desone Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 szukam ramy MTB min 19" ale na hak poziomy a nie pionowy jak we wszystkich ramach nie znalazlem zadnej takiej ramy, ktora spelnila by moje krytewria a ramy do street czy Dh maja haki poziome doradzcie jakas ramke wg. moich kryteriow o ile taka istniaje min 19" mocowania pod tarcze strey normalne, zadne zintegrowane poziomy hak przerzutki sztyca podsiodłowa szeroka srednica pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Tutaj ci taka zrobią , ceny nie znam ale na pewno będzie mniej niz 1000zł http://www.bikemielec.com/bm_pl/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Jest jeszcze amerykański Fetish Cycle ale to powyżej 1000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Udaj się do Kondeja, Rychtarskiego albo Orłowskiego, oni pospawają ci ramkę według twojego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desone Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 spoko dzieki za porady pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Biobike http://www.fixedgeargallery.com/2008/may/2...ztery_gmail.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desone Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 jesli chodzi o poprzednia odp. to ramka bardzo fajna oldskulówka, podoba mi sie co do pana kondeja - czyli bio bike to znalazlem taka opinie w necie na stronce: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=3...&a=79004636 Uwaga na Bio Bike!Odradzam! Autor: Gość: jantor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 14:09 Chodzi o firme Bio Bike z Torunia(ul.Kosciuszki) Odradzam wszystkim zainteresowanym współpracy z ta firma.Oszukują,kręcą,przesuwaja terminy w nieskonczonosc.Zawsze byly z nimi klopoty,ale mialem najblizej,wiec jakos to znosilem.Przy ostatnim zamowieniu ramy juz przegieli.Zamowilem ja na poczatku pazdziernika 2007,miala byc gotowa w miesiac.Ile razy zadzwonilem,tyle razy wlasciciel(p.Kondej)powtarzal:"no kierownik,nie dalim rady,jeszcze nic nie ruszone,ale za tydzien..." I tak zeszlo do polowy stycznia tego roku.W koncu odebralem te rame i okazalo sie,ze: 1.Wymiary nie zgadzaja sie z moim projektem,zupelnie cos innego.Nie po to robie projekt zeby otrzymac standardowa rame,ktora moge wszedzie kupic. 2.Jak zwykle pomylili wzor malowania 3.Rama zawierala az 8 bledow konstrukcyjnych!!!Najistotniejsze to brak koncowego stopera linki przedniej przerzutki,do tego nieodpowiednie haki tylnego kola co skutkowalo ocieraniem lancucha o rame na 9 biegu,dalej-stopery linki tynego hamulca byly wspawane zaledwie 30 mm od glowki ramy,a drugi tyle samo od rury podsiodlowej.Za blisko-linka niepotrzebnie pracuje pod zbyt ostrymi kątami.I tak dalej.Dyskwalifikacja. Zlozylem od razu reklamacje-w ciagu 2 tygodni miala byc gotowa zupelnie nowa rama i znowu to samo;"kierownik,nie dalim rady..." Ostatecznie odebralem te rame 1 marca,tym razem zrobili zgodnie z projektem,ale trwalo to wszystko w sumie pół roku!!!! Poprzednie ramy(trzy sztuki)tez byly realizowane bardzo dlugo,a na koncu okazalo sie ,ze wszystkie trzy sa pomalowane na inne kolory niz w zamowieniu.Zgroza! Do tego sprzedali mi sztyce,ktora padla po 10km.Dzwonie do Kondeja i mowie,ze na sztyce moge wydac do 200zl,wiec niech mi drugi raz nie wciska dziadostwa.No i przyslal nowa-tą samą! Ciezko sie porozumiec z Kondejem,on ma jeszcze taki rzemieslniczy slang w stylu "kierownik,damy rade,sie zobaczy"i potem sie okazuje,ze kolejna sciema.Nawet jego pracownik(pozdrawiam pana Andrzeja!)zwolnil sie w koncu,bo mial dosc kontaktow z rozwscieczonymi klientami i ciaglego tlumaczenia sie. Moje potrzeby to okolo 15 ram rocznie i teraz przenosze produkcje do Orłowskiego,do Szczecina-tam mozna wyslac projekt mailem i nie ma pomylek.Poza tym Orlowski mowi po polsku. Az dziwne,ze tacy fach'offcy jeszcze sie utrzymuja na rynku... Olac Bio Bike! rozumiem ze gosciu w chujka leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 2 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 a ja sie przyczepie: hak w ramie rowerowej służy np: do mocowania przerzutki. do kół są haki i tylko te mogą być poziome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.