ulvgar Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A jak wyglądają testy u Titusa? Orientuje sie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 no wlasnie bo moze zuchlinski ma taki porypany sposob na promocje bo organizacja lezy chyba wlasnie w gestii sklepow... mysle ze 500zl kaucji starczyloby i podpisanie oswiadczenia ze za szkody sie placi pod grozba kary w wysokosci ple ple ple... jakos nie widze zeby ktokolwiek chcial przetestowac np zaskara carbon zostawiajac w kasie kilkanascie tysiecy... to juz lepiej rower kupic i go zaraz sprzedac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 nosz masz ci los żeby nie powiedzieć orydynarniej...... a bym sobie pojeździł na jakimś I-Drivie albo na Zaskarze Carbon Team..... ale nie 30klocków nie mam w kieszeni... jak bym miał to by takie cudo bylo u mnie w pokoju już -------- Kello to widzimy sie w otwocku rozumiem? Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 no jak na razie wszystko na to wskazuje ze tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 26 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ja też tam planuję wybrac się. Może małe spotkanko po maratonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A będziesz na Zaskarze czy nowej maszynce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 No chyba ich pojechało na maxa z tymi cenami testu W UK mieście Worcester sąco czwartek organizowane testy sprzętów i nie ma takich przypałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 27 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A będziesz na Zaskarze czy nowej maszynce? Na Zaskarze. A czemu pytasz o nową maszynkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wszystko już jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 PS. Zastanawiam się, co oznacza skrót so-cal na górnej rurze. Jakieś pomysły? Już wiem - jakby to kogoś interesowało SoCal to marka BMX na bazie której stworzono GT. Dodatkowo to skrót od Southern California. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A jak odczucia w jeździe na I-drive? Cofanie suportu na wybojach jest mocno odczuwalne? Prosta kierownica znów dziś wróciła do łask, opony Continental Explorer Protection są już zamówione, może uda mi się niedługo kółka pod tarcze złożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A co to cofanie suportu? Tzn. jeśli chodzi Ci o odbicie korb, to takiego zjawiska nie ma, a przynajmniej ja go w ogóle nie odczuwam. To mój pierwszy full, więc nie mam porównania, ale myślę, że po przesiadce z hardtaila odczułbym coś takiego. Jeśli natomiast masz na myśli przemieszczenie mufy suportowej, wywołane ugięciem zawieszenia, to też tego nie ma, bo zawieszenie jest tak skonstruowane, że suport nie zmienia swojego położenia względem siodełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 W takim razie jak to zawieszenie działa? Z ciekawości pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 http://www.fusion.net.pl/users/bodziek/roz...ges/image6.html http://www.fusion.net.pl/users/bodziek/roz...ges/image7.html Tak działa, jak widać na zdjęciach wahacz ma jeden punkt obrotu, ten górny. Na dolnym punkcie obrotu zamontowany jest przegubowo czarny BB-Link ze środkiem suportu. Ten srebrny element to Dog Bone, łączy BB-Link z przednim trójkątem. Ugięcie wahacza powoduje podniesienie do góry punktu obrotu BB-Linka, ale jest on też połączony z przednim trójkątem, dlatego suport zostaje w tym samym położeniu, mimo że BB-Link się obraca. A jak to działa w praktyce? Cóż, tak jak pisałem, nie mam odniesienia do innych fulli, ale zwracając uwagę na to, co jest głównie opisywane w testach zawieszonych ram: - pisałem już gdzieś, że zawieszenie jest bardzo czułe, czulsze od Pike'a z miękką sprężyną. Jednak w tej chwili to odwołuję, Pike całą zimę leżał i chyba był na pierwszej przejażdżce jakiś przymulony Tył jest czuły, ale jednak nie aż tak. Obwiniam za to ProPedal w Foxie. Przy 125 psi wybiera wszystko to, co bardziej nierówne od kostki brukowej (Pike nawet na kostce się ugina ) i takie ustawienie nadaje się do jazdy, ale przy jakimś niewielkim skoku (30 cm krawężnik) można je dobić. Przy 130 psi już nie dobiłem, ale jest trochę mniej czuły. - odbicia korb po najechaniu na przeszkodę nie stwierdziłem - nie buja podczas jazdy na siedząco, niezależnie od kadencji i siły przykładanej do korb. Przy