KAZUMI Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Kłopot mały był. Lot opóźnił się 4h więc z kumplem pojechaliśmy do mnie i w garażu zorientowałem się że nie spakowałem do kartonu łańcucha. Więc go wrzuciłem do podręcznego. Jak mi podręczny bagaż prześwietlali to wykryli coś dziwnego czyli łańcuch. Niestety celnik nie był wyrozumiały i stwierdził że jest to niebezpieczny przedmiot bo mogę kogoś nim udusić. Ja na to mu stwierdziłem że mam w butach sznurówki, łańcuch przy portfelu, pasek od spodni, kable od aparatu, troki w plecaku a o rękach nie wspomnę którymi mogę udusić pół samolotu Koleś zrobił głupią minę ale i tak musiałem łańcuch wyrzucić do pojemnika z niebezpiecznymi rzeczami Teraz mam nowy łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 1 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Odrobina "dreszczyku" jednak byla. :004: A i skorzystales bo masz nowy lancuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Przyjmiecie mnie z moim GT avalanche 2.0? Bike jest złożony na ramie usera Witcher i osprzęcie z poprzedniego, czyli levela A6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
padamek Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Dołączam się do klubu. Z GT Tempest pozostała rama, mostek, kiera, sztyca i o dziwo stery Rocznik 2000 / zakup w 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 No to w krótkim czasie dwie maszynki doszły W poniedziałek zapodam zdjęcia i specyfikację, czeka mnie jeszcze wymiana amora bo obecny Axon ma za krótką rurę sterową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 4 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam cieplutko Ciebie Ulvgar i Ciebie Padamek. Fajnie ze dolaczaja nowi GT-maniacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jareczek Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Mój skarb został ranny Na szczęście udało się go naprawić: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=18ea9882e6091777 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 5 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A co sie biedulce stalo? Tzn. co sie stalo to widac po spawie ale jak to sie stalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 12 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Hej kochani co taka cisza w naszym klubie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 To ja może ożywię nasz kącik Co myślicie o takiej ramci ?? http://cgi.ebay.co.uk/GT-STS-carbon-fibre-...1QQcmdZViewItem Przyznam się że ja ja po raz pierwszy widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirx Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 wybaczcie jeśli pojawiło się wcześniej źródło http://www.foromountainbike.com/index.php?topic=4514.60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 14 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Przez chwilę myślałam że to Twoja maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldek Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Taki xizang jest w Polsce, i z tego co widzę, mniej obsrany nowoczesnym sramem: "http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/23726/" Jeśli uda mi się kiedyś kupić to cudo, to także (tak coś czuję) będzie to mój ostatni rower w życiu. No bo cóż można mieć więcej? Tytanowa rama, kapitalne wykończenie (zwróccie uwagę na rurki przy tylnym kole, coś takiego robili przed wojną, a potem to już nie ), żadnych nadlewów, wylewów, ceowników i innych kanciastych rurek i przerzutkowych haków, którymi dziś tak was szprycują azjaci, nic z tych rzeczy. Piękno, prostota, poezja. Sugerowana cena detaliczna (w 1994 r.!) 3799 USD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Zapomniałeś wspomnieć najważniejszego, że jest to GT ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 16 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivo Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ma ktoś jakiś katalog rowerowy z '05, '06 z ofertą GT? Jeśli tak to byłbym stokrotnie wdzięczny za skan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirx Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 mam Katalog Rowerowy 2006 i prawie na 100% z 2005.... tylko ze skany mógłbym zrobić dopiero wieczorkiem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ja byłbym również bardzo zainteresowany tymi skanami (2006 rok!!) A ogólnie mam takie pytanie: Czy ktoś może mi powiedzieć do jakich zastosowań został stworzony Avalanche?? Do jakiej jazdy? W czym sprawdza sie najlepiej jego geometria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirx Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 niestety na chwilę obecną nie mogę znaleźć 2005 więc tylko 2006 pozostaje http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/29752f8dd9234847.