worms Napisano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Modyfikacje 2010-full aktualny stan Waga 2010 Rama Specialized Epic FSR Marathon Frameset(miski ) 2 636 Amortyzator Rock Shox Reba Race 100mm 1 710 Podkładki BBB BHP-31 1 1/8" Carbon Stery Tiso Euro Handy(pozostałość) 61 Mostek Syntace F99 90mm Ti 90 Siodło Salle Italia SLR TT 152 Kierownica KCNC SC Bone scandium 25,4mm 116 Manetki Shimano XT rapid Fire plus SLM760 260 Klamki XTR 2008 (policzone razem) Chwyty ACCENT Uchwyt kierownicy Lite 130mm 14 Rogi Boplight 58 Sztyca KCNC sztyca Ti pro lite 30,9mm x 400mm 178gr 171 Korba Shimano XTR mod. FC-M970, (175mm) (44-32-22T) bez malej zebatki śrubki KCNC 757 Suport XTR FC-M970 100g policzone z korba Przerzutka przód Shimano XTFDM761 170 Przerzutka tył XTR RD-M972 GS 178 Kaseta Deore XTR CS-M970 224g policzona z kolem Łańcuch Shimano XTR Dura-Ace CN-7701 263 Pedały Look Quart Carbon 250 Koło Przód DT SWISS XR 4.2 32otwory +owijka schwalbe+ DT SWISS 240 S CL(756gramy) + tarcza XTR SM-RT 97 160 CL(135g) 891 Piasta DT SWISS 240 S CL 133gramy policzona z kołem Obręcz DT SWISS XR 4.2 32otwory Szprychy DT swiss competition Black Opona Schwalbe Nobby NIC Evolution 26 x 2.1 488 Detka Schwalbe XXXlight 26x 1,9/2,1 104 Koło Tył DT SWISS XR 4.2 32otwory +owijka schwalbe + DT SWISS 240 S Disc CL(873gramy) + tarcza XTR SMRT-97 160 CL(135g)+kaseta 1 232 Piasta DT SWISS 240 S CL 254gramy policzona z kołem Obręcz DT SWISS XR 4.2 32otwory Szprychy DT swiss competition Black Opona Schwalbe Racing Ralph 26 x 2.1 473 Dętka Schwalbe XXXlight 26x 1,9/2,1 104 Inne Hamulce przód XTR 2008 M 975-(komplet klamki zaciski panczerze) 222 Tarcza Przód XTR SM-RT97 160 centerlock 135gramy Tarcza Tył XTR SM-RT97 160 centerlock 135gramy Hamulce tył XTR 2008 (komplet klamki zaciski panczerze) 247 Pancerze i Linki Avid 84 Manetka Poploc Rock Shox Reba z linką 56 Zacisk kolo przód Zaciski do kół KCNC ske wers mtb 45gr 45 Zacisk kolo tyl Zaciski do kół KCNC ske wers mtb 45gr Zacisk sztyca KCNC screw clamp 34,9mm 11gram 11 Suma 10 843 W planie ma zakup siodełka 87gram do 300zł latają takie na allegro carbonowe, wymiana pedałów na Look-Quartz Carbon Ti MTB 198g, zakup opon Schwalbe Rocket Ron podobno waga oscyluje przy 395g, ewentualnie Maxxis-FLYWEIGHT 330g. Chciałbym też wymienić sobie amortyzator na Sid-a i tutaj pojawia sie problem, gdyż nie wiem jaki wybrać, przede wszystkim pod względem koloru(czarno czerwony prawdopodobnie bedzie najlepiej pasował, ewentualnie czarno szary) oraz wagi. Tyle jest tych modeli team , race, WC. Ceny sa jeszcze bardziej objechane i jeszcze rocznik 2009 i 2010. Który tak naprawdę wybrać? Ktoś mi coś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Teraz dość tanio można dostać SIDa WC 2009. Waga świetna a jak już go ustawisz idealnie pod siebie (ale jest to prawie niemożliwe...) to będziesz zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Widzę że jesteś kolego z Warszawy, tak jak ja, więc może zgodzisz się mi w tym pomóc. Nie potrafię dam zakupić, wyrwać w dobrej cenie SID-a WC. Rozumiem że są dwie kolorystyki biało srebrna i czarno czerwona, nie wiem która bardziej będzie pasował. Prawdopodobnie czarno-czerwona, ale biały jest kozak. Zwłaszcza Twój rower super się prezentuje. Jednak wracając do