ulvgar Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Może jeszcze dzisiaj Obiecane zdjęcia Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze sztycy truvativ team, ale mam jeszcze kilka miesięcy do kupna nowej maszyny to powinienem dać radę (o ile Harfa będzie je miała na stanie...) Rozmiarem powinna pasować do nowego rowerku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 widze masz ta sama korbe co ja... tez masz na mufe 68mm tylko dwie podkladki? bo widze u ciebie tez jest taka przerwa miedzy palakiem korby a oslona lozysk miski szerokosci kolo 2mm? bo nie wiem czy tak ma byc :> jak zapomnialem dac podkladek i ta przerwa byla wieksza (ale wszystko dzialalo) to lozysko mi wypadlo :/ teraz jest ok ale ta przerwa denerwuje mnie.. w xt tak nie ma np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Była zakładana w porządnym serwisie, więc wszystko powinno być w porządku ale jak będę u nich w najbliższym czasie to zapytam się o to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 bylbym wdzieczny bo zakladalem to sam, a jak pytalem sie w serwisach to kazdy mowil co innego :/ nawet jak mialem definitywnie zle bo z zerem podkladek i wypadnietym lozyskiem to jeden serwisant stwierdzil : "Ale o co chodzi tu wszystko jest dobrze"(!!)... brak slow generalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Jak pogoda dopisze to będę u nich jutro - dziś niestety się nie wyrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Wkurzyłem się, sztyca truvativ team przeszła mi koło nosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 a jak tam suport ? pytales sie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Pisałem rano, że będę jutro. Mam do nich 18 km Jeżdżą w klubie z mojej sygnaturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 a bo siedze chory w domu i mi sie dni myla.. myslalem ze napisales to wczoraj a to bylo dzis rano takze czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 20 Września 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ulvgar brawo Twoja "maszyna" wygląda bardzo rasowo. Linki chyba przytarły główkę więc może może zaklej te miejsca żeby bardziej nie rysowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 20 Września 2007 Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ulvgar docinałeś kierownicę czy to kapsel porysowany od białej ściany?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Września 2007 Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Na szczęście tylko przytarty chwyt, nie mam zwyczaju przycinania kierownic - 580 mm idealnie mi pasuje kello, jak dokładnie było z Twoim suportem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 20 Września 2007 Udostępnij Napisano 20 Września 2007 no wiec. zalozylem go do ramy bez podkladek (mufa w zaskarze 68mm). dzialalo ale na podjezdzie w lesie wypadlo lozysko z miski od strony korby. wsadzilli mi to w serwisie z powrotem i nic nie mowili ze cos jest zle. poszukalem po necie i w sumie stwierdzilem ze bardziej dwie podkladki beda pasowac. problem taki, ze zostawilem je u qmpla ktory je zgubil ale dal mi dwie inne. zdobylem klucz do hollowtecha2 i sam sobie te dwie podkladki (jedna po kazdej stronie) zasadzilem. i sprawa wyglada tak ze miedzy miska tzn ta czarna uszczelka co przykrywa prawe lozysko a pajakiem korby jest przerwa na jakies 2mm. i teraz NAJWAZNIEJSZE czyli pytanie : czy to jest ok ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Z przykrością i łzami w oczach informuję, że dzisiaj pochowałem GieTka Nasza przygoda rozpoczęła się 23 czerwca 2000roku. Wiele razem przeżyliśmy i sporo km przejechaliśmy. Spędziłem z nim sporo cudownych chwil ale też były też mniej przyjemne momenty takie jak, złamanie nosa i wybicie bark, wbicie zębatki w łydkę, liczne gleby (jedna przy 52km/h zakończona wpadnięciem do rowu), lataliśmy razem samolotem, podróżowaliśmy pociągiem, samochodem i jeździliśmy na wyprawy po Polsce. Przyczyną zgonu było przerdzewienie stalowej ramy. Chyba w maju pokazywałem zdjęcia dziur w ramie. Mimo tego pojechałem z nim do UK gdzie sprawował się prawie wyśmienicie. Gwoździem do trumny była angielska pogoda. Mimo zaklejonych wszystkich dziur woda i tak się dostała do ramy i dalej go niszczyła. W maju wymieniłem kulki w sterach po 3miesiacach jazdy w deszczu kuli z górnej części sterów są w nienaruszonym stanie ale kulki z dolnej części zardzewiały razem z bieżnią W główce ramy była widoczna woda. 7lat i ramę szlag wziął. Teraz trzeba pomyśleć o następcy są dwie kandydatury ale to się jeszcze wszystko okaże. Aby oddać honory GieTkowi, ramę powieszę w pokoju na ścianie w zaszczytnym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witajcie. Zgłaszam się chęc bycia w waszym klubie ludzi zakręconych GT.... W domu dwa Avalanche, pierwotnie to 2.0, M i L, ale już po "lekkich" modyfikacjach i przed kolejnymi... Pozdrowienia. Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 24 Września 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Kazumi łączymy się z Tobą w bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 25 Września 2007 Udostępnij Napisano 25 Września 2007 No cóż przyszedł czas na zmiany...wiele razem przeszliście,ale przed Tobą nowe przygody na nowej ramie:))))A wspomnienia pozostaną) Czy ktoś wie jakie parametry ma kierownica w Avalanche 2,0 model 2006? Chce kupić nową.....i chcę się do tego odnieść. A na stronie GT są informacje tylko o modelach 2008 aktualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 25 Września 2007 Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Test GT Zaskar PRO http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet...=13&art=805 Test GT IT-1 http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet...=13&art=737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Września 2007 Udostępnij Napisano 25 Września 2007 W sumie muszę się zgodzić z Dudu co do oceny testu Zaskara... nie postarali się specjalnie Pozdrówko z dezaprobatą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Test zrobiony na odlew - mógłby być dużo lepszy. Też chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć o tym rowerku bo obecnie jestem w trakcie zbierania na niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 6 Października 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Października 2007 GT-owcy czemu taka cisza w Naszym klubie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 6 Października 2007 Udostępnij Napisano 6 Października 2007 wszyscy jezdza to ja cos naskrobie: zdjecie z serii "gt w blocie" po maratonie w Gdyni : na zdjeciu nie ma jeszcze nowych hydraulikow shimano 535, ktore zmienily avidy bb7. niby bb7 najlepsze mechaniki ale ustepuja takim w sumie z nizszej polki hydraulikom i to nawet na seryjnych klockach shimano, ktore do najlepszych nie naleza. aha. co zauwazylem to w zaskarze jest super lakier. mialem poprzednio scotta i strasznie rysowala go kazda galez, kamien itp a tu nic ostatnio zepsulem dwie przerzutki w tydzien i przy okazji hak sie zgial. podobno pasuja haki od accentow? bo takie sa za 15zl a nie za 60-75zl jak oryginalne haki do gt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 6 Października 2007 Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Ładny Zaskarek:) Z tego co widzę Masz mocno giętą kierownicę (ok 40mm wzniosu??)i do tego dość szeroką...dobrze się tak jeździ? Jeździłeś wcześniej na innej w tej ramie? Pytam bo ZAskar ma dłuższą górna rurę niż Avalanche a przez to jesteś już na wstępie bardziej wyciągnięty..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 7 Października 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Kello piękny zaskarek. No włśnie jak się jeździ z tak mocno giętą kierą (ja mam prostą i jest ok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 7 Października 2007 Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Beznadziejnie sie jezdzi. Ja to wywalilem po tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.