Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Moje gratulacje !!!! i witam w klubie GT !!!! :P

Co do hamulca to jak nie pomaga metoda którą opisujesz to możesz:

1. Sprawdzić czy tarcza jest prosta i dobrze dokręcona do piasty.

2. Trochę odsunąć klocki jeśli jest taka możliwość.

3. Na oko - zaglądając w szczękę hamulcową regulować jej ustawienie aby klocki miały taką samą drogę do tarczy.

4. Zazwyczaj nowe hamulce trochę ocierają i to irytuje ale jeśli trochę pojeździsz powinny się ułożyć.

5. Proponuję zajrzeć do działy forum poświęconemu hamulcom i odszukać tam regulację swojego modelu.

A w ogóle co to za hamulce?? :)

Jest to Formula Oro k-18 z 2007 roku.

Odsunąć klocki chciałem, ale w oficjalnym manualu do tych hampelków nie znalazłem instrukcji jak :P więc chyba się nie da.

Zrobie tak jak mówicie ustawie jak najlepiej się da i dotrę je w czasię jazdy. Jak będą problemy to będę się zastanawiał później.

A przy okazji podam specyfikację najważniejszych części mojego bolidu:

Rama: GT Zaskar Team 2001

Amor: Rock Shox Reba Race 2008

Koła: Mavick Crossmax ST

Opony: Hutchinson Python + uszczelniacz

Hamulce: Formula Oro k-18 2007

Korba: Shimano XT 44-32-22 175mm rocznik 2008

Łańcuch: Shimano XTR

Pancerze: Shimano XTR

Kaseta: Shmiano XT

Reszta części ze starego roweru, czyli Shimano STX + części sygnowane logiem STEVENS :P

W przyszłości planuje calutki napęd XT 2008, kokpit Easton, siodło Selle Italia SLR Gel Flow Żółte pod kolor ramki :)

Pozdrawiam

Fotki będą jutro :ermm:.

Jestem z Warszawy

Główny cykl to Mazovia ale nie ominę większych imprez w stylu Jura Maraton, Gwiazda Mazurska, czy Beskidy Mtb Trophy. Zależnie od sił i możliwości dojazdu w którmyś maratonie z innych cyklów również wystartuje.

O ile się nie myle to z gdzieś czytałem twój post Kello o 'jeżdżeniu po molo' czyli daleko od siebie mieszkamy. No cóż mało nas jest to i ciężko na siebie trafić. Za to jesteśmy oryginalni nie jakiś Trek czy GF czy Merida na których jeździ pół swiata :).

W każdym razie jeżeli będziesz na którejś z wyżej wymienionych imprez z chęcią poznam GTowca :)

Pozdrawiam

A reszta GTowców na jakie maratony w tym roku się wybiera? B) Ja osobiście chcę zaliczyć jak najwięcej z Mazovii (nie zawsze będzie to ode mnie zależało czy pojadę bo słabo u mnie z dojazdem), poza tym Golub-Dobrzyń jesienią i w Nowym Mieście Lubawskim też ma być jakiś maraton.

A reszta GTowców na jakie maratony w tym roku się wybiera? ;)

Pierwszy maraton juz zaliczony :) Plany na ten rok to caly cykl Trojzebu Neptuna, caly cykl Gryfa Pomorskiego, jak sie uda to uphill na Sniezke i koniecznie cos w okolicach Jeleniej Gory na przelomie sierpien / wrzesien. Oczywiscie nie na GT.

no i co slychac w Waszych roweruch? :devil:

u mnie sie naped konczy i w przeciagu miesiaca zmieniam... wyrzucam calego srama jakiego mam w rowerze. moj zestaw firex + sram 9.0 kaseta + dwa razy hg93 przejezdzil tylko 6 kkm i juz skacze na jednym z lancuchow. Mysle, ze miesiac jeszcze dam rade pociagnac i zmieniam. Teraz kaseta xt, dwa razy po hg93 i korbe lx na 2008, chyba ze formicki bedzie mial hone.. to samo ale nie podoba mi sie srebrna korba lxa a hone jest lzejszy o 10 gram chyba :)

ps

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27098bcce3da7c06.html

prawdziwi kolarze jedza w zabce :D co jest ladniejsze? Kellys czy GT ? :P

zdjęcia zrobie jednak później - aparat został zabrany na ferie :).

na tą chwilę mam problem ze sterami - w serwisie powiedzieli mi że nie widzieli takich średnic głowki już długo - jest to troszke powyżej 41 mm ale ciężko zmierzyć. Jutro wyprawa pooglądać stery Cane Creeka oni podobnież mają takie średnice.

• 2 tygodnie później...

Co tak cicho? Wczoraj wymieniłem alu sztyce na Accent Grayfish ;) Waży 300 g więc szybko nie powinienem jej zajechać, a niedługo zakładam siodełko San Marco SKN. Na ten sezon pewnie Zaskara nie zdążę wykończyć (trzeba uzbierać na wakacje i pierścionek) więc muszę obecnego rumaka usportowić :) 3-7 marca mam urlop to się popracuje nad przygotowaniem do sezonu.

tez wlasnie chce kupic skn zamiast mojej kanapy obecnej :) w marcu oddaje psylo do serwisu. wreszcie znalazlem serwis o w miare rozsadnych cenach. bo juz poraz drugi pociekl mi olej na klocki... tym razem wypalilem polewajac rozpuszczalnikiem i podpalajac a potem zjezdzajac z najwiekszej gory w okolicy i jest git ;) no za miesiac w koncu pierwszy wyscig :D juz nie moge sie doczekac. pierwszy bedzie bike tour gdynia pewnie chylonia.. zapraszam do 3miasta :D wszystko na stronie gdynskiego gosiru, ale widzialem tez zapowiedzi na mtbnews :D

SKN zakupiony, trzeba tylko założyć bo dopiero z treningu wróciłem. Może uda się aparat reaktywować to parę fotek się zrobi :) Jeszcze tylko jakieś lżejsze oponki i odchudzanie na maratony dobiegnie końca, a obecne zostawię na treningi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...