wawy to w jakiej cenie WC nówkę można wyrwać i czy mógłbyś mi w tym pomóc, oczywiście odpłatnie jeżeli da radę to taniej zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Ja bym na Twoim miejscu skupił się na kołach a nie na np. ultra drogich pedałach. Piasty zostawiasz, obręcze na ZTR Alpine, szprychy na CX-ray/Supercompetition/ ew. Revo i zyskujesz jakieś 200-240g w miejscu, gdzie jest to najbardziej odczuwalne. Rocket Rony w tej wadze będzie ciężko Ci dostać, seria na 2010 to już niestety 430-440g. A Flyweigty sobie odpuść, szczególnie przy stosowaniu z dętką. Może Geax Barro Race? <400g i całkiem znośna przyczepność. Sid'a brałbym od wersji Team w górę ze względu na tłumik Blackbox, i rzeczywiście teraz można w bardzo dobrej cenie wyrwać World Cup'a z 08-09' jeszcze z alu koroną i sterówką. Problem w tym, że czarne są nieosiągalne... Siodełko jeśli zmieniać to na Tune, osobiście nie wierzę w te karbonowe wynalazki z ebaya (które są za 180zł z wysyłką). ew coś takiego http://cgi.ebay.com/10-TRIGON-Carbon-Rail-Seat-Saddle-Bicycle-Road-MTB-Bike_W0QQitemZ140380776630QQcmdZViewItemQQptZCycling_Parts_Accessories?hash=item20af58a8b6#ht_9035wt_939 albo http://www.saevid.com/index_en.htm - to ostatnie kształtem jest praktycznie identyczne z SLRem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 RoRo Sorcere gdzies wygrzebal ponizej 400g, sid wc 2009 byl tylko bialy i niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Jak to nie dasz w dobrej cenie Sida wybrać ? W BS 1999 zł za wersje WC to chyba nie jest dużo ? Fakt, że to Oem, ale to i tak nadal 2k Polecam wersje miskova A RoRo jak wyrwiesz <400 g to będzie prawie cud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Co to za sklep BS? Tutaj jest WC czarny http://www.mbike.pl/Amortyzator-Rock-Shox-Sid-World-Cup-32mm-Dual-Air-%284,9116,8796%29.aspx czyżby jakas pomyłka skoro czarnych nie ma? W dalszym ciągu brak chętnych którzy by mi sprowadzili te części za opłatą, siodełko saved by mnie interesowało. Dziś ważyłem RR i 411g wyszło, cena 169zł, ktoś przesadził z tą kwotą. Najwięcej można faktycznie urwać na kolach i amorku. Muszę się przygotować chyba na ten wydatek, czy koła są dostępne w pl i na jaką kwotę trzeba sie przygotować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 BikeStacja oczywiście Co do amorka możesz też spróbować z Magurą. Mają pare kolorów do wyboru. Dystrybutorem ZTR na Polske jest lemon-bike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 (edytowane) Wszystko jest dostępne w Polsce, tyle, że jeżeli zdecydowałbyś na Cx-ray zalecałbym kupno np. tu http://www.starbike.com/php/suchen.php?lang=en&b=&q=cx-ray z jednego prostego powodu - w kraju-raju mamy je za 12zł/szt a na starbike są za ~8zł/szt. Supercompetition są dużo tańsze bowiem po 4zł/szt, ale o 40g cięższe na komplecie niż cx-ray. Jeszcze jest opcja z Sapim laser, jest to odpowiednik Revo z tą różnicą, że podobno o wiele mniej się wyciągają co jest szczególnie ważne przy tarczach. One także kosztują 4zł/szt, są bez problemu dostępne w pl. Przy Twojej wadze absolutnie nic nie powinno się dziać http://velo.pl/www/produkt/?m=14&pk=%&id=2707 Dystrybutora ztr podał Mati. Edytowane 13 Lutego 2010 przez miskov17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Co do SIDa