2 komplety zajeździłem i nie chcę trzeci raz się 'potknąć' Sądzicie, że te dadzą radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 dałeś link do sterów, a wydaje mi sie, że chodzi Ci o pedałki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Sorki, chodzi o stery - pedały już są zaplanowane tylko czekam na złożenie zamówienia. Póki co nie wiem czy rama przyjdzie ze sterami czy bez, dlatego pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 raczej powinna przyjsc z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Chyba dowiem się jeszcze w tym tygodniu - jutro wpłacam pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Pieniądze wpłacone. Byłem w sklepie i jest szansa na ściągnięcie korby FC-M760 ale jeśli się nie uda to kupię 770tkę. Reszta części jest wpisana w zamówienie, które jak dobrze pójdzie jutro będzie wysłane BTW, dziś w nocy śniła mi się rama. Ach, ten piękny, niebieski kolorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Kasa na amor wpłacona, teraz najgorsze co może być czyli czas oczekiwania na ramę, widelec i części w sklepie. BTW, dziś do nich dzwoniłem i jest szansa, że sprowadzą XT FC-M760 ale to dopiero będę wiedział gdy przyjdą zamówione części od Pawlaka. Jeśli korba będzie to super, ale jeśli nie to trzeba będzie zamówić nową wersję i przez jakieś 2 tygodnie będę jeździł na 'starym' Firexie. GT Avalanche Pro śliczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzeM Napisano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Babcia Tequesta dostała do kompletu sztycę WCS i nowe kapcie Continentala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 A ja wczoraj w swoim i-drive 2.0 usunąłem luzy na dogbonie sposobem "gospodarskim" czyli przy pomocy podkładek z hamulców, super glue i dużej ilości smaru A po co to wszystko? Ramkę kupiłem używaną i miała leciutkie luzy gdzieś koło suportu. Najpierw pomyślałem - geje - bo długi czas jeździłem z tymi samymi blokami w innych pedałach i podejrzewałem że się wytarły. Potem - korba - ale suport był wkręcony idealnie, ramiona dokręcone też na maxa. Następnie - mimośród - gdyby przesuwał się nierównomiernie, tzn. "jedna strona bardziej" przy nacisku na pedały, pewnie należałoby go skontrować po rozkręceniu. Ale luzy były jednakowe po obu stronach - czy deptałem na prawy czy lewy pedał. Został więc dogbone... i faktycznie - EUREKA Na końcach miał tulejki ślizgowe wykonane "z czegoś tam" - jakby bardzo twardy plastik z zatopionymi drucikami. Wyrobiło się to z czasem i luz rzędu ułamka milimetra na tulejce zamieniał się na wkurzające i wyczuwalne,, mniej więcej półcentymetrowe latanie końca korby, nie mówiąc już o nieprzyjemnych wrażeniach akustycznych . Po kilku próbach skleiłem ze sobą superglutem po dwie podkładki, nawalilem smaru, wcisnąłem między tulejki dogbone'a a miejsce montażowe w mimośrodzie, dopsikałem jeszcze olejem i jest super Luzów zero, zawiecha działa bardziej przewidywalnie, choć miałem też wrażenie że minimalnie straciła na czułości zaraz na początku skoku - ostatecznie podkładki zostały wciśnięte dość mocno. Ale pod koniec wczorajszych jazd (ok. 20km próbnie) sytuacja wyraźnie się poprawiła PS. Jak tylko skończę zamieszanie okołomagistralne, moje obecne <12,8kg GT zawita na forum w pełnej rozpisce wagowej + fotki :P Na razie podam tylko same części: Bar Ends (rogi): Accent Cross-Country po ostrym tuningu Brake: (Front) (Hamulec Przedni): Accent Freezer 160mm, tarcza Accent Blade Brake: (Rear) (Hamulec tylny) Accent Freezer 160mm, tarcza Accent Blade Brake Levers (Klamki): Tektro MT4.0 Cables (Pancerze i Linki): Accent/Shimano/Clarks Cassette (Kaseta): SRAM PG 850 11-28 Chain (Lancuch): SRAM PC-48 Crankset (Korby): Shimano LX FC-581 170mm 22-36-44 Derlr. (Front) (Przerzutka przednia): Shimano C050 Derlr. (Rear) (Przerzutka tylna): SRAM 7.0 Fork front (Amorek): Magura Phaon 90-125mm Fork rear (Damper): Fox Float R Frame (Rama): GT i-drive 2.0 skok 4,5 cala (ok. 115mm) rozmiar M Grips (Gripy): Author pianka Handlebar (Kierownica): Accent Profi Pedals: (Pedaly) - Wellgo SPD Seat: (Siodlo): SKN Seatpost (Sztyca): Amoeba Vitra 31,8 (rama miała 31,6 ale papier ścierny czyni cuda ) Seatpost Clamp (Zacisk Sztycy): zintegrowany z ramą, na śrubę Shifters (Manetki): SRAM X-7 8b Skewers (Zaciski kol): Dartmoor Bolt-In Stem (Mostek): ZOOM 90mm Headset (Stery): Tange na maszynach + podkładka 5mm alu + kapsel Neco (jakoś tak wyszło ) Tire (Front) (Opona Przednia): Kenda Karma 2,0 drut Tire (Rear) (Opona Tylna): Kernda Karma 2,0 drut Tubes (Detki): Maxxxis Welther Weight Wheel Front (Kolo Przednie): -Hub (Piasta): Dartmoor X-Force -Rim (Obrecz): Alexrims DM18 srebrna, 32d -Spokes (Szprychy): DT Champion 2,0, zaplot na 2 krzyże (a co? testowaliśmy 2 krzyże na przedzie w 2 zestawach kół i trzymają się świetnie ) -Nipples (Nyple): DT -Rim Tape (Opaska): taśma izolacyjna Wheel Rear (Kolo Tylne): -Hub (Piasta): Dartmoor X-Rolls -Rim (Obrecz): Alexrims DH19, srebrna, 32d -Spokes (Szprychy): DT Champion 2,0, zaplot na 3 krzyże -Nipples (Nyple): DT -Rim Tape (Opaska): jak wyżej Całość waży niecałe 12,8 kg (jeszcze plus koszyk na bidon X-tasy), złożyłem na tym co miałem lub Tina zostawiła ze swojego bika, więc nie wydałem za dużo kasy. Szersze wrażenia z jazdy jeszcze podam, ale prowadzi się to mmmmmmmmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Przerzutka, łańcuch i kaseta są już w sklepie, jutro prawdopodobnie może przyjść też korba (dalej nie wiem jaka) i na 90% amortyzator. Pozostaje tylko czekać na ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzeM Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Szybka recenzja Conti: Buuuczą na asfalcie. Rower jedzie zupełnie inaczej niż na IRCach - teraz jakby płynął. W zakrętach czuć boczne trzymanie ale nie kładłem babci za bardzo na pierwszy raz. Przy prędkości około 20km/h tył zaczyna myszkować, jakby tylne koło chciało wyprzedzić ramę, uczucie dosyć dziwne, na razie nie umiem wytłumaczyć zjawiska. Hamowanie - klamki XTR i szczęki SRAM 9.0 potrafiły jednym zaciśnięciem zblokować tylnego Mythosa. Teraz zapomnij - du du du du du i hamuje rower jak z ABSem Zasadniczo - opony odbieram bardzo pozytywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Reba już czeka ale rama dopiero w czwartek będzie w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budi Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Czesć GTowcy i GTowce Dzięki za zaproszenie, Kello, i niniejszym wpisuję się do Klubu. Mam Lawinkę z 2007 i jestem na etapie docierania jej i siebie. To mój pierwszy sezon po długiej przerwie i pięknie jest wrócić na szlak, tym bardziej, że gór ci u nas na południu dostatek. XC niech żyje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witamy A u mnie brak tylko ramy Korba (XT FC-M770), 3 łańcuchy, kaseta i przerzutka już czekają w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ja dzis umylem rower i to nie jest sciema ze od mycia pekaja... patrze sobie na prowadnice przedniej przerzutki (xt 2008 top swing) i tam gdzie sa te durnowate literki wyciete XT idzie taka linia pekniecia... po cholere ktos te literki tam wpakowal wycinane to ja nie mam pojecia... inzynier od 7dmiu bolesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Więc nie myj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 czym to myłeś ? karcherem ? jak tak to sie wcale nie dziwie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Temat mycia karcherem już kilka razy się przewijał. Dodam od siebie tylko, że już od jakiegoś czasu używam tego tylko do największego błota - na resztę wolę poświęcić czas i umyć ręcznie albo przy pomocy zraszacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ja nigdy jeszcze karcherem nie myłem bika.. wole posiedzieć te 2-3 godziny spędzić przy nim.. a wiedzieć co sie z Nim dzieje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derclown Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam Wszystkich Uzytkowników GT. Mam I drive5 4.0 od tygodnia. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi ramami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.