Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja z bratem kiedyś też dostaliśmy liczniki Sigma pod choinkę. Ale to mieliśmy po 6-9 lat. Kiedyś nie wiedzieliśmy, że to Sigma. Dzisiaj to już wiem:) . Miały po 3 funkcje, a brat specjalnie wpisywał większe obwody koła, żeby ciągle się wyświetlało przynajmniej 30 km/h :) Zdarzyło się, że kiedyś jechał 100 km/h :( Oczywiście wg. licznika. Pozdrawiam !

P.S. ulvgar - a jaki model miałeś kiedyś a jaki masz teraz ten nowy ?

Napisano

Miałem 1606L kupiony z allegro, teraz mam 1106 ściągnięty z Torunia :) Po doświadczeniach z pierwszym licznikiem - wiele razy tracił całą pamięć a po wymianie gwarancyjnej dwa razy miał zwarcie - nie mam zaufania do kupowania tego typu części z netu. Wolę dać nieco więcej a mieć pewność co do wymiany. Aha, za nowy licznik zapłaciłem 65 PLN czyli 3 złote drożej od najtańszego wg cen allegro (z wysyłką) a czekałem na niego 2 dni :(

Napisano

konstruuję zestaw odpowietrzający do Avida...potrzebuję śrubę regulacyjną do przerzutki i klamerki zaciskowe na wężyki-macie jakieś koncepcje? (na śrubę nie trzeba mieć koncepcji-trzeba ją tylko mieć...może ktoś ma?)

Napisano

podjedz do rowerowego i zapytaj :D dadza ci na pewno. ja szukalem ostatnio srubki barylkowej bo mi sie pogiely to mi w sportlandzie wykrecili z jakiejs nowej acery cichaczem... :)

ja w sumie moge poszukac takiej srubki bo moze gdzie sie wala w garazu... a co klamerek to nie mam pojecia

Napisano

Sam jestem ciekaw jak to działa bo mam w planach hamulce Avida, a wątpię by u mnie w serwisie mieli coś podobnego ale w sumie jeszcze się o to nie pytałem :)

Napisano

ja ostatnio byłem zniechęcony do Avida,to moje pierwsze tarcze do tego kupiłem używane i trzeba było je doprowadzić do stanu wyjściowego...a tu części nie są tak dostępne,drogie jak diabli (względem shimano)....Jednak po pokombinowaniu....odzyskuję wiarę i stwierdzam,że było warto:))

Napisano

mam juicy 5 z przednią tarczą Accenta 180 i 160 z tyłu Avida.O warunkach bojowych nie sposób jeszcze mówić,bo nawet na nich w lesie jeszcze nie jeździłem.Tylko miasto-a to jak dla mnie żaden test.A po ponownym odpowietrzeniu tylko się przejechałem po ulicy tam i z powrotem.

Napisano

tiaaa widzialem :D na zdjeciach ladny lakier, ciekawe co to za model...

ostatnio bylo cos fajniejszego bo za niecale 1600 uzywany (widac ze malo) i-drive :P jakbym mial kase to bym kupil.. ale juz ma swojego wlasciciela. a byl w mojej ulubionej kombinacji kolorystycznej bialo-zielonej :D

Napisano

Aż się obejrzałam za siebie :P ... Rycerz ma identyczną ramę, dosłownie bliźniaczą - nawet kolor, tak samo przemalowana. Ciekawe, czy to na Allegro przypadkiem też nie Tequesta :D ...

Pozdrówko schizofreniczne :D

Napisano
Ciekawe, czy to na Allegro przypadkiem też nie Tequesta :D ...

Na pierwszy rzut oka myślałem ze to Timberline ale zacząłem sie patrzeć na szczegóły i jednak doszedłem do wniosku że to nie on więc Ecia pewnie ma racje co do identyfikacji ramci :P

Napisano

Jeżeli nie boicie się zagranicznych serwisów aukcyjnych to wcale nie tak trudno :o

Na ebay'u ustatnio stały dwa zaskary team z 2001 nowe - Ska i Lka

Stała jeszcze używka też zaskar team też z 2001 ale tego wziełem ja rozmiar idealny bo 'M' czyli 17.5" :)

Czekam na niego, jest już w warszawie na cle :). Klub użytkowników GT powiększy się więc i to pewnie jeszcze przed feriami, myślę że cały rower będzie w 3tyg po tym jak dostane ramę.

Napisano

kurcze no ramka pierwsza klasa...tylko ten rozmiar:( Jeśli jeżdżę na Mce (to chyba tak 17,5-prawda) to taka ramka na miasto by się nadała czy już za duża?A jak by to wyglądało w przypadku chęci włożenia kół 29 cali??Wzrostu mam 178 cm......

Napisano

No i przyszedl :) mogę być oficjalnie zapisany do Klubu GT :).

Waży 1580 mniej więcej-waga z dokładnością do 10g.

Zdjęcią już niedługo.

Hmm jak ustawić do jasnej cholery zaciski od hampli tarczowych żeby nic nie ocierało? :) metoda odkręć-ściśnij-zakręć nie zbyt działa....

Napisano

zacisnij zakrec i pojezdzij kawalek... moze sie dotrze. u mnie to pomoglo. dalej minimalnie obciera ale mam to gdzies :) wagowo widze lepiej niz nowe Zaskary ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...