bartekgib Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 Ja z bratem kiedyś też dostaliśmy liczniki Sigma pod choinkę. Ale to mieliśmy po 6-9 lat. Kiedyś nie wiedzieliśmy, że to Sigma. Dzisiaj to już wiem:) . Miały po 3 funkcje, a brat specjalnie wpisywał większe obwody koła, żeby ciągle się wyświetlało przynajmniej 30 km/h Zdarzyło się, że kiedyś jechał 100 km/h Oczywiście wg. licznika. Pozdrawiam ! P.S. ulvgar - a jaki model miałeś kiedyś a jaki masz teraz ten nowy ?
ulvgar Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 Miałem 1606L kupiony z allegro, teraz mam 1106 ściągnięty z Torunia Po doświadczeniach z pierwszym licznikiem - wiele razy tracił całą pamięć a po wymianie gwarancyjnej dwa razy miał zwarcie - nie mam zaufania do kupowania tego typu części z netu. Wolę dać nieco więcej a mieć pewność co do wymiany. Aha, za nowy licznik zapłaciłem 65 PLN czyli 3 złote drożej od najtańszego wg cen allegro (z wysyłką) a czekałem na niego 2 dni
Kasumi Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 konstruuję zestaw odpowietrzający do Avida...potrzebuję śrubę regulacyjną do przerzutki i klamerki zaciskowe na wężyki-macie jakieś koncepcje? (na śrubę nie trzeba mieć koncepcji-trzeba ją tylko mieć...może ktoś ma?)
kello Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 podjedz do rowerowego i zapytaj dadza ci na pewno. ja szukalem ostatnio srubki barylkowej bo mi sie pogiely to mi w sportlandzie wykrecili z jakiejs nowej acery cichaczem... ja w sumie moge poszukac takiej srubki bo moze gdzie sie wala w garazu... a co klamerek to nie mam pojecia
Kasumi Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Dzięki,podskoczyłem do dwóch rowerowych (bo dwie sztuki potrzebowałem) i faktycznie dali bez problemu!Pozdrawiam!
kello Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 no widzialem temat o odpowietrzaniu... pomyslowe
ulvgar Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Sam jestem ciekaw jak to działa bo mam w planach hamulce Avida, a wątpię by u mnie w serwisie mieli coś podobnego ale w sumie jeszcze się o to nie pytałem
Kasumi Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 ja ostatnio byłem zniechęcony do Avida,to moje pierwsze tarcze do tego kupiłem używane i trzeba było je doprowadzić do stanu wyjściowego...a tu części nie są tak dostępne,drogie jak diabli (względem shimano)....Jednak po pokombinowaniu....odzyskuję wiarę i stwierdzam,że było warto:))
ulvgar Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 A jaki dokładnie komplet używasz i jak się sprawuje w warunkach bojowych?
Kasumi Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 mam juicy 5 z przednią tarczą Accenta 180 i 160 z tyłu Avida.O warunkach bojowych nie sposób jeszcze mówić,bo nawet na nich w lesie jeszcze nie jeździłem.Tylko miasto-a to jak dla mnie żaden test.A po ponownym odpowietrzeniu tylko się przejechałem po ulicy tam i z powrotem.
ulvgar Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Mała ciekawostka http://www.allegro.pl/item302980788_gt_chr...owa_okazja.html
kello Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 tiaaa widzialem na zdjeciach ladny lakier, ciekawe co to za model... ostatnio bylo cos fajniejszego bo za niecale 1600 uzywany (widac ze malo) i-drive jakbym mial kase to bym kupil.. ale juz ma swojego wlasciciela. a byl w mojej ulubionej kombinacji kolorystycznej bialo-zielonej
Ecia Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Aż się obejrzałam za siebie ... Rycerz ma identyczną ramę, dosłownie bliźniaczą - nawet kolor, tak samo przemalowana. Ciekawe, czy to na Allegro przypadkiem też nie Tequesta ... Pozdrówko schizofreniczne
KAZUMI Napisano 29 Stycznia 2008 Napisano 29 Stycznia 2008 Ciekawe, czy to na Allegro przypadkiem też nie Tequesta ... Na pierwszy rzut oka myślałem ze to Timberline ale zacząłem sie patrzeć na szczegóły i jednak doszedłem do wniosku że to nie on więc Ecia pewnie ma racje co do identyfikacji ramci
kello Napisano 29 Stycznia 2008 Napisano 29 Stycznia 2008 troche za wielka... ja to bym chcial jakas stara 16" cali... ale takie rzadko kiedy sa
andrej Napisano 29 Stycznia 2008 Napisano 29 Stycznia 2008 Jeżeli nie boicie się zagranicznych serwisów aukcyjnych to wcale nie tak trudno Na ebay'u ustatnio stały dwa zaskary team z 2001 nowe - Ska i Lka Stała jeszcze używka też zaskar team też z 2001 ale tego wziełem ja rozmiar idealny bo 'M' czyli 17.5" Czekam na niego, jest już w warszawie na cle . Klub użytkowników GT powiększy się więc i to pewnie jeszcze przed feriami, myślę że cały rower będzie w 3tyg po tym jak dostane ramę.
kello Napisano 29 Stycznia 2008 Napisano 29 Stycznia 2008 gratuluje ekstra ramki witam w klubie GT i podklubie Zaskarowcow
andrej Napisano 30 Stycznia 2008 Napisano 30 Stycznia 2008 Odbiór ramy w środę . A teraz mała zapowiedź: Profil Mam nadzieje że w tym sezonie będę godnie reprezentował naszą społeczność na maratonach .
ulvgar Napisano 30 Stycznia 2008 Napisano 30 Stycznia 2008 Ta rama aż rwie się do jazdy Witamy w klubie
bartekgib Napisano 30 Stycznia 2008 Napisano 30 Stycznia 2008 Co do tego : http://www.allegro.pl/item302980788_gt_chr...owa_okazja.html Gdyby nie budowa drugiego roweru w toku - zapewne ja byłbym kolejnym użytkownikiem GT'ka ( chociaż nadal mnie kusi, żeby kupić i zrobić rower "na miasto" ) Całkowicie szczerze. Pozdrawiam !
Kasumi Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 kurcze no ramka pierwsza klasa...tylko ten rozmiar:( Jeśli jeżdżę na Mce (to chyba tak 17,5-prawda) to taka ramka na miasto by się nadała czy już za duża?A jak by to wyglądało w przypadku chęci włożenia kół 29 cali??Wzrostu mam 178 cm......
andrej Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 No i przyszedl mogę być oficjalnie zapisany do Klubu GT . Waży 1580 mniej więcej-waga z dokładnością do 10g. Zdjęcią już niedługo. Hmm jak ustawić do jasnej cholery zaciski od hampli tarczowych żeby nic nie ocierało? metoda odkręć-ściśnij-zakręć nie zbyt działa....
kello Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 zacisnij zakrec i pojezdzij kawalek... moze sie dotrze. u mnie to pomoglo. dalej minimalnie obciera ale mam to gdzies wagowo widze lepiej niz nowe Zaskary ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.