Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I w góry i na maratony mam nieco daleko z warmińsko-mazurskiego, dlatego zastanawiam się nad 85 mm skoku. Jak będzie za mało to zawsze mogę go wybebeszyć i włożyć podkładki by mieć 'setkę' ;)

Napisano
Cały czas mam dylemat dotyczący wymiany amora w mojej lawince..., wybór juz w zasadzie zawężony do 2 modeli Reba Race lub SL, lub FOX Float 140mm

Nie krzywdz Lawinki, ona nie jest niczemu winna :)

100 mm to maks dla tej ramy ;)

Napisano

Nie będę krzywdził lawinki, chce ją tylko "poprawic" pewno siądzei na Rebie..., co do Foxa to rozważałem go tylko z powodu korzystnej ceny w/s do REBY..., myślałem jeszcze o R7 ale znów lekki mętlik w głowie... :(

Napisano

SID 2008 czy 2007? Dlaczego nie Reba? Za ciężka? :( Na r7 troszkę jeździłem i mimo, że miał jak dla mnie za dużo powietrza to komfort jazdy jest zajefajny :D

Napisano

Mnie wystarczy te niecałe 1700 gram :( Manitou wziąłbym ale z serwisem miałbym problemy, już prędzej Foxa dałbym radę serwisować.

PS. Jakie są realne wagi R7 na 2008 rok?

Napisano

no nic :( bedziemy czekać na pierwsze zdjecia na wadze. Ale mam wielką nadzieję, że jednak jest to waga kompletnego amortyzatora z olejem i rurą sterowa.

Napisano

Byłoby super, ale obawiam się, że nie :( W nowym bB dodatkowo piszą, że carbon nie wpłynął na masę amortyzatora, ale tylko zwiększył sztywność dolnych goleni. Trzeba będzie czekać na pierwsze amory. Poniżej 1,4 kg to chyba tylko SID :(

Napisano

O ile mi wiadomo, Manitou zawsze (przynajmniej w ostatnich latach) - na zachętę - podawał wagi amorów bez rury; obawiam się zatem, że i teraz będzie tak samo.

Pozdrówko bez złudzeń :(

Napisano
O ile mi wiadomo, Manitou zawsze (przynajmniej w ostatnich latach) - na zachętę - podawał wagi amorów bez rury; obawiam się zatem, że i teraz będzie tak samo.

Pozdrówko bez złudzeń :(

Nie ma to jak małe oszustwo :(

Wracamy do tematu o GT a nie o nowościach w amortyzatorach i ich wadze.

Do Lavinki nie wrzucił bym większego skoku niż 120mm bo już przy większym skoku to się chopper robi B)

Napisano

No więc pewnie siądzie na:

R7 100mm

lub Reba Race...

Chyba że faktycznie kupie Float FOXA :( i obniże mu Travel na 100mm (waga niewiele wyzsza od REBY a ceny serwisu w Poznaniu zbliżone).

Wiedzialem ze 140mm skoku bedzie ciut dużo... jednak ideałem bedzie 100mm. Problem mam bo te wszytskie amory są w zbliżonej cenie i czasem od takich wyborów głowa boli...

Dziekuję wszystkim. :(

Napisano

Mam 2 znajomych, jeden ma R7 z SPv 2 nie i każdy jest zadowolony, ten z SPV troszkę mnije pompuje amora :-) polecają bo twirdzą że w tej cenie i wadze są jednymi z bardziej trwałych i bez problemowych serwisowo w Polsce...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...