WC to jakiś tydzień temu zaszokowała mnie oferta na allegro biało szarego w cenie 1899zł. A niebieski był chyba ze 100 zł tańszy... nie wiem czy to pomyłka była bo się w ten temat nie wgłębiałem, ale pewnie rozeszły się tak samo szybko jak się pojawiły. Co do ustawiania amora w warszawie to jasne, można się kiedyś zgadać. W warszawie jeżdżę dopiero od ostatniego sezonu (wcześniej jura) i nie znam jakichś super tras więc można się też czasem wybrać pojeździć. Brak podjazdów mnie przytłacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 (edytowane) sid wc 2009 byl tylko bialy i niebieski. Też tak myślałem a tu bach: http://www.allegro.pl/item916647646_rama_specialized_s_works_m5_19_sid_cane_creek.html oem? Edytowane 13 Lutego 2010 przez miskov17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Jesli to jest 09 to pierwszy raz takowego widze Rok temu jak kupowalem amor, sida wc przerabialem dosyc dokladnie stad bylem przekonany ze byly tylko te dwa kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 (edytowane) Witam ponownie. Jeszcze mam takie pytanie, jaka jest różnica miedzy RS SID WC 2009, a SID WC 2010, oraz siodełkiem Tune SpeedNeedle Alcantara Carbon Saddle 87g, a tym 109gramowym(chodzi mi o wygodę, czy są tak samo wygodne i wytrzymałe) Mała aktualizacja fotek, ale to nie wszystko co się szykuje na ten rok. Na wadze 2010- zmiany przygotowanie do sezonu 2010 Pozdro Edytowane 16 Lutego 2010 przez worms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Tune speedneedle marathon jest oblozone skora i jest szersze o 10mm w porownaniu do ALC. Jak chcesz jezdzic 2x9 to radzilbym sprzedac zebatki xtr i zakupic cos co da sie zalozyc na srodkowej i najmniejszej pozycji. Duzo lepsza linia lancucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Aloha siodło Ci nie podeszło że się za Tunem rozglądasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Totalnie nie trzymało wagi, przebierałem w kilku na miejscu w Warszawie, jak się zdarzyło lżejsze to i od razu kształtem się różniło, zaplecenie w środku też miało jakieś wady. Zbyt bardzo zacząłem sie obawiać. Teraz na na oku Tune najwyższy model, jednak też mam obawy, bo jest węższe jak mówicie i może być niewygodne. Zresztą na Tune od dawna choruję, w tamtym roku nie udało się zmienić, może w tym roku się uda, każdy bardzo sobie też chwali wygodę, choć pewnie jest tu mowa o tych szerszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 ja siedziałem na "zwykłym" tune i jak dla mnie było bardzo niewygodne - z założeniem że sam mam niskoprofilowe dosyć deskowate siodełko selle italia slk. mam nadzieje że je testowałeś - bo inaczej możesz sie zdziwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Wlasnie jest z tym problem, tylko fotki z sieci. Mam SI SLR 155 gramowego, nie marudze. Zamierzam kupic moze dodatkowo C2 gel flow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Tuna chwala ci ktorym to siodlo przypasilo, ja sie do nich tez zaliczam (alcantara) wczesniej mialem selle slr i nie bylo szans zeby dogadalo sie z moimi 4-ma literami. Nie ma co na nowo odkrywac kola, jednym pasuje drugim nie, indywidualna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Godzina 23 dostałem swojego długo oczekiwanego World Cup-a. Z samego początku pojawił sie