Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na razie to ja mam wyrok bez roweru do stycznia lub dłużej bo połamałem sobie łapę na zawodach kyokushin (zająłem 4 miejsce). Dziś byłem na kontroli i jak mi się coś będzie krzywo działo to w grę wejdą druty i będzie nieciekawie :)

A z rowerowych spraw kupiłem sobie buty NW Hydrogeny za 190zł ale na razie ich nie przetestuje :):P

Oj chyba tu nie zaglądałem przez 6 miesięcy ;)

To korzystając z okazji szybka historia co udało mi się wyjeździć na moim GT od zakupu czyli końcówki lutego tego roku.

Dystans około 4150km, czas na rowerze około 200 godzin.

Awarie wg. kolejności: wymiana suportu, wymiana kasety, wymiana 5 "biegu"

Na zdjęciu zmielona 5tka :P [kliknij w zdjęcie aby powiększyć]

1059fd2953c89d99m.jpg

Ostatnim razem pisałem że z trudem udało mi się zrobić 100km w terenie, od tego czasu troszke się polepszyło i z takich lepszych wydarzeń wygląda to tak jak poniżej, najbardziej jestem zadowolony z udanej próby przejechania 200km - ot taki prezent urodzinowy sobie zrobiłem bo jechałem 2 dni przed urodzinami :).

A oto lista:

22km - 0h45min - 29.33km/h - 13.06.2006r.

33km - 1h09min - 28.70km/h - 02.07.2006r.

100km - 3h58min - 25.21km/h - 13.07.2006r.

200km - 8h24min - 23.83km/h - 24.09.2006r.

Więcej informacji na BikeStats, widziałem że bikergonia też się tam zapisała, z tego co oglądałem to ma o 900km więcej w tym samym czasie czyli około 200h więc SZACUNECZEK.

• 4 miesiące temu...

Hej:)

Długo mnie tu nie było:)

Kazumi, gdzie walczyłeś?? Jakie zawody i kiedy?

Nikt pewnie nie pamięta,ale w zeszłym roku zostałem szczęśliwym posiadaczem Avalancha 2,0:) Trochę sobie pojeździłem i już mnie kręci na upgrady:) Tak sobie pomyślałem coby rowerer rozbudować do specyfikacji zeszłorocznego Avalancha Expert Disca (lub tegorocznego,bo to prawie to samo) NA pierwszy ogień idzie amor. Teraz mam RST Gila Sl Plus- jak dla mnie padlina,ręce bolą po jeździe tak samo jak nogi, przy ustawionym minimalnym naprężeniu wstepnym sprężyny i wadze 85 kg-nie czuję prawie tłumienia. Musi trafić na naprawdę spore nierówności,aby się ugiął. I co teraz kupić??... zastanawiam sie właśnie nad Torą 302 :

http://allegro.pl/item183170560_rock_shox_...reme_shop_.html

albo jednak poszukać czegoś innego niż daje GT do tych ram.....w podobnym przedziale jest:

http://allegro.pl/item180693545_marzocchi_...bikestacja.html

oraz

http://allegro.pl/my_allegro.php?mm=1&...&type=watch

Kiepsko się znam na rzeczy, wiem tylko,że to co mam mnie nie satysfakcjonuje i chcę to zmienić<_< Czy jak kupię amor za tę cenę to odczuję już duży przeskok? Jest sens zmieniać?

pozdrawiam wszystkich serdecznie

Walczyłem w Wąbrzeźnie na jakiś mistrzostwach polski północnej czy coś takiego :) Ostatnio oglądałem film z moją walką i nie mogę znaleźć momentu kiedy łamię łapę :021:

Mój GT jest na razie samą ramę i kupą części na stole. Rama była piaskowana i malowana proszkowo (50zł). Musze się zabrać za poskładanie go do kupy i złożenia nowych kół :)

A co do amorków to ja bym chyba brał Tore, sam mam na nią ochotę ale ja bym ewentualnie brał 318 solo air z bloada skonu na kierownicy. Łukaszeczek jeździ na nim i jest bradzo zadowolonyB)

Walczyłem w Wąbrzeźnie na jakiś mistrzostwach polski północnej czy coś takiego :P Ostatnio oglądałem film z moją walką i nie mogę znaleźć momentu kiedy łamię łapę :021:

Mój GT jest na razie samą ramę i kupą części na stole. Rama była piaskowana i malowana proszkowo (50zł). Musze się zabrać za poskładanie go do kupy i złożenia nowych kół :)

A co do amorków to ja bym chyba brał Tore, sam mam na nią ochotę ale ja bym ewentualnie brał 318 solo air z bloada skonu na kierownicy. Łukaszeczek jeździ na nim i jest bradzo zadowolonyB)

Byłem ostatnio na kilku zawodach jako widz, dlatego pytałem;) Myślałem,że może gdzieś się minęliśmy:)

Właśnie na tę Torę stawiam, jest okazja ją nabyć za baaardzo dobry pieniążek (jak chcesz Możesz się pod zamówienie podpiąć,bo im więcej osób tym taniej!:D

Jakby co to priv:)

Smutek ogarnął me serce gdy wczoraj podczas składania roweru zauważyłem że mam dziurę w ramie a nawet dwie :D Rdza chwyciła od środka i nic nie było widać i jak oddałem do piaskowania i malowanie to najwyraźniej podczas piaskowania piasek rdzę wystukał i powstała dziura. Moim zdaniem przyczyną tych dziur jest to że firma GT nie zasklepia dziur dzięki którym opary powstałem w wyniku spawania muszą się gdzieś ulotnić. Przez takie dzurki do ramy dostaje się woda która powoduje rdze i nieszczęście gotowe :D

Nie pozostało mi nic innego jak złożyć rower i dzisiaj pośmigać po lasach i testować ubijaczki oraz nowe hampeli i manetki.

W niedalekiej przyszłości trzeba będzie kupić i tak już planowaną ramę.

A dziury wyglądają tak:

http://img383.imageshack.us/img383/183/dscf0904za9.jpg

http://img258.imageshack.us/img258/1889/dscf0905dp1.jpg

http://img78.imageshack.us/img78/6408/dscf0906td2.jpg :)

Aluminium nie rdzewieje tylko się utlenia.

Ja mam ramę stalową więc ma prawo zardzewieć. Rama przeżyła wiele - pare kilkudniowych wypadów z sakwami, jazdę w terenie (nie jednorazową :P ), skoki z 1m hopy, skoki z niższych hopek, wpadnięcie do rowu obłożonego kamieniami przy prędkości 52km/h (małe wgniecenia), prostowanie niewymiennego haka.......... Można wymieniać w nieskończoność.

Do roweru wrzuciłem hamulce Avid Digit 7 klamki i szczęki - nowa wizja hamowania. Muszę tylko pobawić się z tą zmianą siły hamowania i trochę popuścić linki bo za mocno naciągnąłem :twisted:

"stare" ale nowe manetki STX :) działają cudnie.

Kolejną rzeczą to pedały Crank Brothers Egg Beater Chrome czarne oraz do tego buty Northwave Hydogen. Komplecik jest całkiem sympatyczny :) Jakoś nie miałem zacięcia aby przejść na spd ale jak tego spróbowałem to już się chyba nie zamienię no chyba że na miasto. Ubijaki elegancko się wypinają i oprócz gleby w garażu nie miałem żadnych przykrych niespodzianek (pedały przekręcam do ostrego jak potrzebuję). Buty bardzo wygodne i przewiewne. Można w nich w miarę swobodnie wędrować co było miłym zaskoczeniem. Mają gumową podeszwę co sprawia że są bezpieczne na schodach :)

Ahm:)

Ja dziś też zaszalałem:) Wreszcie kupiłem kask i do kompletu buty shimano MT40...od jakiegoś czasu zalegają mi nabytę okazją spd 520 (shim) więc czas to sprawdzić:( Szaleństw nie było końca bo postanowiłem przejść na 9tkę..więc kaseta i łańcuch. Manetki muszą poczekać:) Chyba,że zdycyduję się na jakieś "zwykłe" deore na allegro po demontażu.....OD tych szaleństw tak się zakręciłem,że zapomniałem iż nie mam bloków!!!<_<

Co do hampli..strasznie chodzi mi po głowie ten Avid single 7....ale chyba na razie tyko klameczki nabędę....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...