KAZUMI Napisano 6 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Moje gratulacje !!!! i witam w klubie GT !!!! Co do hamulca to jak nie pomaga metoda którą opisujesz to możesz: 1. Sprawdzić czy tarcza jest prosta i dobrze dokręcona do piasty. 2. Trochę odsunąć klocki jeśli jest taka możliwość. 3. Na oko - zaglądając w szczękę hamulcową regulować jej ustawienie aby klocki miały taką samą drogę do tarczy. 4. Zazwyczaj nowe hamulce trochę ocierają i to irytuje ale jeśli trochę pojeździsz powinny się ułożyć. 5. Proponuję zajrzeć do działy forum poświęconemu hamulcom i odszukać tam regulację swojego modelu. A w ogóle co to za hamulce?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 6 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Jest to Formula Oro k-18 z 2007 roku. Odsunąć klocki chciałem, ale w oficjalnym manualu do tych hampelków nie znalazłem instrukcji jak więc chyba się nie da. Zrobie tak jak mówicie ustawie jak najlepiej się da i dotrę je w czasię jazdy. Jak będą problemy to będę się zastanawiał później. A przy okazji podam specyfikację najważniejszych części mojego bolidu: Rama: GT Zaskar Team 2001 Amor: Rock Shox Reba Race 2008 Koła: Mavick Crossmax ST Opony: Hutchinson Python + uszczelniacz Hamulce: Formula Oro k-18 2007 Korba: Shimano XT 44-32-22 175mm rocznik 2008 Łańcuch: Shimano XTR Pancerze: Shimano XTR Kaseta: Shmiano XT Reszta części ze starego roweru, czyli Shimano STX + części sygnowane logiem STEVENS W przyszłości planuje calutki napęd XT 2008, kokpit Easton, siodło Selle Italia SLR Gel Flow Żółte pod kolor ramki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 6 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 niezle jakas fotke juz masz? a na jaki cykl maratonow celujesz? moze na jakims sie spotkamy i zrobimy fote zbiorowa obecnych GTkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 6 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Fotki będą jutro . Jestem z Warszawy Główny cykl to Mazovia ale nie ominę większych imprez w stylu Jura Maraton, Gwiazda Mazurska, czy Beskidy Mtb Trophy. Zależnie od sił i możliwości dojazdu w którmyś maratonie z innych cyklów również wystartuje. O ile się nie myle to z gdzieś czytałem twój post Kello o 'jeżdżeniu po molo' czyli daleko od siebie mieszkamy. No cóż mało nas jest to i ciężko na siebie trafić. Za to jesteśmy oryginalni nie jakiś Trek czy GF czy Merida na których jeździ pół swiata . W każdym razie jeżeli będziesz na którejś z wyżej wymienionych imprez z chęcią poznam GTowca Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 6 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Jeśli będziesz na Gwieździe to powinniśmy się spotkać bo i ja wybieram się na tą etapówkę Nowego roweru do tego czasu pewnie nie złożę ale zawsze mogę na obecnym sprzęcie jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 mazovie moze zahacze jakas... maratony gryfa no i akademickie w przesiece to tak z najblizszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 A reszta GTowców na jakie maratony w tym roku się wybiera? Ja osobiście chcę zaliczyć jak najwięcej z Mazovii (nie zawsze będzie to ode mnie zależało czy pojadę bo słabo u mnie z dojazdem), poza tym Golub-Dobrzyń jesienią i w Nowym Mieście Lubawskim też ma być jakiś maraton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 A reszta GTowców na jakie maratony w tym roku się wybiera? Pierwszy maraton juz zaliczony Plany na ten rok to caly cykl Trojzebu Neptuna, caly cykl Gryfa Pomorskiego, jak sie uda to uphill na Sniezke i koniecznie cos w okolicach Jeleniej Gory na przelomie sierpien / wrzesien. Oczywiscie nie na GT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Boże ja juz sie wystraszyłem Krzysiek Ale warto doczytać do końca ufff ale ulga normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Oczywiscie Ciebie tez wyciagne (nawet na sile) na te maratony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 no i co slychac w Waszych roweruch? u mnie sie naped konczy