ulvgar Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 I w góry i na maratony mam nieco daleko z warmińsko-mazurskiego, dlatego zastanawiam się nad 85 mm skoku. Jak będzie za mało to zawsze mogę go wybebeszyć i włożyć podkładki by mieć 'setkę' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Cały czas mam dylemat dotyczący wymiany amora w mojej lawince..., wybór juz w zasadzie zawężony do 2 modeli Reba Race lub SL, lub FOX Float 140mm Nie krzywdz Lawinki, ona nie jest niczemu winna 100 mm to maks dla tej ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Nie będę krzywdził lawinki, chce ją tylko "poprawic" pewno siądzei na Rebie..., co do Foxa to rozważałem go tylko z powodu korzystnej ceny w/s do REBY..., myślałem jeszcze o R7 ale znów lekki mętlik w głowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 ja jestem zdecydowany na r7 albo na sida tylko na $ jeszcze czekam. :] reba to nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 SID 2008 czy 2007? Dlaczego nie Reba? Za ciężka? Na r7 troszkę jeździłem i mimo, że miał jak dla mnie za dużo powietrza to komfort jazdy jest zajefajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 SID to niewiem jeszcze. Myśle nad jakaś uzywka raczej, a jeśli r7 to 2008 bo piekne wagi mają być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Mnie wystarczy te niecałe 1700 gram Manitou wziąłbym ale z serwisem miałbym problemy, już prędzej Foxa dałbym radę serwisować. PS. Jakie są realne wagi R7 na 2008 rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 według manitou 1250gr, ale pewnie będzie pod 1300gr. i tak bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Wg kogo? Szczerze to nie chce mi się w to wierzyć ale to tylko moje zdanie. Wagi są z rurą sterową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 http://www.portalbtt.com/portal/index.php?...53&Itemid=2 tu znajdziesz pare informacji :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Dzięki TU też coś znalazłem, ale pewnie znasz ten materiał. Ostatni akapit jest ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 no nic bedziemy czekać na pierwsze zdjecia na wadze. Ale mam wielką nadzieję, że jednak jest to waga kompletnego amortyzatora z olejem i rurą sterowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Byłoby super, ale obawiam się, że nie W nowym bB dodatkowo piszą, że carbon nie wpłynął na masę amortyzatora, ale tylko zwiększył sztywność dolnych goleni. Trzeba będzie czekać na pierwsze amory. Poniżej 1,4 kg to chyba tylko SID Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 ten 2008 to też już nie bedzie ponieżej 1.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 O ile mi wiadomo, Manitou zawsze (przynajmniej w ostatnich latach) - na zachętę - podawał wagi amorów bez rury; obawiam się zatem, że i teraz będzie tak samo. Pozdrówko bez złudzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 27 Października 2007 Udostępnij Napisano 27 Października 2007 O ile mi wiadomo, Manitou zawsze (przynajmniej w ostatnich latach) - na zachętę - podawał wagi amorów bez rury; obawiam się zatem, że i teraz będzie tak samo.Pozdrówko bez złudzeń Nie ma to jak małe oszustwo Wracamy do tematu o GT a nie o nowościach w amortyzatorach i ich wadze. Do Lavinki nie wrzucił bym większego skoku niż 120mm bo już przy większym skoku to się chopper robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 No więc pewnie siądzie na: R7 100mm lub Reba Race... Chyba że faktycznie kupie Float FOXA i obniże mu Travel na 100mm (waga niewiele wyzsza od REBY a ceny serwisu w Poznaniu zbliżone). Wiedzialem ze 140mm skoku bedzie ciut dużo... jednak ideałem bedzie 100mm. Problem mam bo te wszytskie amory są w zbliżonej cenie i czasem od takich wyborów głowa boli... Dziekuję wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 GT z Revers Arch wyglada Czy przypadkiem ta Reba nie ma tej glupiej 25mm ochrony przed dobiciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 właśnie o tym pisałem strone wczesniej. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Moze faktycznie R7 będzie rozsądnym wyborem, ale czy z SPV czy bez.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 bez spv, bo ono troche upośledza prace amortyzatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Mam 2 znajomych, jeden ma R7 z SPv 2 nie i każdy jest zadowolony, ten z SPV troszkę mnije pompuje amora :-) polecają bo twirdzą że w tej cenie i wadze są jednymi z bardziej trwałych i bez problemowych serwisowo w Polsce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 jednak wole bez spv. :] pewnie jest tak trudny w serwisie :] jeśli mam to robić samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Jeszcze jedno pytanko R7 clikit to ten z manetką, a czy tą manetkę da się bezproblemowo demontowac i mamy zwykłego Lockaut?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 28 Października 2007 Udostępnij Napisano 28 Października 2007 o to pytaj użytkowników tego amortyzatora:] http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/26387.../niezalogowany/ niesamowity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.