mischa Napisano 15 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Tylko żeby czegoś innego nie "wytrenował". hehe krew nie woda..a natury nie oszukasz<rotfl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 15 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ano nie da się oszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 22 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Halo czemu taka cisza w naszym klubie? Zapadliście w sen zimowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Ja tylko powiem tez halo W Polsce na nic nie ma czasu :-/ rower ogladam tylko jak wisi na scianie w garazu juz od wrzesnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 23 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 A co się stało BARToszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 ja w week& coś dokręcam..ostatnio strefa mtb głuszyca..polecam gorąco..a w tygodniu koncentracja na poszukiwaniu nowej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A co się stało BARToszu. dom , rodzinka , praca - i na przyjemnosci juz ciezko z czasem :-/ . Ale w przyszlym sezonie obiecuje sobie poprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 24 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Mam nadzieję że Twoje plany i oczekiwania spełnią się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Mam nadzieję że Twoje plany i oczekiwania spełnią się Tez sobie tego zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 30 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Cicho bo mi komputer padł. A poza tym nie mam czasu na rower ale o nim nie zapominam i zrobiłem mu wieszaczek serwisowy abym nie musiał przednim klękać jak się coś popsuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 1 Grudnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A czym to on Ci zawinił że Go powiesiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Co ma wisieć nie utonie Mój rowerek wcale tam nie wisi. Normalnie stoi w garażu a jak będę cos potrzebował w nim naprawić to wtedy zawieszam wieszaczek na ścianie i na nim rower i po pracy wszystko zdejmuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 5 Grudnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 A już się bałam że jakiś "wyrok" na nim wykonałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Jak na razie to ja mam wyrok bez roweru do stycznia lub dłużej bo połamałem sobie łapę na zawodach kyokushin (zająłem 4 miejsce). Dziś byłem na kontroli i jak mi się coś będzie krzywo działo to w grę wejdą druty i będzie nieciekawie A z rowerowych spraw kupiłem sobie buty NW Hydrogeny za 190zł ale na razie ich nie przetestuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 6 Grudnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Oj to współczuję Ci (łapka pewnie boli). Gratuluję udanego startu i pewnie zająłbyś lepsze m-ce gdyby nie to złamanie (czyż nie tak)? Życzę szybkiego i udanego powrotu do zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BoaPoweR Napisano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Oj chyba tu nie zaglądałem przez 6 miesięcy To korzystając z okazji szybka historia co udało mi się wyjeździć na moim GT od zakupu czyli końcówki lutego tego roku. Dystans około 4150km, czas na rowerze około 200 godzin. Awarie wg. kolejności: wymiana suportu, wymiana kasety, wymiana 5 "biegu" Na zdjęciu zmielona 5tka [kliknij w zdjęcie aby powiększyć] Ostatnim razem pisałem że z trudem udało mi się zrobić 100km w terenie, od tego czasu troszke się polepszyło i z takich lepszych wydarzeń wygląda to tak jak poniżej, najbardziej jestem zadowolony z udanej próby przejechania 200km - ot taki prezent urodzinowy sobie zrobiłem bo jechałem 2 dni przed urodzinami . A oto lista: 22km - 0h45min - 29.33km/h - 13.06.2006r. 33km - 1h09min - 28.70km/h - 02.07.2006r. 100km - 3h58min - 25.21km/h - 13.07.2006r. 200km - 8h24min - 23.83km/h - 24.09.2006r. Więcej informacji na BikeStats, widziałem że bikergonia też się tam zapisała, z tego co oglądałem to ma o 900km więcej w tym samym czasie czyli około 200h więc SZACUNECZEK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 7 Grudnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Dzięki. Jesteś miły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Hej:) Długo mnie tu nie było:) Kazumi, gdzie walczyłeś?? Jakie zawody i kiedy? Nikt pewnie nie pamięta,ale w zeszłym roku zostałem szczęśliwym posiadaczem Avalancha 2,0:) Trochę sobie pojeździłem i już mnie kręci na upgrady:) Tak sobie pomyślałem coby rowerer rozbudować do specyfikacji zeszłorocznego Avalancha Expert Disca (lub tegorocznego,bo to prawie to samo) NA pierwszy ogień idzie amor. Teraz mam RST Gila Sl Plus- jak dla mnie padlina,ręce bolą po jeździe tak samo jak nogi, przy ustawionym minimalnym naprężeniu wstepnym sprężyny i wadze 85 kg-nie czuję prawie tłumienia. Musi trafić na naprawdę spore nierówności,aby się ugiął. I co teraz kupić??... zastanawiam sie właśnie nad Torą 302 : http://allegro.pl/item183170560_rock_shox_...reme_shop_.html albo jednak poszukać czegoś innego niż daje GT do tych ram.....w podobnym przedziale jest: http://allegro.pl/item180693545_marzocchi_...bikestacja.html oraz http://allegro.pl/my_allegro.php?mm=1&...&type=watch Kiepsko się znam na rzeczy, wiem tylko,że to co mam mnie nie satysfakcjonuje i chcę to zmienić Czy jak kupię amor za tę cenę to odczuję już duży przeskok? Jest sens zmieniać? pozdrawiam wszystkich serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Walczyłem w Wąbrzeźnie na jakiś mistrzostwach polski północnej czy coś takiego Ostatnio oglądałem film z moją walką i nie mogę znaleźć momentu kiedy łamię łapę :021: Mój GT jest na razie samą ramę i kupą części na stole. Rama była piaskowana i malowana proszkowo (50zł). Musze się zabrać za poskładanie go do kupy i złożenia nowych kół A co do amorków to ja bym chyba brał Tore, sam mam na nią ochotę ale ja bym ewentualnie brał 318 solo air z bloada skonu na kierownicy. Łukaszeczek jeździ na nim i jest bradzo zadowolonyB) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Walczyłem w Wąbrzeźnie na jakiś mistrzostwach polski północnej czy coś takiego Ostatnio oglądałem film z moją walką i nie mogę znaleźć momentu kiedy łamię łapę :021: Mój GT jest na razie samą ramę i kupą części na stole. Rama była piaskowana i malowana proszkowo (50zł). Musze się zabrać za poskładanie go do kupy i złożenia nowych kół A co do amorków to ja bym chyba brał Tore, sam mam na nią ochotę ale ja bym ewentualnie brał 318 solo air z bloada skonu na kierownicy. Łukaszeczek jeździ na nim i jest bradzo zadowolonyB) Byłem ostatnio na kilku zawodach jako widz, dlatego pytałem;) Myślałem,że może gdzieś się minęliśmy:) Właśnie na tę Torę stawiam, jest okazja ją nabyć za baaardzo dobry pieniążek (jak chcesz Możesz się pod zamówienie podpiąć,bo im więcej osób tym taniej! Jakby co to priv:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Smutek ogarnął me serce gdy wczoraj podczas składania roweru zauważyłem że mam dziurę w ramie a nawet dwie Rdza chwyciła od środka i nic nie było widać i jak oddałem do piaskowania i malowanie to najwyraźniej podczas piaskowania piasek rdzę wystukał i powstała dziura. Moim zdaniem przyczyną tych dziur jest to że firma GT nie zasklepia dziur dzięki którym opary powstałem w wyniku spawania muszą się gdzieś ulotnić. Przez takie dzurki do ramy dostaje się woda która powoduje rdze i nieszczęście gotowe Nie pozostało mi nic innego jak złożyć rower i dzisiaj pośmigać po lasach i testować ubijaczki oraz nowe hampeli i manetki. W niedalekiej przyszłości trzeba będzie kupić i tak już planowaną ramę. A dziury wyglądają tak: http://img383.imageshack.us/img383/183/dscf0904za9.jpg http://img258.imageshack.us/img258/1889/dscf0905dp1.jpg http://img78.imageshack.us/img78/6408/dscf0906td2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Zmartwiłeś mnie tym faktem..myślałem,że aluminium nie rdzewieje tak łatwo..a po jakim przebiegu i wieku jest rama? Co ciekawego założyłeś do roweru? Jakie hample i manetki? Jakie wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Aluminium nie rdzewieje tylko się utlenia. Ja mam ramę stalową więc ma prawo zardzewieć. Rama przeżyła wiele - pare kilkudniowych wypadów z sakwami, jazdę w terenie (nie jednorazową ), skoki z 1m hopy, skoki z niższych hopek, wpadnięcie do rowu obłożonego kamieniami przy prędkości 52km/h (małe wgniecenia), prostowanie niewymiennego haka.......... Można wymieniać w nieskończoność. Do roweru wrzuciłem hamulce Avid Digit 7 klamki i szczęki - nowa wizja hamowania. Muszę tylko pobawić się z tą zmianą siły hamowania i trochę popuścić linki bo za mocno naciągnąłem :twisted: "stare" ale nowe manetki STX działają cudnie. Kolejną rzeczą to pedały Crank Brothers Egg Beater Chrome czarne oraz do tego buty Northwave Hydogen. Komplecik jest całkiem sympatyczny Jakoś nie miałem zacięcia aby przejść na spd ale jak tego spróbowałem to już się chyba nie zamienię no chyba że na miasto. Ubijaki elegancko się wypinają i oprócz gleby w garażu nie miałem żadnych przykrych niespodzianek (pedały przekręcam do ostrego jak potrzebuję). Buty bardzo wygodne i przewiewne. Można w nich w miarę swobodnie wędrować co było miłym zaskoczeniem. Mają gumową podeszwę co sprawia że są bezpieczne na schodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ahm:) Ja dziś też zaszalałem:) Wreszcie kupiłem kask i do kompletu buty shimano MT40...od jakiegoś czasu zalegają mi nabytę okazją spd 520 (shim) więc czas to sprawdzić Szaleństw nie było końca bo postanowiłem przejść na 9tkę..więc kaseta i łańcuch. Manetki muszą poczekać Chyba,że zdycyduję się na jakieś "zwykłe" deore na allegro po demontażu.....OD tych szaleństw tak się zakręciłem,że zapomniałem iż nie mam bloków!!! Co do hampli..strasznie chodzi mi po głowie ten Avid single 7....ale chyba na razie tyko klameczki nabędę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miku Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Miałbym prośbę do użytkowników rowerów gt. Chodzi mi o to czy mogę założyć widelec o skoku 130 mm do ramy avalanche 2.0 w rozmiarze M?? Czy widelec o takim skoku wpłynie negatywnie na geometrię ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.