MrJ Napisano 31 Maja 2008 Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Sam odpowiedz sobie jak masz zamiar jeździć na tym rowerze. Albo na takie pytania: 1. Czy będziesz nim jeździć w trudnym i wymagającym terenie, ciężkich dziurowiastych podjazdach, kopnym piachu itp. Jeśli TAK - 26 wyrobi się tylko z połączeniu z 32-34z z tyłu. Jeśli NIE - niech zostanie. 2. czy będziesz jeździł na tym rowerze dłuższe odległości z wysoką prędkością (pow. 30km/h). Jeśli TAK, to nawet na 36-11 się zakręcisz Jeśli NIE - wystarczy. Zestaw typu 26-36 montowano np. w Hussefelcie w KrossieFR i potrafił tam spokojnie obsłużyć ciężką maszynę - wiem bo jeździłem - o ile ktoś nie zapuszczał się w naprawdę "zdrowy" teren. Są oczywiście inne opcje, na czele z typową dwublatówką czyli 42-29, ale tu już trzeba szukać dość specjalistycznej tarczy 29z, a 26 i 36 to standardowe rozmiary trekkingów. Ostatecznie za 26 można dać 24 (Shimano takie miało kiedyś, czy ma teraz dokładnie nie powiem bo nie chce mi się grzebać w katalogach ), wtedy przy ostrożniejszym użytkowaniu i rapidy to obsłużą. Bo z 36 i 22 trzeba jednak trochę uważać - szybkie i gwałtowne zrzucenie łańcucha na 22 pod obciążeniem kończy się niestety tak jak można podejrzewać, czyli na mufie suportu Ale dla mnie jeśli ma to być sprzęt zimowo-treningowo-dozarobkowy czyli taki gdzie nie będzie się używało wysokich kadencji ani wjeżdżało w wielkie dziury - 36-26 (ew. 36-24) zda egzamin PS. K-mil - jak tylko złożę sprzęt - pojawi się niestety na pewno lekkie opóźnienie w zaplataniu kół i kupnie opon - dam znać jak się to sprawuje. Na razie powiem tyle, że sprawdzałem niej więcej dziś skok ramy :na sucho" i wynosi te mniej więcej niecałe 12 cm. Poza tym smar silikonowy którym potraktowałem tę gęściznę w mimośrodzie już się w niej rozszedł i całość działa wyraźnie lżej niż na początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Maja 2008 Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Może 38 zębowy Sting Dartmoora? Działałby z 22/26? Teren raczej mało szosowy - dojazd do pracy (3 km) a zimą raczej ciężkich przełożeń używać nie będę. W dalekie trasy tym bikiem też zapuszczać się nie będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 kello, co do pedałów to na Crank Bros MXR przejechałem się dwukrtonie - najpierw ułamałem oś a w komplecie z gwarancji zatarła mi sie klatka. Obecnie jeżdżę w pożyczonych Time'ach Allium ale czekam na Eggbeatter C. Dopłać do tego modelu (łożyska maszynowe a nie kulki jak w mxr) albo kup 540tki. MrJ jaką proponowałbyś mniejszą zębatkę do średniej 38 zębowej? maksymalne przełożenie 38/11 w zupełności mi wystarczy by dojechać do pracy lub w teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Chyba jednak pozostanę przy przy ustawieniu 26 i 32 z przodu (+ rockring) i jakaś 8kowa kaseta z tyłu. Bez kombinowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Mała ciekawostka GT LTS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 5 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 To przecierz prawie zabytek. Z tego co kojarzę to takie ramki były produkowane w latach 90-tych. A swoją drogą to ciekawa jestem jak i czy efektywnie działa to zawieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 ojciec kolegi ma cos takiego.. tyle ze z dorabianym damperem bo ciezko dostac bylo pasujacy w pelni sprawny wiec moge tylko powiedziec ze dziala rama bardzo ladna... tylko bez mocowan pod tarcze.. co stare to jednak stare piszemy "przecież" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 ulvgar - jak do 38 to tylko 26z. Przerzutka będzie pracowała lepiej, a skoro to nie będzie hardkor to 22z do niczego się nie przydadzą A w ramach relaxu podczas przerw pisania pracy magisterskiej dokończyłem wreszcie projekty 3 części które znajdą się w GT. Pierwszy to mostek Truvativ XR 65mm który w zimie zostawiła mi Tina. Anoda i tak była porysowana a rozmiar w sam raz mi pasuje (no, powiedzmy że 10mm dłuższy byłby idealny) więc zdarłem ją do końca, a do w miejscu loga XR pojawiła piękna dziurka Część została wstępne zaanodowana chemicznie, elektrolizy mimo starań nie udało mi się zorganizować. Oto foto na wadze (w realu jest trochę jaśniejszy, źle mi się światło ustawiło): No i drugi - projekt różków pozostałych jeszcze w spadku po Versusie. Po ostatecznym szlifowaniu i anodowaniu (także chemicznym - wybielacz do pralek czyni cuda ) wygląda to tak: Aha - koszt różków to ok. 25PLN (Accent CrossCountry) + trochę pracy własnej (tu anoda była słabsza, samo NaOH ją ruszyło). A waga... MMMMM I to na oryginalnych stalowych śrubach! Dlatego jak będę miał czas, cały opis umieszczę w dziale ManiiLekkości wraz z instrukcją zrób-se-sam PS. trzecią częścią jest korba LXa, która wygląda teraz cokolwiek niespotykanie, zamiast ciemnoszarej całości są jasnoszare ramiona + czarny pająk. Ale fotki jeszcze nie zrobiłem, proszę o cierpliwość :yes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Jaka długość tych rogów? Ten mostek mierzy z tego co wiem 60mm a nie 65mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 FiFi - faktycznie, zmierzyłem i wyszło 60mm. Co prawda do jazdy w stronę XC powinno być nie 1, ale minimum 2-3cm więcej, ale przyzwyczaiłem się do krótkiego mostka jeżdżąc na Dartmoorze (50mm), co daje dużo lepszą zwrotność roweru, pozycję do zjeżdżania w dół i ogólnie pomaga w wykonywaniu nagłych manewrów, tak między drzewami jak i między ludźmi A że na podjazdach trochę gorzej... co ja wspinaczkę trenuję? Różki mają dokładnie 85mm od środka kierownicy do końca (mierzone pośrodku różka). Oryginalnie miały coś koło 130mm i ważyły ok. 120g z tego co pamiętam, więc i tak były dość lekkie a bardzo tanie. No i są naprawdę wygodne, przynajmniej dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Ważne żeby spełniały swe zadanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 czyli zaczepialy o wszystkie drzewa na trasie ale nie powiem, ladnie wyszly naprawde a jaka kierownice do tego masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Założę się że giętą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 w to nie watpie tylko ciekawe jak szeroka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzeM Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 A czy szanowna Ecia tu zagląda? Bo z tego co przekopałem na forum, jej Rycerz ma chyba taką samą maszynę jak moja... chętnie bym spojrzał na siostrę bliźniaczkę mojej Tequesty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Rycerzowa Tequesta jest o rok młodsza . Zapraszamy do tematu o warszawskich ustawkach w podforum mazowieckim - tam co kilka stron znajdują się fotki z naszych wycieczek Pozdrówko siostrzane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzeM Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Ze specyfikacji wynika że mamy te same panienki...może kupiłem w 97 model 98? Araya, hamulce bez oznaczeń, klamki STX RC...Hm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 ulvgar i kello - miałem napisać wcześniej ale jakoś tak zeszło... Chyba już pisałem wcześniej do jakiej kierownicy się przymierzam. Teraz przymiarki się skończyły bo od paru dni leży w pokoju - to AccentProfi 620mm. Szukałem czegoś niezbyt ciężkiego (waga realna to podobno ok. 245g, swojego egzemplarza jeszcze nie ważyłem), o małym wznosie, no i niedrogiego. Owszem, są rzeczy lżejsze, ale nie za ok. 45 zeta, nie mówiąc już o kwocie jaką realnie na za nią dałem (w ramach większych rozliczeń ze sklepem) Te 620mm powinno wystarczyć - teraz jeżdżę tymczasowo na BOPie Endo dociętym do 630mm bez różków i ręce trzymam praktycznie na manetkach. Czyli jest za szeroko. 620mm plus różki powinny być w sam raz A co do różków - oryginalnie były za długie. Zresztą mam jakiś taki nawyk, że nie trzymam rogów jak kija od szczotki ale część śródręcza opieram o kierownicę, co w połączeniu z niewielką dłonią dało możliwość takiego skrócenia tych Accentów - ani nie wystają za bardzo, ani nie brakuje mi długości - czyli w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 To może faktycznie ten nasz rower to Tequesta '97 - my polegamy jedynie na oświadczeniu sprzedawcy, który mógł być niedokładnie poinformowany. Te nieoznakowane hamulce, jak udało mi się dociec, to jakieś archaiczne LXy - możliwe, że właśnie