speed2 Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam mam dylemat która klamkę wybrać gdyż posiadam hamulec tarczowy Avid BB5 tył i nie wiem czy będzie lepsza klamka Avid FR5 czy Tektro Eclipse ? Proszę o poradę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Dla mnie wybór jest oczywisty. Avid. Są lżejsze od Tektro. Jakość wykonania Avidów jest na pewno wyższa niż Tektro. Poza tym to Avid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 A ja, trochę jak zwykle, pod prąd Czy Tektro są skręcane czy nitowane? I jak mocno naciskasz klamkę? Bo z całym szacunkiem - klamki Avida po najdalej sezonie zaczynają latać jak DualControle, a poza tym sztywność nie jest ich mocną stroną - uprzesz się to, niezależnie od hamulców, dogniesz dźwignię pod samą rączkę. Ostatecznie można się zastanowić - czy za cenę jednych SD5 nie mieć 3 kompletów DeOne... poza logiem i większą podatnością na luzy (a jednak tak się da ) to to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speed2 Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Na klamkę niemuszne mocno naciskać gdyż hamulec Avid przy małym nacisku doskonale hamuje, a klamka Tektro jest nitowany, ja mam obie te klamki i Avida i Tektro, Tektro już trochę używam i mi zaczął latać a Avida dostałem razem z hamulcem i nie wiem czy Avid będzie lepszym rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 To jak masz obie to załóż Avida i zobacz jak się jeździ. Jak stwierdzisz, że lepiej to go zostawisz, a jak nie będzie ci coś pasowało to zmienisz na Tektro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speed2 Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedzi zdecydowałem się na Avida nie lata tak jak Tektro może dla tego ze jest nowy ale w ogóle jakoś lepiej się teraz hamuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Jeżdżę na Avidach FR5 2 lata, nic się nie dzieje, sztywność genialna, luzy od nowości się nie powiększyły, wybór jest prosty - AVID ( De One mają niższą jakość wykonania, pachną troche tandetą) Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.