bmrbiker Napisano 27 Czerwca 2008 Napisano 27 Czerwca 2008 Witam Jakieś pół roku temu kupiłem nowy amor Rock Shox Dart 2. Niestety bez paragonu Od pewnego czasu zauważyłem dosyć duże luzy na goleniach. Ponoć jest to wina przetartych ślizgów... Chciałem się dowiedzieć, czy można wymienić je we własnym zakresie lub ew. ile taka naprawa kosztowała by mnie w serwisie. Druga sprawa - jak dojść do tych ślizgów ? Nie mogę podważyć uszczelek, które je zakrywają. Wystarczy śrubokrętem podważyć? I jeszcze jedno Jest gdzieś na necie instrukcja, jak rozbierać amory? Szukałem, ale znalazłem tylko instrukcje od producenta, gdzie zbytnio nie jest nic o rozbieraniu... Dzięki za odpowiedź!
uchmanek Napisano 27 Czerwca 2008 Napisano 27 Czerwca 2008 na stronie producenta sa instrulcje obslugi, serwisu, wymiany slizgow. potrzebne sa specjalne narzedzia, wiec sam tego nie zrobisz.
Mod Team bogus Napisano 28 Czerwca 2008 Mod Team Napisano 28 Czerwca 2008 Wymiana ślizgów kosztuje tyle co serwis całego amora, czyli około 40 zł, jeśli chcesz to wymień od razu olej, aby drugi raz nie płacić czterech dych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.