mlodyasg Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wpisuję się na listę objazdową kampinosu. Rozpiskę masz w zdjęciach ale nie zmienia to faktu, że przydałaby się w temacie. Rowerek bardzo ładny i lekki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 (edytowane) Brakuje mi tu ZTRów. Nie myślałeś od Olympic'ach lub Alpine'ach? Edytowane 5 Marca 2010 przez kezcuzj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Ile wyjdzie km-ow przy takiej objazdówce Kampinosu? Kiedy planujemy tam skoczyć? Oczywiście że o nich myślę intensywnie, ale póki co czekam na siodło tune i muszę się wstrzymać z wydatkami, może pod koniec sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 (edytowane) Zależy... Myślę, że 70km i więcej. Ja mam świetnie obcykaną część wschodnią, czyli tą bliżej mojego domu Myślę, że umawiać można by się gdzieś na za miesiąc - na razie nie mam nawet amora (dojdzie w ciągu 1 tygodnia pewnie). Edytowane 5 Marca 2010 przez goldbloom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Co to za śmieszna mała pompka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jakis starszy Topeak Mt Rocket AL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Podziekowania za wzór rozpiski goldbloom. Specialized Epic FSR Bar Ends (RogiBoplight 59g Bar Plugs (Korki do kierownicy) : - Brake (Front) (Hamulec (Przód): XTR 2008 M 975-komplet klamki zaciski panczerze, srubki (11g) / 239g Brake (Rear) (Hamulec (Tył)): XTR 2008 komplet klamki zaciski panczerze, srubki (11g) / 256g Brake Levers (Klamki hamulcowe): z hamulcami Cables (Pancerze i linki): Avid policzone w zestawach Cassette (Kaseta): Deore XTR CS-M970 224g Chain (Łańcuch): Shimano XTR Dura-Ace CN-7701 (+ spinka Sram) 263g Crankset (Korba): Shimano XTR mod. FC-M970, (175mm) (44-32-22T) bez malej zębatki, śrubki KCNC, magnez kadencji Sigma 674g Derlr (Front) (Przerzutka przednia): Shimano XTFDM761 policzona z ramą Derlr (Rear) (Przerzutka tylna): XTR RD-M972 GS 178g, manetka Shimano XT rapid Fire plus SLM760 (130g) + linka pancerz 366g Fork (WidelecRock Shox SID WC 100mm 2010r. Z bieżnią od sterów 1380g Frame (Rama): Specialized Epic FSR Marathon Frameset, stery Tiso miski(2579g) ,przerzutka Shimano XTFDM761 linka manetka (328g), XTR FC-M970 suport z miskami (100g), Plastik x3 (2g), srubki x3 (4g), FSR neoprenowy ochraniacz pod łańcuch (38g) 3051g Grips (Chwyty): ACCENT Uchwyt kierownicy Lite 130mm 16g Handlebar (Kierownica): KCNC SC Bone scandium 25,4mm 112g Headset (SteryTiso Euro Handy stery(pozostałość), BBB BHP-31 1 1/8" Carbon, BBB Kapsel i expander śrubka 55g Pedals (Pedały): Look Quart Carbon 250g Seat (Siodło): Salle Italia SLR TT 152g Seatpost (Sztyca): KCNC sztyca Ti pro lite 30,9mm x 400mm 171g Seatpost clamp (Zacisk sztycy): KCNC screw clamp 34,9mm 11g Shifters (Manetki): Shimano XT rapid Fire plus SLM760 - policzone z przerzutkami Skewers (Zaciski kół): KCNC ske wers mtb 45g Spacers (Podkładki pod mostek): carbon BBB, A2Z(6g) - policzone ze sterami Starnut (Gwiazdka): expander BBB(28g)-policzone ze sterami Stem (Mostek): Syntace F99 90mm Ti 90g Tire (Front) (Opona przednia): Schwalbe Rocket Ron Evolution 26 x 2.1 414g Tire (Rear) (Opona tylna): Schwalbe Rocket Ron Evolution 26 x 2.1 435g Top Cap (Kapsel): BBB carbon (6g) + śruba stal(7g) policzone ze sterami Tubes (Dętki): Schwalbe XXXlight 26x 1,9/2,1 208g Wheel (Front) (Koło (Przód)):884g -Hub (Piasta): DT SWISS 240 S CL -Rim (Obręcz): DT SWISS XR 4.2 32otwory -Spokes (Szprychy): DT Swiss 32 szt -Nipples (Nyple): DT Swiss 32 szt. -Rim tape (Taśma na obręcz): schwalbe - Tarcza XTR 160cl(135g) Wheel (Rear) (Koło (Tył)):1010g -Hub (Piasta): DT SWISS 240 S CL -Rim (Obręcz): DT SWISS XR 4.2 32otwory -Spokes (Szprychy): DT Swiss 32 szt -Nipples (Nyple): DT Swiss 32 szt. -Rim tape (Taśma na obręcz): schwalbe - Tarcza XTR 160cl(135g) W SUMIE (bez dodatków): 10365g Misc: Licznik: Sigma ROX 9.0 speed, cadence 89g Lampka tylna: Cateye-TL LD 150-R 5D 3F z bateriami 49g Lampka przednia: Cateye HL-EL-510/520 z bateriami 194g Koszyk: Tune Saso 14g Pompka: Topeak-Micro Rocket Carbon 76g Podsiodłówka: Specialized z kluczami Sigma i dętką 570g Mimo iż próbowałem dojść czemu waga z Excela nie zgadza mi się z tą to mi sie to nie udało, w każdym razie, może ktoś wypatrzy gdzie jest błąd. Wczoraj zaliczyłem 20km i nic nie wzbudziło mojego niepokoju. Sid sprawował się bez zastrzeżeń. Jednak mam ponownie problemy z ustawieniem ciśnień, widelec jest bardzo sztywny i mimo 50psi słabo wybiera. Mam tylko nadzieję że jest to spowodowane temperaturą: 1 stopień powyżej zera. Jeżeli się okaże że nie to czeka mnie długa walka z właściwym doborem psi w amorze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Sid to sportowy widelec, więc nie spodziewaj się wygody, będzie nawet bardziej drętwy od Reby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Mimo wszystko mam nadzieję że się rozrusza i zacznie chodzić płynniej, przecież podobno ten nowy system BlacBox ma nam to zagwarantować. Póki co tylko widzę że tłumienie działa w całym zakresie jak zapewniają. Jednak przekręcić pokrętło to trzeba chyba mieć nie lada parę w palcach. Chciałem wyciągnąć to pokrętło by kluczykiem sobie regulować jednak mi się to nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Jak zamawiałeś to wiedziałeś, że kupujesz bez manetki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Mimo wszystko mam nadzieję że się rozrusza i zacznie chodzić płynniej Ale zrozum, że to sportowy amortyzator, ma być efektywny, a nie komfortowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Worms - pojeździj na nim i się nie martw o wybieranie. Jak kupiłem swoją Rebę to na początku też była ospała i nie chodziła za płynnie, teraz jest dobrze a nawet bardzo dobrze. Dotrze się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Worms, spokojnie, przyjdą cieplejsze dni to i charakterystyka pracy SIDa się zmieni, aczkolwiek nie ma co myśleć o komfortowym płynięciu przez przeszkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Jak zamawiałem to nie do końca wiedziałem co będzie, ważne że był widelec. Małe rozczarowanie było, że nawet pudełka oryginalnego nie było, ale waga i cena rekompensuje wszystko. Dziś kolejne 20km cyknąłem i charakterystyka pracy dużo lepsza, troszkę z ciśnieniami sie pobawiłem, tłumieniem, oraz do końca odblokowałem widelec, wczoraj jeździłem przez nie uwagę na drugim cyknięciu blokady, na 6 możliwych(zablokowany). Tak jak napisaliście pewnie musi sie dotrzeć, po 400km będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Worms jesli dalej jestes zainteresowany kluczem dynamometrycznym, to bede lada dzien zamawial. Cena 160zl, odbior osobisty W-wie. Klucze bylyby +/- za dwa tygodnie w zaleznosci kiedy bedzie dostawa licznikow sigmy bo wszystko bedzie szlo do mnie razem z moim zamowieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Tak jak pisałem na PW, spieszyło mi się z dostawą i zdobyłem klucz własnymi