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/172bbbb29e4034a1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49e5625f76e7ca81.html a co do avalanche..... imho to taki hardtail do enduro... myśle ze ta ramka zniesie dużo.... a kolega, który posiada kone bodajże stuff usilnie mi wmawiał, że geometria bardzo podobna xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 rower do enduro.....co rozumiemy przez ten termin?? Jazda po różnych górach....? Skany sa niestety niewyraźne:( Nie można odczytać tekstu nawet w powiększeniu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirx Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 sorki faktycznie źle wyszły.... na kompie wszystko było ok, ale fotosik zmniejszył rozdzielczość fotek teraz są w pełnej rozdzielczości..... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ba7411e2cb1b0ac.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b3240f224c307d62.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e14a0432e89cda16.html a enduro.... hmm... to dla mnie coś pomiędzy xc a lekkim freeridem.... taki złoty środek xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 a enduro.... hmm... to dla mnie coś pomiędzy xc a lekkim freeridem.... taki złoty środek xD Wybacz ale takie określenia do mnie nie docierają, ja chciałbym bardziej konkretnie-jaka jazda po czym, czy bardziej zjazdowo czy podjazdowo...itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirx Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 hmm.... w sumie to enduro to dla każdego coś innego.... chociażby w tym temacie widać, że dla niektórych to tylko sprzęt dla innych stan ducha http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...t=0&start=0 Moja definicja enduro zgadza się z tym co napisał tobo w tym temacie... drugi post.... <Chociaż sprzętem dedykowanym do tego są raczej fulle, ale imho na sztywniaku też się da!> waga enduro to przy dobrym wyniku 14 kilo. przy bardzo dobrym ponizej tego. rower enduro nie jest rowerem do scigania sie ani do zastosowan typowo grawitacyjnych. to rower do eksploracji. ale mozna spokojnie wystarowac sobie na nim w maratonie - oczywicie bez bycia w pierwszej dziesiatce smile.gif i mozna sobie nim poszalec gdy droga prowadzi w dol - wlacznie ze skakaniem - bez obawy ze cos sie zlozy. oczywiscie w rozsadnych granicach. czyli gdybym miał w moim avalanchu np. RS Tore ze skokiem 130 mm, mocniejsze koła(niekoniecznie najlżejsze dostępne, bardziej bym zwrócił uwagę na wytrzymałość) i hydraulikę etc, to uznałbym go za sprzęt do enduro. Mam chęć... jadę do sobótki która jest oddalona o 32 km od mojego domu... najwyższa góra w okolicy... 718 m n.p.m. nie ma problemu z wjazdem na górę... spokojnie sobie można podjechać.... Mam chęć poszaleć... zjeżdżam z góry nie zważając na nierówności terenu... jest dziura to się nad nią przelatuje.... Innym razem mam chęć, jadę sobie na jakieś hopki <wiadomo w granicach rozsądku xD, oraz pomijając fakt ze nie mam zamiaru zaliczać hopek raczej i trickować> i nie boję się że mi zaraz rama pęknie czy coś w tym stylu. Ktoś inaczej pojmujący enduro mógłby to może uznać za np. aggressive xc. Dla mnie to jednak już enduro Nie wiem jak moja definicja odnosi się do stanu faktycznego, ja po prostu tak pojmuję ten termin Mam nadzieje, że udzieliłem wyczerpującej odpowiedzi xD Pozdro ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Nooo prawie:) Chodzi mi o uświadomienie charakterystyki ramy....czemu sprzyja jej geometria (enduro już wiem) ale tak konkretniej:)Czyli np- jest świetny na technicznych zjazdach,trudnych, ale na szutrowych długich podjazdach się nie sprawdza itd... Zatem wynika z tego, iż odchudzanie tego roweru i robienie z niego ściganta XC czy też do maratonów mija się z celem....Z racji właśnie budowy i geometrii ramy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirx Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Ja nie chodzę przy rowerze z miarką i kątomierzem, jeździ mi się na lawince wygodnie pod górę jak i z góry... i tylko to się liczy xD Wiem że jakbym zapragnął poszaleć mocniej to myślę, że rama dała by radę ;D Ja nie jestem koneserem jazdy na porządnych rowerach, a do tej pory byłem tylko znawcą wyrobów roweropodobnych z hypermarketu :lol: Lawinka to mój pierwszy porządny rower..... a że na innych nie jeździłem więc nie wiem jak się ma jej charakterystyka do innych rowerów i w tej kwestii nie będę się wypowiadał xD A może wypowiedzą się też inni posiadacze? Aha..... i czy tylko mi się wydaje czy ten rower jest tak cholernie sztywny z tyłu i czuć każdą nierówność terenu, czy to tylko moje subiektywne odczucie :lol: ? A tak na marginesie to jeśli dostanę się na te wymarzone studia niedługo, to przyjdzie mi się pożegnać z lawinką.... ale pozostanie w rodzinie, siostra będzie ją ujeżdżać, a ja się przesiądę na fulla xD pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.