AD 1997 , dokładnie nie pamiętam. Z naszego egzemplarza została już tylko rama, koła, stery, manetki i właśnie te hamulce wraz z klamkami - i tylko ten zestaw (poza ramą i piastami - a przynajmniej przednią) nie będzie na pewno w najbliższym czasie wymieniany Pozdrówko prawdopodobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzeM Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Koła na Arayach są nie do zajechania...dużo dużo kilometrów i nic. Stare stery Tiogi są właściwie niezniszczalne - są i już. Chciałem zmieniać ale znajomy serwisman powiedział - po co? Przecież są OK. No to są. Manetki wymieniłem w tym roku na XT - warto, stare jednak się zużyły... Siodło zostało - stare SST. Z tego co sobie przypominam, były dwa kolory Tequest - granatowa i żółta...Granatowa - moja - miała sztycę i kokpit srebrny a żółta - czarne. Pozdrawiam Tequestowato... przy okazji...mam klamki SD5 - używane ale w świetnym stanie - mogę z racji Tequestosiostrowatości - wysłać gratisowo jeśli chcecie zmieniać stare LXy...bo leżą i się kurzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Skoro już narobiłem troszkę OffTopica, to go skończę. Ostatnia część self-made-tuning, czyli korba będąca kiedyś LXem HTII, wygląda tak: Na wadze - mniej więcej tyle samo wyszło mi podczas ważenia każdego elementu osobno bo 826g. Widać niedokładność wagi i chyba nałożony lakier (jest na calutkim pająku, z tyłu też) dały te 3g różnicy: Jako całość: W tym projekcie nie używałem mechanicznej polerki - anoda została tylko wyżarta NaOH a potem lekko spolerowana ale ręcznie. Na żywo prezentuję się jeszcze bardziej cool. Alle Śję Hfalle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 PrzeM: dzięki, ale akurat z klamek jesteśmy zadowoleni i nie planujemy zmiany . Koła, faktycznie - nie do zajechania, a piasty to chyba zapiszemy wnukom w spadku . Stery również, jak na zwykłe kulki trzymają się zaskakująco dobrze. Jakieś 2 lata temu myśleliśmy już o wymianie, bo zaczęły trzeszczeć - ale okazało się, że wystarczyło przeczyścić z piasku, posmarować i do dziś chodzą płynnie i bezszelestnie Manetki będziemy wymieniać głównie z uwagi na brak ekraników, co czasami - zwłaszcza w terenie - bardzo utrudnia kontrolę przełożeń. Nasza Tequesta oryginalnie była żółta - ale od razu po zakupie rozłożyliśmy ją i przemalowaliśmy ramę na granatowo Pozdrówko przyciemniane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzeM Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 To z manetek polecam te nowe XT 8 biegowe które nagle pojawiły się w handlu...W porównaniu do oryginalnych, co macie a ja miałem, różnica jest naprawdę kolosalna...szybki miniklik i tył zmieniony, przód też o wiele mniej siły potrzebuje... Tak przy okazji, czy nie macie wrażenia, że wasz STX RC z pewnością przetrwa najbliższą wojnę atomową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Mamy niejakie wrażenie, że STX może i przetrwa najbliższą wojnę atomową - ale nie mamy za to najmniejszej wątpliwości, że przednia beczułka GT przetrwa wojnę atomową, deszcz asteroid, eksplozję Słońca i uderzenie 50 metrowej fali tsunami bezpośrednio w przednie koło - wszystko na raz, i to bez najmniejszego zarysowania Pozdrówko niezniszczalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 To już skończę ten swój mały OT... albo i nie OT? W końcu związany z GT Dziś odebrałem opony Kenda Karma 2,0 - nawet w wersji drutowanej ważą bardzo mało, bo ok. 550g/sztuka. Tyle wskazała waga sklepowa, niestety średnio dokładna ale zawsze Cena... a się nie przyznam bo to obiecałem sprzedawcy że nie ujawnię. Były 2 ostatnie sztuki, z czyszczenia magazynu i jeszcze po znajomości. W każdym razie oba druty = w okolicach jednej kevlarówki Zostały już tylko te nieszczęsne koła (ostatecznie jednak Dartmoor/AlexFD26), tarcze (Blade180+160), pancerze do przerzutek i linki do hamulca. No i gwiazdka do sterówki, która dzisiaj przy próbie przesunięcia (skracałem rurę) zakończyła żywot... Eh, gdyby nie to, cały kokpit bym już dziś skręcił Dobrze pójdzie, skończę do weekendu i WRESZCIE będzie na czym szaleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.