drogami, sprawuje się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam po chwilowej przerwie. Udało mi się kolejne gramy urwać. Wymieniłem jeszcze manetki XT na XTR-a, siodełko SLR na TUNE SPEEDNEEDLE i chyba na tym koniec. W planach sie uparłem na spd look-a najwyższy model i wymianę przerzutki przedniej. Chciałem XTR 125 gramowego, podobno nie ma szans na założenie przez spaw, Teraz pojawił się zamysł na DA7900, jednak obawiam się że bez modyfikacji, zamiany blatów nie obsłuży mi średniej i największej. Chodzą mi jeszcze po głowie rogi KCNC czerwone, tylko czy będą pasowały. Specialized Epic FSR Bar Ends (RogiBoplight 59g Bar Plugs (Korki do kierownicy) : - Brake (Front) (Hamulec (Przód): XTR 2008 M 975-komplet klamki zaciski panczerze, srubki (11g) / 239g Brake (Rear) (Hamulec (Tył)): XTR 2008 komplet klamki zaciski panczerze, srubki (11g) / 256g Brake Levers (Klamki hamulcowe): z hamulcami Cables (Pancerze i linki): Avid policzone w zestawach Cassette (Kaseta): Deore XTR CS-M970 224g Chain (Łańcuch): Shimano XTR Dura-Ace CN-7701 (+ spinka Sram) 263g Crankset (Korba): Shimano XTR mod. FC-M970, (175mm) (44-32-22T) bez malej zębatki, śrubki KCNC, magnez kadencji Sigma 674g Derlr (Front) (Przerzutka przednia): Shimano XTFDM761 policzona z ramą Derlr (Rear) (Przerzutka tylna): XTR RD-M972 GS 178g, manetka Shimano XTR SL-M970 rapid Fire plus SLM760 (130g) + linka pancerz 342g Fork (WidelecRock Shox SID WC 100mm 2010r. Z bieżnią od sterów 1380g Frame (Rama): Specialized Epic FSR Marathon Frameset, stery Tiso miski(2579g) ,przerzutka Shimano XTFDM761 linka manetka XTR(300g), XTR FC-M970 suport z miskami (100g), Plastik x3 (2g), srubki x3 (4g), FSR neoprenowy ochraniacz pod łańcuch (38g) 3023g Grips (Chwyty): ACCENT Uchwyt kierownicy Lite 130mm 16g Handlebar (Kierownica): KCNC SC Bone scandium 25,4mm 112g Headset (SteryTiso Euro Handy stery(pozostałość), BBB BHP-31 1 1/8" Carbon, BBB Kapsel i expander śrubka 55g Pedals (Pedały): Look Quart Carbon 250g Seat (Siodło): TUNE SPEEDNEEDLE Alacantra88g Seatpost (Sztyca): KCNC sztyca Ti pro lite 30,9mm x 400mm 171g Seatpost clamp (Zacisk sztycy): KCNC screw clamp 34,9mm 11g Shifters (Manetki): Shimano XT rapid Fire plus SLM760 - policzone z przerzutkami Skewers (Zaciski kół): KCNC ske wers mtb 45g Spacers (Podkładki pod mostek): carbon BBB, A2Z(6g) - policzone ze sterami Starnut (Gwiazdka): expander BBB(28g)-policzone ze sterami Stem (Mostek): Syntace F99 90mm Ti 90g Tire (Front) (Opona przednia): Schwalbe Rocket Ron Evolution 26 x 2.1 414g Tire (Rear) (Opona tylna): Schwalbe Rocket Ron Evolution 26 x 2.1 435g Top Cap (Kapsel): BBB carbon (6g) + śruba stal(7g) policzone ze sterami Tubes (Dętki): Schwalbe XXXlight 26x 1,9/2,1 208g Wheel (Front) (Koło (Przód)):884g -Hub (Piasta): DT SWISS 240 S CL -Rim (Obręcz): DT SWISS XR 4.2 32otwory -Spokes (Szprychy): DT Swiss 32 szt -Nipples (Nyple): DT Swiss 32 szt. -Rim tape (Taśma na obręcz): schwalbe - Tarcza XTR 160cl(135g) Wheel (Rear) (Koło (Tył)):1010g -Hub (Piasta): DT SWISS 240 S CL -Rim (Obręcz): DT SWISS XR 4.2 32otwory -Spokes (Szprychy): DT Swiss 32 szt-Nipples (Nyple): DT Swiss 32 szt. -Rim tape (Taśma na obręcz): schwalbe - Tarcza XTR 160cl(135g) W SUMIE (bez dodatków): 10249g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Panowie jednak ciężka sprawa z tym Tune, po wczorajszych 20km , jeszcze dziś mnie 4 litery bolą. Nie wiem ile dam sobie czasu na to siodełko, bo naprawdę będzie mi przykro