sprincie na stojąco coś tam się chyba uginało, no ale to nie jest rower do sprintów na stojąco - nie zauważyłem także usztywniania się zawieszenia podczas hamowania - zawieszenie pracuje bardzo liniowo, może w końcówce nawet trochę za bardzo - patrz dobijanie Foxa Ogólnie jestem więcej niż zadowolony, tego typu rower jest idealny do mojego stylu jazdy, już nie moge doczekać się testu w górach Dodatkowo do charakteru roweru świetnie pasuje Pike, ma taki sam skok jak wahacz, pracuje tak samo liniowo, no a na długich podjazdach mogę go obniżyć o 45 mm. Kąty są wtedy jak w szosówce, ale na podjazdy to będzie świetna broń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Szczerze zainteresował mnie ten full Choć jak na razie brak kasy ogranicza mnie jedynie do sztywniaka, ale może w niedalekiej przyszłości stan finansowy pozwoli na zafundowaniu sobie fulla ze stajni GT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 1 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Wygląd zawieszenia jest dosyć "pancerny". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 i to jak Dziś się wkurzyłem - piasty i obręcze w sklepie mają ale na 36 otworów, piasty srebrne, a ja chcę czarne (jest ale do tyłu), szprych w ogóle nie ma! Na dodatek w drodze powrotnej padł mi bębenek i musiałem jechać non stop dokręcając inaczej kaseta dalej by się obracała A myślałem, że gorszy pech po pęknięciu osi pedała mnie nie dojdzie - myliłem się. Otwock pod znakiem zapytania, jest nadzieja że złożę nowe koła ale nikła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G@CIOR Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Wczoraj dotarły do mnie buty(Specialized Sport MTB 08 ), więc oczywiście GT dostało nowe pedały (m540). http://img222.imageshack.us/my.php?image=s6004602oy1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Jest szansa na kółka pod tarcze Kolega ma mało używany komplet, trzeba tylko piasty przejrzeć, podociągać szprychy i zakładać. O ile serwis będzie miał czas, ostatnio naprawdę są nieźle zajęci. A właśnie, czy w wahaczu rzeczywiście ten element musi być z tytanu...? http://www.allegro.pl/item335693556_tytano...tnie_2szt_.html Jakoś wątpię by stal tak łatwo się rozginała, poza tym skąd miałby dostęp do tego materiału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Flex Bone był właśnie słabym punktem I-Drive'ów. Nie wiem, byc może ten tytanowy wytrzymuje więcej... Z tym że nie wiem, czy niszczyły się w wyniku zuzycia, czy na przykład po uderzeniu jakimś kamieniem. Flex Bone'y były stosowane chyba tylko przez jeden sezon, później powrócono do Dog Bone'ów, czyli takich "kostek" jak jest u mnie. Co ciekawe, w ramach z flexem producent nakazywał zdejmowanie go podczas dokręcania lub odkręcania korb czy pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 u mnie dzis skonczylem gruntowny serwis po zimie a w szczegolnosci sobotnim wyscigu xc w sniegu wylalem wode z mufy suportowej... koleczka bbb musialem zmusic do krecenia sie.. linki, pancerzyki, itp... jutro w koncu kupuje nowa kasete i lancuch xt ... blaty do korby przyjda na dniach bo czas najwyzszy bo dzis zaczal mi spadac juz lancuch przy depnieciu... no i zamiast peknietego NN kupuje sobie sprawdzonego verticala zobaczymy jak to bedzie... ja przed otwockiem zdaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 3 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Temat dość obszerny dlatego nie bijcie jeżeli było. Zaskar 94r. http://si6.mtb-news.de/fotos/data/500/26554zaskar.jpg http://si6.mtb-news.de/fotos/data/500/26554kurbel.jpg http://si6.mtb-news.de/fotos/data/500/26554schaltwerk.jpg http://si6.mtb-news.de/fotos/data/500/26554pedersen.jpg http://si6.mtb-news.de/fotos/data/500/26554lenker_links.jpg http://si6.mtb-news.de/fotos/data/500/26554front_detail.jpg No nie powiem, ale ten krwisto czerwony jest cudowny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Śliczna maszynka Nawet cantivelery jej wybaczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 A jak wyglądają testy u Titusa? Orientuje sie ktoś? Wyglada stosunkowo prosto Umawiasz sie na termin, zabierasz kask, pedałki i dowodzik. Wybierasz rodzaj trasy (easy...--->... harrycore) i jedziesz z przyzwoitką w teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Czyli dużo uczciwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.