Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nigdzie nie wybyłem :lol: - sobie obserwuję z boczku wszystko, ale niestety jestem potwornie zaabsorobowany poszukiwaniem nowego mieszkanka dla Lavinki, i jak dobrze pójdzie, to może w końcu uda się coś znaleźć. Zdecydowałem się też już ostatecznie na rozbudowę Lavinki o Torę 318, ale chorobcia nie mam czasu podjechać do sklepu i pogadać, jak ma wyglądać cała wymiana Suntoursh*tu na RSsh*t :twisted: - zobaczymy jak to będzie. W tym tygodniu postaram się coś dorzucić ciekawego do poczytania - niestety dla niektórych po angielsku, bo do literatury polskojęzycznej nie mam dostępu :025:.

Pogoda robi się też u mnie coraz lepsza, i chyba na koniec lutego zacznę nowy sezon rowerowy, bo na czas zimy Lavinka się troszkę zakurzyła ;) więc trzeba będzie ją przewietrzyć i zamienić Foczkę na Lavinkę :)

P.S. Się już bałem, że mnie zdegradowaliście i pozbawiliście funkcji, jakże zaszczytnej, honorowego prezesa Mniejszościowego Klubu Użytkowników GT - co cieszy, już nie taki mniejszościowy, co Kazumi - kiedy to było, że tylko nasze trójkąty były znane na forum B)

O prezes wyłonił się z norki :)

Pamiętam te czasy kiedy ja sam byłem posiadaczem GT na tym Forum.

Musze się z ubolewaniem przyznać że od kiedy miałem kolarze a teraz ostre koło to troche zaniedbałem GT :) A po zatem po tym zmrożonym śniegu nie chce mi się jeździć więc pomykam po asfalcie :D

Nie wiem właściwie dlaczego ten klub jest mniejszościowy, w końcu GT to wcale nie taka mało popularna w Polsce marka. Tak czy inaczej, po koniec zeszłego roku wstąpiłem do klubu składając taką maszynę. Rower z przeznaczeniem głównie do wyścigów xc, ewentualnie maratonów. Pozdrawiam wszystkich GT-maniaków.

No to rowerek przetestowany :)

trasa: 20km lasy i łąki - reszta asfalt

dystans: 82,64km

średnia prędkość: 15,1km/h

max. prędkość: 38,5km/h

czas jazdy: 5h30min

oprócz tego pare obrotów 180stopni na lodzie:)

Pozatym dzisiaj w Rybniku kiepskie warunki były -5 stopni (zamarzła mi mineralna podczas jazdy :) ) no i ten p*** wiatr 15km/h (ciekawe czemu prawie zawsze wiał w twarz a nie w plecy :( ).

Jednym słowem biorąc pod uwagę że w ciągu ostatnich 15lat przejechałem na rowerze góra 20km to jestem zadowolony zarówno z roweru jak i z kondycji :).

Wiem że wynik żadna rewelacja ale amator rowerowy jestem :)

Gość Gość_Elmer_*

Witam!

Niedawno stalem sie posiadaczem ramy GT Avalanche 2.0 '05. Jestem w trakcie skladania 2 kolek. Pojawil sie dylemat. Mianowicie stanalem przed dokonaniem wyboru sterow (najlepiej jakby byly na maszynach, chociaz niekoniecznie).

Tu pojawia sie moja prosba o pomoc. Jakie stery polecacie? (cena do 100zl) Ogladalem stery accenta AC-ZS4 (znakomicie uszczelnione kulki), VP robione niby przez cane creeka (maszyny), Ritcheye Comp (tu chyba sa kulki) oraz Tiogi NS (maszyny). Ktore z tych polecacie? A moze pojawia sie inne propozycje?

Co do stylu jazdy to zdecydowanie XC (czasem agresywne).

Z gory dzieki za pomoc.

Witam!

Problemy z rejestracja sa juz historia :)

Jest to moj pierwszy oficjalny post - witam wszystkich serdecznie i zglaszam sie do klubu GT :)

Poprzedni post nalezy do mnie. W kwestii sterow chcialem dodac tylko tyle, ze maja trzymac amora Manitou Splice Comp 100mm.

Mam nie lada dylemat, dlatego tez licze na pomoc klubowiczow.

Dzieki jeszcze raz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...