się z nim rozstać, ale co zrobić jak nie będzie wyjścia. Może ktoś z Panów ma możliwość jakby co załatwić siodło saevid http://www.saevid.com/index_en.htm Jakie byłyby jego koszta? W drodze jest już DA przerzutka, a w tygodniu pewnie zamówię rogi KCNC i korki tej samej firmy. Projekt na ten sezon dobiega końca, chyba że się jakaś okazja nadarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Kombinuj z ustawieniami tego siodła. Musisz znaleźć optimum. Z pampersem oczywiście jeździsz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 (edytowane) Pewnie ze z pampersem, nie wyobrażam sobie jazdy bez, łzy w oczach. Z ustawieniami będzie problem, ciężko się przykręca siodełka na sztycy KCNC. Też nie wiem w którą stronę przesunąć, pochylić, bardziej chyba mi przeszkadza jego wąskość. Boję się też by nie przegiąć z siła, staram się nie przekroczyć 4Nm. Wczoraj jeszcze zaczął mnie denerwować trzask, a właściwie strzelanie jakie wydobywa się prawdopodobnie na łączeniu sztycy i rury pod siodłowej, bądź siodełka. Normalna sprawa tylko jak to obejść, kiedyś czytałem o tym teraz nie pamiętam. Edytowane 20 Marca 2010 przez worms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Swiat sie dzieli na tych ktorym dup..a pozwala dosiadac tuna i na tych ktorym nie jest to pisane. Mozesz poprobowac ale jak od pierwszego razu masz takie odczucia to moze nalezysz do tej drugiej grupy. Z tego co rozmawialismy jestes zadowolony z slr, to saevid bedzie dobra opcja bo jest jego kopia, wagowo jest super nie wspominajac o kolorystce Co do trzaskow to przy mocowaniu kcnc nie powinno byc problemu. A tak poza tym sprawdz jak masz ustawione poprzeczki mocowania siodla, czy przylegaja cala powierzchnia do pretow siodla, czy sa lekko nachylone? Wyciagnij sztyce z ramy i dobrze wyczysc sztyce jak i rure podsiodlowa wraz z zaciskiem. To miejsce mozna zabezpieczyc w roznoraki sposob, dektak, silikon, butapren... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Uśmiałem się bardzo, dobry tekst zaraz na początku. Napisałem do oscara z LB, bo widzę że właśnie posiada siodło w wymarzonej kolorystyce Saevid 82g, czy byłby w stanie mi takie kupić, zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaraz wychodzę na rower ponownie pokombinuje z ustawieniami jak się uda. Podpatrzyłem jak wygląda sprawa z zamocowaniem Tune i równomiernie nie jest trzymane, ale nie wiem czy jestem w stanie to lepiej zamocować, bardziej się obawiam ostrych krawędzi, bo przeglądając stronę Saevid, natrafiłem na manualna i tam przestrzegają przed ostrymi krawędziami. Fotki z zamocowania Tune http://picasaweb.google.pl/worms0708/TUNESPEEDNEEDLE# aktualizują się więc trochę to potrwa. Zaraz będzie padało i nici z roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Może ktoś z Panów ma możliwość jakby co załatwić siodło saevid http://www.saevid.com/index_en.htm Jakie byłyby jego koszta? Napisałem e-maila do nich, zobaczymy co odpowiedzą. Za tydzień/dwa będę w to gdyby się udało to bym Ci kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Super daj znać jaka kwota, i chciałbym model z czerwonym S1.1 dokładnie taki http://light-bike.com/forum/download.php?id=8173 Na stronie w RED 3 model kolorystyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Ten saevid jest ciekawy z takze podejscia sprzedawcy, jak pisza na MTBR siodlo mozna wyprobowac przez 15 dni i odeslac do sprzedajacego za pelny zwrot gotowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi