ulvgar Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Co masz na myśli, że nie robią prawdziwych GT...? Zacną maszynkę posiadasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Co masz na myśli, że nie robią prawdziwych GT...? Zacną maszynkę posiadasz Podobno GT zostało przejęte przez jakąś firmę amerykańską, która jest takim ROMETEM w ameryce A druga sprawa to że widziałem ramy nowych GT (tych do 3000) i spawy to porażka Ciekawe jak u nich z wagą i wytrzymałością - dochodziły mnie słuchy że ramy 2 letnie pękają Mam nadzieję że to co słyszałem to bujda - ale słyszałem to od dosyć wiarygodnych osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 K-mil Ten Twoim zdaniem ROMET to grupa Pacific Cycle, a GT należy do nich od 2001 roku więc już dłuższy czas. "GT Bicycles is a large American manufacturer of road, mountain, and bmx bicycles. The company was founded in 1979 by Gary Turner, a welding engineer and Richard Long, a bike shop owner. The company merged with Schwinn in 1998, but the conglomerate went bankrupt in 2001, and was acquired by Pacific Cycle. Dorel Industries acquired Pacific Cycle in 2004." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 K-milTen Twoim zdaniem ROMET to grupa Pacific Cycle, a GT należy do nich od 2001 roku więc już dłuższy czas. "GT Bicycles is a large American manufacturer of road, mountain, and bmx bicycles. The company was founded in 1979 by Gary Turner, a welding engineer and Richard Long, a bike shop owner. The company merged with Schwinn in 1998, but the conglomerate went bankrupt in 2001, and was acquired by Pacific Cycle. Dorel Industries acquired Pacific Cycle in 2004." I właśnie znajomi sprzedawcy którzy mieli wcześniej GT - twierdzą że się jakościowo bardzo popsuł Ja wiem że kupiłem jeszcze rower na której jest MADE IN USA a nie TAIWAN albo CHINA. Nie wiem czy to robi różnicę, ale jakoś lepiej się dlatego czuje Mi się wydaję że spawy ram są gorsze niż kiedyś (porównywałem swój z nową wersją GT) Najważniejsze że jak komuś się dobrze na danym rowerze jeździ to nie ma co nad tym debatować. Oby GT były tak trwałe i dobre jak kiedyś - tego każdemu posiadaczowi nowych GT życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Teraz większość firm przenosi produkcję na Tajwan (ogólnie doAzji), bo jest taniej a czasem nawet lepiej. Wystarczy rzucić okiem na największego tajwańskiego producenta ram, Gianta, którego ramy nawet w niższych modelach mają bardzo równe spawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Z moich znajomych co mają/mieli GIANTa to po 3-4 latch musieli ramę wymieniać (a to tu pękła a to tam). Rowery mieli w różnych przedziałach cenowych: od najtańszych do tych za 7-9 tysi. Jakoś przykład GIANTa mnie nie napawa optymizmem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A mnie wykonanie a la Giant napawa optymizmem Brat ma Gianta Iguanę 2005, 20 września minie 3 lata od kupna. Spawy położone równo, jazda - sama przyjemność (szkoda, że 18, a nie 20"). Ale widziałem to co ta rama przeszła, aż dziwię się, że do tej pory trzyma się dobrze, Brat tego sprzętu nie oszczędza, wstawia mu w obroty ile tylko się da. Jeżeli Zaskary są tak dobrze wykonane jak ta rama to spoglądam na to optymistycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Jak mi się uda to może sprowadzę ramę GT Zaskar Team 2007 w rozmiarze M tylko pod tarcze. Cena około 200€. Kolor niebieski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Tu mam zdjęcia GT http://picasaweb.google.com/kamil78/GTBackwoodsPoZmianach A tu jest GT przed zmianami http://picasaweb.google.com/kamil78/RowerekPrzedZmianami Jeszcze w planie jest zmiana kół. Myślę o DT SWISS 1800 ale są trochę za drogie - muszę znaleźć coś tańszego ale nie wiele gorszego. Znalazłem fajne kółka Mavica. http://allegro.pl/item362610801_nowe_lekke...008_585pln.html Mavic Crossride 2008 pod V-ki. Jak znajdę w Wawie to pewnie je nabędę drogą kupna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 fajne xt 2008.. ja dzis swoje potraktowalem z buta na maratonie bo sie pieknie zakleszczyl lancuch w prowadnice przedniej przerzutki.. chyba troszke ja zgielo i pekl mi super lancuch hg 93 xt ... ktory mial 200km przebiegu.. po prostu jakosc pierwszorzedna a limit wyczerpany pecha mam nadzieje na ten rok... natomiast rama zaskara nadal cala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 7 marca myślałem, że wyczerpałem swój limit p tym jak rozdarłem pokrowiec na buty, zaliczyłem wcześniej glebe w błoci a na koniec urwałem oś Cranka MXR. W Otwocku zapiekła się klatka od nowego kompletu, jak na razie nic się nie stało (i oby tak dalej). Nasz team też ma niezłego pecha w tym sezonie - w Otwocku to co wyżej napisane + zerwanie łańcucha w brata biku, w Łodzi 4 niezłe gleby a w Warszawie brat złapał 2 lacze, a jedna z gleb spowodowała że kolega z teamu jest właściwie w tym sezonie wykluczony - złamanie obojczyka z przemieszczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 no kolega z teamu ktory mi pozyczyl rozkuwacz 15km dalej polamal szpryche.. przebila mi opaske i detke. 