Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no tam w summicie chcialem kupowac to rocznik jest 2006 i chcieli 1200 obnizajac do 1100... to widze dalej w dol ida :P a w ktorym sklepie w gdansku jest ten zaskar ? czy aby nie na wysepce? bo tam byl owszem ale niebiesko zolty ale juz go nie ma :) jest w dobych rekach :P zostal tam jeszcze tempest bialo zielony 16"

Napisano

osz ty :P wytarlem rame od Twoich paluchow :P

juz nie pamietam czy qmpel ostatnio kupowal wlasnie u formeli ale chyba wlasnie stamtad ma zaskara wlasnie ten rocznik ale malowanie pomaranczowo costamcostam. i rozmiar L. ladna :) cena ta 1400 - rabacik

Napisano
no tam w summicie chcialem kupowac to rocznik jest 2006 i chcieli 1200 obnizajac do 1100... to widze dalej w dol ida :P a w ktorym sklepie w gdansku jest ten zaskar ? czy aby nie na wysepce? bo tam byl owszem ale niebiesko zolty ale juz go nie ma :) jest w dobych rekach :P zostal tam jeszcze tempest bialo zielony 16"

Nie - facet powiedział,że to 2004 jest

Napisano
Troche drogo jak za ramke 18XX g :)

Zgadzam się z Tobą. Jest to chore, że rower/rama wisi w sklepie "4" lata a jego cena nie drgnęła o złotówkę w dół. W ogóle w Polsce są zabójcze ceny

GT Zaskar Team 2006 £179.99 http://www.chainreactioncycles.com/Models....p;ModelID=13845

GT Avalanche 1.0 2006 £149.99 http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=17256

Jak widać pomiędzy Zaskarem a Avalanche jest tylko £30 (ok 170zł) różnicy :P

Napisano

Przyłaczam sie do pytania jaka wagę ma rama GT Avalanche? Szukałem po necie takiego info ale zero wiadomości... Przyblizona powyżej 2 kg? ale czy GT Avalanche 3 czy 2 lub 1 bo to jest różnica bo 3 maja chyba nie cieniowane ramy???

Napisano
Przyłaczam sie do pytania jaka wagę ma rama GT Avalanche? Szukałem po necie takiego info ale zero wiadomości... Przyblizona powyżej 2 kg? ale czy GT Avalanche 3 czy 2 lub 1 bo to jest różnica bo 3 maja chyba nie cieniowane ramy???

Hmm obie są cieniowane.w opisie na stronie summita z tego roku jest napisane przy 3,0 - pressure formed a przy 2,0 hydroformed - nie wiem czy to coś zmenia. Elementy poddane zabiegowi te same więc.....

Napisano

Tą wagę włśnie znałem ,ale wiem że ramy z 1 i 2 są lżejsze ,ale o ile???

Cały rower 1.0 według specyfikacji waży około 13,7 kg więc nie mało.

Ale z tego co pamietam cały 2.0 przed moimi modyfikacjami ważył 14,4 kg tak mniej więcej może ciut lżej.

Napisano

kello Ty wziąłeś tego Zaskara z wyspy? Bo chyba stałem obok gdy go brałeś w swoje łapska ;] A tak lubiłem sobie na niego popatrzeć za każdym razem gdy wpadałem ;]

Albo Kazumi'ego gdy go obmacywał chciwie ;D

Napisano

Jeszcze mam male pytanko do uzytkowników GT a w szczególności lawinek, przymierzam sie do wymiany amora i pytanko czy zmieniając na skok 80mm nie zminię zbyt charakterystyki ramy... ta która jest b. mi odpowiada.

Dylemta mam co do marki amora bo w podobnych cenach mam dośc szeroki wybór przez R7, Rebe i FOXa... wiec tu zdeterminują względy jedynie użytkowo obsługowe. Bo ceny są podobne.

Pozdrawiam.

Napisano

GT stosowało/suje w tej ramie skoki 80-130 więc bez regulacji najbardziej uniwersalnym wydaje się 100mm....da się podjeżdżać i zjeżdżać.Wiele zależy od tego jak jeździsz.........

Napisano

jesli widziales osobe ktora wpadla z rama scotta a wyszla z dwiema to bylem ja :o jakis koles sie tam krecil jak kupowalem, moze to ty? :D

no teraz zaskara mozesz poogladac w lesie jak bedziesz miec fart :P lepiej sie prezentuje niz na wieszaku w sklepie :(

Napisano

Z tego co pamiętam to gość, który ją oglądał był w kompletnym oporządzeniu kolarskim. Zakładam, że nie ubierasz się w ten sposób gdy chodzisz z ramą Scotta po mieście ;] W każdym razie Zaskar ma na sobie ślady łap kogoś kto stał metr ode mnie ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...