i w przeciagu miesiaca zmieniam... wyrzucam calego srama jakiego mam w rowerze. moj zestaw firex + sram 9.0 kaseta + dwa razy hg93 przejezdzil tylko 6 kkm i juz skacze na jednym z lancuchow. Mysle, ze miesiac jeszcze dam rade pociagnac i zmieniam. Teraz kaseta xt, dwa razy po hg93 i korbe lx na 2008, chyba ze formicki bedzie mial hone.. to samo ale nie podoba mi sie srebrna korba lxa a hone jest lzejszy o 10 gram chyba ps http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27098bcce3da7c06.html prawdziwi kolarze jedza w zabce co jest ladniejsze? Kellys czy GT ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Odpowiedź jest tylko jedna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 zdjęcia zrobie jednak później - aparat został zabrany na ferie . na tą chwilę mam problem ze sterami - w serwisie powiedzieli mi że nie widzieli takich średnic głowki już długo - jest to troszke powyżej 41 mm ale ciężko zmierzyć. Jutro wyprawa pooglądać stery Cane Creeka oni podobnież mają takie średnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Co tak cicho? Wczoraj wymieniłem alu sztyce na Accent Grayfish Waży 300 g więc szybko nie powinienem jej zajechać, a niedługo zakładam siodełko San Marco SKN. Na ten sezon pewnie Zaskara nie zdążę wykończyć (trzeba uzbierać na wakacje i pierścionek) więc muszę obecnego rumaka usportowić 3-7 marca mam urlop to się popracuje nad przygotowaniem do sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 tez wlasnie chce kupic skn zamiast mojej kanapy obecnej w marcu oddaje psylo do serwisu. wreszcie znalazlem serwis o w miare rozsadnych cenach. bo juz poraz drugi pociekl mi olej na klocki... tym razem wypalilem polewajac rozpuszczalnikiem i podpalajac a potem zjezdzajac z najwiekszej gory w okolicy i jest git no za miesiac w koncu pierwszy wyscig juz nie moge sie doczekac. pierwszy bedzie bike tour gdynia pewnie chylonia.. zapraszam do 3miasta wszystko na stronie gdynskiego gosiru, ale widzialem tez zapowiedzi na mtbnews Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 24 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 SKN zakupiony, trzeba tylko założyć bo dopiero z treningu wróciłem. Może uda się aparat reaktywować to parę fotek się zrobi Jeszcze tylko jakieś lżejsze oponki i odchudzanie na maratony dobiegnie końca, a obecne zostawię na treningi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 24 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 ulvgar a jakiego zaskara będziesz miał? Ja na razie jeszcze na starej maszynie - czekam na stery, mają być na początku marca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 24 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Zbieram na niebieskiego team '07. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ładna maszynka - GT Avalanche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G@CIOR Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 ulvgar, a gdzie można nabyć taką niebieską team'ówkę z 07? Ta z allegro taka jak moja, tylko większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Np TU i TU. Google naszym przyjacielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 spojrz sobie na temat ciekawe aukcje wrzucilem linka do superasnej szosy ... za taka cene jakbym mial kase to chyba bym sobie ja wzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Boska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 26 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 no, od dzis zaskar stoi bez amora :/ oddalem do sklepu ktory do harfy go wysle... a ja dwa tygodnie a w dobrym przypadku tydzien zostaje bez roweru :/ zaczalem juz szukac jakiegos zastepczego wsrod znajomych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosny76 Napisano 27 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam... jestem tu nowy ( na forum ) ..ale.. od razu dobrze trafilem smigam na GT avalanche 0.5 ... wlasnie siedzi w serwisie..podmianka amora i manetek. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.