10 minut pozniej poszla kolejna szprycha i rozwalila kolejna detke. pozyczyl detke od kogos. nastepnie wpadl na drzewo tak nieszczesliwie ze ktos kto kolo niego przejechal walnal mu kolanem w twarz tak mocno, ze 5minut lezal z bolu... wiec jak pech to teamowy co do szprych to revo a obrecze equalizery... skladal pewien sklep w gdyni ktory dostanie w poniedzialek bęcki :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Wpadnijcie do nich całym klubem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Jak pech to pech. Musicie myśleć pozytywnie i wierzyć że nic się nie stanie - to działą OPTYMIZM może Was uratować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 http://www.allegro.pl/item366794611_de_mar...les_roz_xl.html szkoda że 2 rozmiary za duża... Żółty klubowy strój dziś odebrałem, teraz trzeba pomyśleć nad niebieską ramą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 23 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ale to nie jest oryginalna koszulka teamu GT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 A właśnie, przy mostku -17* na zjazdach Twój Zaskar nie jest narowisty? Jak długi masz mostek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 dziś doszły mnie słuchy, że w Polsce mamy pierwszego połamanego Carbonowego Zaskara.. a Warszawie.. może ktoś to potwierdzić ? szkoda ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Nie wiem czy widzieliście ten tekst - http://www.rower.com/archiwum.php?art=3650 Jak ktoś ma jakiegoś fulla GT to czy może potwierdzić to co jest tam napisane? Jestem ciekawy czy to jest krótka recenzja czy może reklama GT. Mam nadzieję że recenzja i autor napisał swoje odczucia z jazdy na tym rowerku PS. Może jednak GT żyje i tylko niskie modele są kiepsko wykonane Na zdjęciach spawy ramy wyglądają naprawdę bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Maja 2008 Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Po ostatnim maratonie w Supraślu łapię się na tym że coraz częściej myślę o GT Marathon a nie o Zaskarze... Oj ucierpiał kręgosłup, ucierpiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 25 Maja 2008 Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Ja też myślałem o jakimś fullu (coraz częściej o marathonie), ale jakoś tak żal rozstawać się z moją ukochną ramą GT Backwoods. A myslę o fullu bo człowiek coraz starszy, kondycja nie ta i w tym roku poczułem co znaczy amortyzacja (założyłem po 8-9 latach amora z przodu). Jak się coś z rama stanie to będę myślał jakiego fulla kupić (ew. samą ramę - jak się osprzęt ostanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 25 Maja 2008 Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Nie wiem czy widzieliście ten tekst - http://www.rower.com/archiwum.php?art=3650Jak ktoś ma jakiegoś fulla GT to czy może potwierdzić to co jest tam napisane? Jestem ciekawy czy to jest krótka recenzja czy może reklama GT. Mam nadzieję że recenzja i autor napisał swoje odczucia z jazdy na tym rowerku PS. Może jednak GT żyje i tylko niskie modele są kiepsko wykonane Na zdjęciach spawy ramy wyglądają naprawdę bardzo dobrze Dla mnie to nie wygląda na zbyt obiektywny test, bo jego autor ciągle tylko zachwyca się rowerem, który, co tu duzo mówić, komponentów zbyt zachwycających nie ma. Rama za to jest bardzo porządna. Jeśli interesuje Cię, jak działa I-Drive to poszukaj na forum, bo pisałem o tym - tyle tylko, że u mnie jest to wersja ze skokiem 140 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 25 Maja 2008 Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Dla mnie to nie wygląda na zbyt obiektywny test, bo jego autor ciągle tylko zachwyca się rowerem, który, co tu duzo mówić, komponentów zbyt zachwycających nie ma. Rama za to jest bardzo porządna. Jeśli interesuje Cię, jak działa I-Drive to poszukaj na forum, bo pisałem o tym - tyle tylko, że u mnie jest to wersja ze skokiem 140 mm. W tym teście nie interesowały mnie komponenty tylko rama (jakość wykonania i działanie) - coś tam o tym napisał. Jak będę chciał kupić taką ramę to na pewno poczytam i poszukam informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 26 Maja 2008 Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 ja wlasnie wrocilem z przesieki z amp i utwierdzam sie w przekonaniu ze w moim wypadku czas fulla chyba tez nadchodzi powoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 26 Maja 2008 Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Ja bym chciał fulla dla własnej wygody ale mam taki problem że lubię mieć dobre rzeczy (a dobre rzeczy kosztują ) na razie zainwestuję w kółka - muszę jeszcze kilka stówek dozbierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.