Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
cisza glucha zapadla :) widac wszyscy smigaja po pierwszym sniegu. w 3miescie tez spadl :D jakby ktos nie wierzyl :

15ccec2e5c136bd8m.jpg

tyle ze juz go nie ma ;/

i nadal walcze z wypadajacym lozyskiem z "super fajnej" korby truvativa gxp... prawe lozysko wypada z miski co jakies 100-150km. w sumie przy jego wkladaniu jest okazja do mycia napedu wiec w sumie nie ma tego zlego... :)

Widzę, że kult Psylo się poszerza :P Mamy podobny set z przodu -> Psylo+Deorki+tarcze Avida

Co do tego łożyska to może Loctite 406 to chwyci.

Napisano

lozysko jest wlozone w miske i nie ze sie odkreca ale z niej po prostu wypada. moze faktycznie jakims klejem albo loctite to podkleje od strony mufy...

a co do deorek to w przeciagu miesiaca wykonczylem juz prawie dwa komplety klockow :/ jedne oryginalne drugie polmetaliczne bbb i nie wiem naprawde co ja mam tam wlozyc :)

Napisano
lozysko jest oryginalne a dostac takie nowe to jest praktycznie niemozliwe bo ma niestandardowa srednice

Nie ma to jak liczyć na firmy, że zrobią coś standardowego aby ułatwić choć trochę życie :P :P

Napisano

szanowne sh*tmano ma takie lozyska w suportach ze mozna je kupic w kazdym spozywczym :) i tanie jak barszcz:D ale moja wina moja bardzo wielka wina ze powierzylem naped grupie sram... dobrze ze lancuch mam sh i nic sie z nim nie dzieje :D

Napisano
Ano niestety u mnie problemem jest łańcuch. :D

Niestety często go trzeba wymieniać. :)

A może warto zabawić się w trzy łańcuchy wymieniane co jakiś czas albo zainwestować w jakiś porządny łańcuch i kasetę co przedłuży żywotność napędu?? ;)

• Mod Team
Napisano
A może warto zabawić się w trzy łańcuchy wymieniane co jakiś czas albo zainwestować w jakiś porządny łańcuch i kasetę co przedłuży żywotność napędu?? :)

A uważasz że kaseta i łańcuch XT są złe czy nieporządne. B)

A tak szczerze mówiąc to kaseta tej klasy "wytrzymuje" u mnie 2-3 łańcuchy, a na jednym łańcuchu "robię" ok. 3000 km. :D

To chyba nie jest zły wynik :devil:

Napisano

wd mnie to calkiem normalny przebieg :devil: mi pamietam kiedys kaseta lxa na jednym lancuchu pc59 zjezdzila 6kkm... teraz jezdze na sramie 9.0 i jednak stwierdzam ze wlasnie xt to jest chyba najlepszy stosunek cena/jakosc/ilosc km ...

Napisano

U mnie Deorka wytrzymała na 1 łańcuchu 6000 km... i dalej pojeździ, w trekkingu B) .

Ciekawe, kiedy to padnie... w obecnym góralu też mam Deorkę i 3x HG-53. Kaseta ma już >5000 km, łańcuchy zmieniałam co 1500 - za każdym razem nawet nie zauważała, że nowy wskoczył :D ... Jestem zadowolona z tej niskobudżetówki jak nie wiem co :)

Pozdrówko nie do zajechania :devil:

Napisano

Bikergoniu przykro mi ale nie uczę się na pamięć co kto ma w rowerze :) Napisałem to z troski :D

Ja dopiero zaczynam moją przygodę z trzema łańcuchami ale z tego co czytałem to dużo osób sobie to chwali.

Co do HG-53 to w radonie zerwałem go na 4km nowego roweru :) więc nie mam dobrej opinii o tym łańcuchy :D

Napisano

Kasete i lancuch Alivio (naped 8 rzedowy) zajechalem w 6.5 kkm, oczywiscie jezdzilem na jednym lancuchu. Teraz mam kasete, 2x lancuchy i korbe LX (rowniez 8 rzedowka) i przy 5k km naped juz jest zmeczony, mimo rotacyjnego systemu 2 lancuchow zmienianych co 1k km. Tylko, ze ten sezon byl strasznie ciezki... W kazdym razie chyba sie wyleczylem z 2 lancuchow bo daja taki sam przebieg co jeden :)

Napisano

Wydaje mi sie, że łańcuch warto wymieniać co jakieś 300-500km a nie co parę tysiaków. I wszystko też zależy od tego w jakim terenie będzie jest napęd katowany czy w błocie, deszczu, śniegu :)

Napisano

Różnie jest z tymi łańcuchami. W klubie kilka osób stosuje właśnie tą metodę 3 łańcuchów ale niektórzy kupują hg53 a po 1k km zmieniają go na nowy. Ja na razie borykam się z problemem zajeżdżania najmniejszych koronek kasety a największe pozostają właściwie nienaruszone przez co poważnie zastanawiam się nad kasetą szosową w nowym biku...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...