Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rowerek miły, jak pierwsze jazdy?

Jak wrażenia z amorkiem Foxa?

Gratulacje...,choc szkoda że to nie np? ZASKAREK>>>

A codo sztyc i innego bałaganu Easton nie jest w kręgu zainteresowań...., nie jest wart ceny (oczywiście tej Polskiej)...

Napisano

Rowerek śliczny, nawet kolorek (o dziwo) przypadł mi do gustu ;) Ale póki nie będzie mnie stać na Zaskara to upiększam swego Avalanche'a. W przyszłym miesiącu dostanę hamulce tarczowe a potem trzeba by pomyśleć o kołach i Rebie ;) Korba XTR najpewniej będzie musiała do lata poczekać.

• Mod Team
Napisano

Kazumi rowerek jest optycznie bardzo fajny. Gratuluję trafnego wyboru (choć długo szukałeś to znalazłeś choć odbiegał od wcześniejszych założeń.)

Napisano

No póki co jest dla mnie nieosiągalny więc składam bike'a do maratonów na obecnej ramie, ale może kiedyś... ;) Byleby tylko rozmiar L dałoby radę dorwać.

Napisano

Zapytam was jeszcze raz o radę...

Cały czas mam dylemat dotyczący wymiany amora w mojej lawince..., wybór juz w zasadzie zawężony do 2 modeli Reba Race lub SL, lub FOX Float 140mm i tu włąsnie pojawia się pytanko podstawowe, przypuszczam że charakterystyki ramy nie zmienię wyzszym skokiem bo w końcy EXPERT I PRO to zdajśie maszyny na regulowanym skoku do 135mm( wkońcu jednak lawinka to bardziej allmountain niż XC...) pewno będzie gorzej z podjazdami ,ale może nie aż tak źle???W końcu tego Floata FOXA mozna przestawic na 100mm w ostateczności...

Cena porównywalna Float RL lub RLC w okolicach i reby w okoloicach 1200-1300 zł....

mam juz sporo klamotów do wymiany ale cały czas zastanawiam się nad tym podstawowym amorem, Poradzicie coś??? ;)

Napisano

mako7 u mnie mam w obecnej chwili 100 mm skoku i więcej nie potrzebuję bo na ostrych podjazdach muszę nieźle się napracować by przedniego koła mi nie uniosło. Mostek mam -5* 110 mm, rozmiar ramy 20". Swojego czasu myślałem o Rebie U-Turn ale wybiłem sobie ten pomysł z głowy. Teraz przymierzam się do Reby Race, jej waga z rurą sterową 26,5 cm i nabitą gwiazdką wynosi 1657 gram. Jak dla mnie ten widelec jest w sam raz. Poza tym w promieniu 100 km mam dwa serwisy Rock Shoxa, z Foxem musiałbym jechać do Bydgoszczy lub Gdańska. U mnie nawet nie ma terenów by 130 mm skoku wykorzystać nie skacząc. Przedstawiłem swoje zdanie, wybór i tak należy do Ciebie. Może wrzuć to pytanie w oficjalny temat?

Napisano

Jeśli ktoś ma tereny by 120 mm skoku wykorzystać to proszę bardzo - u mnie 100 mm wystarcza w zupełności, czasem nawet zastanawiam się by Rebę ustawić na 85 mm ale na zjazdach troszkę by to 'upośledziło' rower. Najlepiej byłoby wypróbować obydwa ustawienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...