niesmak, brak pudełka oryginalnego, pompki, poplocka. Szkoda, tego się nie spodziewałem, ale co tam jest nowa zabawka i trzeba nią się cieszyć. Stan nie naruszony, foliowany i nic więcej. Blokada z reki, jednak albo jest z nią problem, albo ciśnienia są za małe by to zadziałało, tłumienie odbicia praktycznie nie do przekręcenia, dziś już mi sie nie chce z tym bawić bo o 4 wstaję. Rura sterowa 265mm, będę musiał przyciąć, tylko że kiedyś słyszałem że carbonu się nie kroi, teraz mam mentlik, jutro idę z tym do sklepu i zobaczę co powiedzą. Waga 1389g i tu chociaż miłe zaskoczenie, nie spodziewałem sie. SD World Cup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Kroi się kroi, spokojnie Waga całkiem niezła, ale wc bez manetki ? Skąd zamawiałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Przez kolegę z USA Ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Godzina 23 dostałem swojego długo oczekiwanego World Cup-a. Z samego początku pojawił sie niesmak, brak pudełka oryginalnego, pompki, poplocka. Szkoda, tego się nie spodziewałem, ale co tam jest nowa zabawka i trzeba nią się cieszyć. Stan nie naruszony, foliowany i nic więcej. Blokada z reki, jednak albo jest z nią problem, albo ciśnienia są za małe by to zadziałało, tłumienie odbicia praktycznie nie do przekręcenia, dziś już mi sie nie chce z tym bawić bo o 4 wstaję. Rura sterowa 265mm, będę musiał przyciąć, tylko że kiedyś słyszałem że carbonu się nie kroi, teraz mam mentlik, jutro idę z tym do sklepu i zobaczę co powiedzą. Waga 1389g i tu chociaż miłe zaskoczenie, nie spodziewałem sie. SD World Cup ciśnienie (powietrza) nie ma NIC wspólnego z działaniem blokady - blokada jest w goleni która zawiera jedynie tłumik. nawet jeśli widelec jest pusty, bez powietrza, tłumik, czyli tłumienie powrotu, blokada i floodgate powinny działać. wg mnie jest jeszcze możliwość że po prostu masz całkowicie otwartą regulację floodgate - wtedy nawet aktywując blokadę amortyzator ugina się jakby jej nie miał, gdyż przepustnica blokady jest praktycznie otwarta, próg czułości otwarcia jej ustawiony na bardzo czule. odblokuj widelec, zakręć floodgate - pokręć złotym regulatorkiem w obie strony a następnie blokuj widelec - sprawdź czy jest róznica w działaniu. gdybam że jeśli jest to nowy widelec to jeśli nie jest to powyższa przyczyna to być może w tłumiku nie ma oleju lub jest go za mało. to ze z regulacją powrotu jest problem to juz gorzej - jej zakres regulacji jest dosyć duży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Ciśnienia w komorach były żadne, nadmuchałem +70/55-, tak jak mówisz nic się nie zmieniło. Bawiłem się Fogate pokrętłem, troszkę ta charakterystyka blokady się zmieniała, ale nie na tyle bym uznał że jest zadowalająca, dużo jej brakuje do tej z Reby 07, którą posiadam. Wychodzi na to że nowy widelec jeżeli się to nie zmieni, będę musiał serwisować, mam tylko nadzieję że dużo się nie różni od reby i poradzę sobie z nim sam. Mimo wszystko podoba mi się bardzo, zwłaszcza waga, dobrze że jest na minus, a nie na plus, bo by mnie to już bardzo dobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 amortyzatory rs'a wyposażone w system dual air i motion control konnstrukcyjnie niczym się nie różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi