Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dziś w skiteam i szok....nie było już żadnego amorka z tej dłuuugiej listy przecenionych..jednak tak czy siak poszczęściło mi się bo wporządku sprzedawca był, podzwonił po innych sklepach skiteam w polsce i zamówił dla mnie amorka Rock Shox'a Judy SL U-Turn 2005 za...249 zł :angry2: Ma być we wtorek więc jak dotrze to zakładam go do bajka i jaaazda ;):):)

Także polecam nawet jeszcze odwiedzić sklep w Gdyni bo rozne amorki z innych sklepów ktore pozostały moga przesłac pocztą :wink:

Byłem dziś w skiteam i szok....nie było już żadnego amorka z tej dłuuugiej listy przecenionych..

Tak wlasnie jest z tymi mega promocjami ;) - jest tego pare sztuk ( a moze po sztuce :P ) i robi sie promocje - wpadasz do sklepu po amor ale go nie ma ... wiec jak jestes w sklepie to juz zostawisz tam jakas kaske. A te mega promocje wychwytuja co bardziej kumaci pracownicy ...

czesc GT ziomki

Moj czarniutki GT dalej sie sprawuje dobrze ale manetki cos zaczely szfankowac wiec zakupilem znalezione w pracy manetki STX RC 8 speed za 15 funtow :) W kolejce czakaja piasty STX RC na ktorych zloze sobie nowe kolka.

Czy ma ktos moze cos takiego jak spis oznaczen numerow ram GT po ktorych mozna okreslic wiek roweru??

Czy zdarza wam sie lamac haki ramy?? bo nagole robia to nagminnie w GT i Carera'h i sa problemy z dostaniem takich hakow a jak juz sa to za 15-20 funtow od sztuki :)

Bikergonia wrescie zapodalas fotke w noewj koszulce tylko czemu tak slabo rowerek widac?? B)

W niedziele do poniedzialku wpadl do mnie do Liverpoolu Ivan :) Glownym planem spodkania miala byc wyprawa do Roncorn oddalonego o 30km od Liverpoolu. W Runcorn znajduje sie a wlasciwie znajdowalo sie muzeum rowerow. Po dotarciu do na miejsce i po wnikliwych poszukiwaniach niestety nie udalo nam sie znalesc tego muzeum widmo ;) W drodze do Runkorn zlapal nas calkiem spory deszcz a wlasciwie oberwanie chmury ktore trwalo jakies 40minut. Wczoraj wnoszac po schodach roweer nagle cos mi chlupnelo ;) potszasnolem rama i zchlupotalo ponownie. Wyciagnolem sztyce i wylalem z ramy jakies 200ml wody :eek: Prawdopodobnie woda dostala sie przez otwory na tylnim widelcu. Te otwory to male dziurki ktore sa przydatne przy spawaniu. Czemu GT ich nie zaspawal i czy wam sie takie rzeczy przytrafiaja??

A to fotki z Crosby Beach na ktorej sa ustawione natyralnej wielkosci figury stajace przez 2 mile:

http://img148.imageshack.us/my.php?image=p...ejszone1tg7.jpg

http://img148.imageshack.us/my.php?image=p...ejszone2bw1.jpg

a to GT z Bananoowca

http://img245.imageshack.us/my.php?image=owcazn1.jpg :)

Witam

Jako znawcy GT napiszcie proszę mi coś na temat tej ramy, wiem tylko tyle, że jest to Tempest z 2003 roku w rozmiarze 18" (dł. górnej rury to: 580mm, dł. rury podsiodłowej to: 510mm) rama wykonana jest z aluminium oznaczonego jako: 7000 (obrabianego cieplnie),rama przystosowana jest do przedniej przerzutki na dolny ciąg, sztyca 27,2mm, rama nie posiada mocowania pod tarczę, tylko piwoty, glowka ma 110mm wysokosci, przystosowana na stery 1 i 1/8 cala (lozyska zewnetrzne) - chodzi o zintegrowane ?? , suport jest standardowy na euro68 (szerokosc mufy to 68mm).

http://www.allegro.pl/item125536059_gt_tempest_gratisy.html

Zastanawiam się czy jest warta wydania 150 zł a jeśli tak to czy dobra jest na 186 cm ( dł, nogi 89 cm)

Pozdr.

Jest to rama o model wyzszy od Timberline. Materialem nie roznia sie nie wiem jak z geometria ale pewnie niczym albo niewiele. Tempest jest rama bardziej wytrzymala bo ma przy tylnich piwotach wzmocnienie dos durze a nie jak w Timberline jedna rurke. Tempest posiada tak ze wzmocnienie dolnej rury glownego trujkata przy glowce ramy. Rurki sa cieniowane. Ja mam 185cm wzrostu i moj Gt jat 18'' i daje rade chociaz moglby byc ciut wiekszy.

Na razie tyle podstawowych informacji jak znajde cos wiecej to zapodam :blush:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...