ulvgar Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 W Otwocku startuję na tarczówkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 wlasnie trzeba sie jakos zgadac na otwock zebysmy sie zobaczyli jak wygladamy my i nasze rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Na 99% do następnej niedzieli przyjdzie do mnie koszulka GT: http://www.gtrowery.pl/sklep/prod.php?idg=58&idp=887 więc będzie mnie widać rekawiczki też GT no i oczywiście startuje na Zaskarze Najlepiej będzie przed wyścigiem bo w trakcie wiadomo każdy jedzie a po będziemy w stanie nie sprzyjającym konwersacji (przynajmniej ja ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Ja na bank startuję w niebiesko-białym stroju bikeworld.pl. Nr startowy 445, czarny avalanche na SRAMie. Może to pomoże: http://www.cyklopedia.mazoviamtb.pl/profil...idzawodnika=778 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam Czy ktoś może mi powiedzieć coś o tej ramce? Np czy to prawda,że stal z której jest wykonana jest najlepszego gatunku? Ile warto zapłacić za tę ramkę? http://allegro.pl/item335571788_gt_tequest...ynolds_525.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 WitamCzy ktoś może mi powiedzieć coś o tej ramce? Np czy to prawda,że stal z której jest wykonana jest najlepszego gatunku? Ile warto zapłacić za tę ramkę? http://allegro.pl/item335571788_gt_tequest...ynolds_525.html Najlepsze rury Reynoldsa to 953 a te w tym GT to 525 trzecie od dołu z 7 rodzajów http://www.reynoldsusa.com/english.html . Sama ramka jest fajna a opinię możesz się spytać Eci i ona na pewno Ci ją poleci do złożenia mało wymagającego roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Dlaczego zaraz mało wymagającego . Rama jest ciężka - to jej główna i chyba jedyna wada. Jeśli nie masz w planach light bike'a - śmiało możesz brać, a da się na tym zbudować rower ważący poniżej 12 kg (niskim kosztem, bo można i lżejszy, ale to już by się trzeba finansowo nagimnastykować - i moim zdaniem nie warto, bo jeśli z założenia priorytetem ma być ultraniska waga roweru, to powinno się zacząć od ramy). Natomiast na tej ramie można zbudować solidny rower do cięższych odmian XC i małego szaleństwa (tam, gdzie potrzebna jest wytrzymałość i niezawodność). Ramka ma fajną geometrię i świetnie łyka podjazdy (również te bardzo strome), jest zwrotna, a także - co dla niektórych ma duże znaczenie - rewelacyjnie się prezentuje Pozdrówko z plusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Dzięęęki..jeszcze jedna rzecz mnie trapi...czy ta 16tka wg GT nie będzie za mała dla mojej Pani?MA 172 cm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Na pewno nie będzie za mała - ponieważ, jak wspomniał sprzedający, 16" to pomiar od osi suportu do łączenia rury górnej z podsiodłową. Do wylotu podsiodłówki jest to rozmiar 18". Moim zdaniem, w sam raz, ponieważ kobiety - jak wiadomo - mają długie nogi , a dodatkowo te ramki są krótkie. Pozdrówko upewniające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 No na moim przykładzie jeżeli liczyć tak jak liczona jest ta ramka ja też mam 16" (realnie zacisk jest 18.5" od suportu) a mierze sobie >180 troszkę. Zdecydowanie nie narzekam, większa odpada bo nogi mam krótkie a w terenie przyda się te pare cm mniej pod krokiem . Sztyce mam 400mm i wysunieta jest 3cm od ogranicznika. Dla osoby niższej ale z dłuższymi nogami będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Długość górnej rury to 535mm nie za mało?Według tej tabeli -http://www.cyf-kr.edu.pl/rowery/rozmiarr.html to zdecydowanie za mało...Główka to 100 mm,więc już ok... Pomóżcie..nie mogę popełnić błędu w doborze,bo mi się kobieta zniechęci....A z oczywistych względów lepiej by to był GT:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Jeśli kobieta dopiero zaczyna - krótsza rama wydaje się być sensowniejsza z uwagi na bardziej wyprostowaną, a zatem mniej męczącą dla mięśni rąk i karku (czasem też kręgosłupa) sylwetkę. Krótszą ramę łatwiej też zaadaptować na potrzeby jeźdźca (za pomocą mostka, ustawienia siodła, sztycy z seatbackiem itp.) - ze zbyt długą nie zrobisz już nic. Czy znasz długość nóg dziewczyny? Pozdrówko doprecyzowujące ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 84 cm mierząc od pachwiny do krawędzi stopy (wewnętrzna strona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Patrząc się na nogi to znaczy ich długość ramka będzie dobra dla Twojej dziewczyny ani za duża ani za mała po prostu w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 7 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Powinna być dobra (górna rura jest jak z 18" a podsiodłowa ma ok 16" - mój zaskar tak ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 dziękuję Wam bardzo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ... i napisz koniecznie, jak jej się śmiga Pozdrówko żądne wrażeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 spoko spoko:)Tylko trochę to zajmie,bo muszę jeszcze kilka rzeczy "upolować")teraz czas na amora:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 spoko spoko:)Tylko trochę to zajmie,bo muszę jeszcze kilka rzeczy "upolować")teraz czas na amora:) To znaczy że Ty dopiero szukasz dziewczyny pod ramkę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Nooo przejrzałeś mnie:)Wymyśliłem sobie "idealną" dziewczynę...teraz składam rower,dla niej....Następnie będę jej szukał jak Ksienciuniu szukał swojego Kopciuszka z pantofelkiem... No i porażka...przelicytowali mnie...buuuu....a tak się napaliłem na tę ramkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Pogadaj z bikergonia, może swoją Ci sprzeda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Zaskara...?Żeby dziewczyna miała lepszą ramę ode mnie?:)Nooo bez przesady z tą miłością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Fakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Warszawa 09.04.08 około 17:50 Skrzyżowanie belgradzkiej z KEN. Czerwone GT, model bliżej nie określony Przyznać się kogo widzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 9 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Zaskara...?Żeby dziewczyna miała lepszą ramę ode mnie?:)Nooo bez przesady z tą miłością EJ nie bądź wiśnia i kup ode mnie Zaskara Race - (bo to niezła sztuka). A Ty za jakiś czas kupisz sobie ht Zaskar carbon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.