Mod Team bikergonia Napisano 18 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 http://www.gtrowery.pl/sklep/ Skontaktuj się z nimi może mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Dzien dobry, a co tu tak pusto ? Trzeba bedzie troche rozruszac Was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Właśnie kupiłem kierownicę Truvativ Team do swego GT, zastąpi ona Boplighta, która powędruje do levela A6 brata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Wlasnie odebralem GT Outpost `07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 co Cie skłoniło? na zimówke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Tak, zimowo - jesienny pomykacz. Czyli utaplac w blocie, utaplac w soli, jezdzic po deszczu i miec w d wszystko. Jak w grudniu po jezdzie zardzewialo mi pol napedu (nowy lx) to myslalem ze bede plakac A tak jakis szit to mozna pomykac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 27 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 I jakie wrażenia z jazdy na GT? Testowałeś go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Po kilku wymianach (w dziale mania lekkosci wiecej szczegolow) wyglada juz prawie jak rasowa maszynka do xc. Tylko ta waga... Roznice w stosunku do Meridy: Waga Na podjazdach czuje w nogach, ze trzeba wtargac ponad 2.2 kg wiecej niz w Meridze. Na asfaltowym 2 kilometrowym podjezdzie predkosc jest mniejsza o 3 - 4 km/h przy wyzszym tetnie. Przepasc. Tak samo w lesie, kazdy podjazdach trzeba mocno redukowac. No imho jest slabo, ale to oczywista sprawa. Amortyzacja RST Omni czyli amortyzator klasy "ogór" nie ma tlumienia. Dziala plynnie i jest miekki (za miekki) ale to co przyjmie na siebie, to zaraz oddaje na rece. Ale co mozna oczekiwac od niego... Grunt, ze chociaz troche sie ugina i wazy mniej niz wynalazki Suntoura, bo nie ma blokady i tlumika. Naped Nowy naped oparty na kasecie altusa, lancuchu kmc, przerzutce przod tourney i przerzutca tyl acera razem z klamkomanetkami shimano (najtanszymi) dziala bardzo szybko. Nie ma duzej roznicy miedzy napedem w Meridzie (LX / XT, Sram 9.0 SL, Sram X.7) co w sumie nie dziwi mnie, bo naped w M jest juz mocno sponiewierany (manetki prawie 12 tys km itp) Powoli przekonuje sie do rapidow, bo przy zmianach o jeden w dol czy w gore sa bardzo szybkie i nie trzeba odrywac rak od hamulcow. Za to przy szybkich redukcjach o 5 - 6 przelozen zostaja w tyle za gripami. Aaaa korba Suntoura jest chyba z humy, bo gnie sie jak panienka na rurze. Imho to po czesci tez zasluga moich nog, producent raczej nie zakladal, ze ktos bedzie tak szybko na tym pomykal Hamulce Zdecydowanie brakuje im mocy i sztywnosci. Ale sa i hamuja. Pewnie wyleca po zimie. Seryjne rurki Ciezkie jak szurczybyk dlatego sa do wywalenia w pierwszej kolejnosci. Gieta kiera i mostek +25* nie sa dobre to jazdy xc Kola Bardzo lekko sie tocza i sa ciche. Nie wiem jak z uszczelnianiem i wytrzymaloscia, bo za malo przejechalem Opony Raczej kiszka. Na twardych nawierzchniach sa super ciche, szybkie i ladnie trzymaja, ale wystarczy zjechac do lasu na szutr i jest kaplica. Nie mowie juz o piachu czy blocie, bo to jest totalna porazka. W sumie nie ma sie co dziwic, bo taka ich rola zeby bezpiecznie dowiesc ownera na dzialeczke Rama Na deser rama. Starannie wykonana, z mocnym lakierem i sportowa geometria. I to jest powod zakupu tego roweru. Magia liter GT i Triple Triangle. W porownaniu z Merida ma ciutke mniejszy przekrok i jest kapke nizsza. Za to jest kosmicznie sztywna. Beton, beton, beton. Dzisiaj zafundowalem sobie zjazd z tzw "Wiezy" (szybki, krety, waski, techniczny z duza iloscia poteznych korzeni) i to jak tyl sie tlukl to przesada. Ta rama to pancernik. na razie przez te pare dni zrobilem 150 km i dalej jeszcze wymieniam czesci. W kazdym razie jestem mega zadowolony, bo bedzie fajny pomykacz. Fotki w dziale mania lekkosci, jak wrzuce z telefonu na kompa nowe, to tutaj zamieszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 27 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 To czekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 http://www.singletrackworld.com/article.php?sid=2475 chcieliście nowości to macie xD mi osobiscie bardzo podoba sie ten Zaskarrr.;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 No mojej stronce w dziale foto jest troche fotek GT zaraz po kupnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 http://www.singletrackworld.com/article.php?sid=2475chcieliście nowości to macie xD mi osobiscie bardzo podoba sie ten Zaskarrr.;] ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 ten Zaskar jest ZARĄBISTY jak dla mnie:) ZBieram kasę na koniec 2008:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Może kiedyś... Póki co zostaje przy modernizacji swego Avalanche'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Zaskar wygląda bardzo interesująco Szkoda że fotki takie słabe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Fakt, mogłyby być lepsze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 wie ktoś, gdzie mogę dostać ramę zaskara team ? rozmiar M.. szukam szukam (pewnie wiele osob tez ) i znalezc nie moge... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Proszę bardzo Zaskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 to juz widzialem znalazlem za 200 funtow ale tylko Lke... wyslalem pytanie do sklepu czy nie maja Mki... 300 funciakow to duzo generalnie.. tak mysle ze za 1200 w jakims sklepie moznaby wychaczyc w polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Tańszy ale niestety rozmiar nie ten http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=13845 A tu też tańszy niż na Wiggle i w rozmiarze M http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=17831 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 no chyba poszukam w polsce... tamta rama jest w belfascie. jakby byla chociazby w londynie to daloby rade ja sciagnac a tak to hmm... ciezko dostac taka rame. chyba ze w niemczech tez mozna by poszukac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 No ładnie A orientuje się ktoś czy ramy Avalanche 2.0 i Expert czymś się różnią i dlaczego główka ramy GT Avalanche ma aż 145 mm długości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 czy ktos ma zdjecie zaskara rocznik 2005/2006 w malowaniu niebiesko-zolto-zielonym ?? bo ja sie nie moge doszukac tego zielonego koloru na tej ramie widze tylko niebieski... i gdzieniegdzie zolty... ale moze sa jakies inne malowania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 W życiu nie słyszałem o takim malowaniu zaskara. Kiedyś były inne kolory niż niebiesko żółty ale taka kombinacja...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A może słyszałeś czemu GT Avalanche długość główki ramy ma aż (przynajmniej dla mnie) 145 mm i czym rama Avalanche 2.0 różni się od Experta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.