Skocz do zawartości

[Klamka] Avid FR5 czy Tektro Eclipse która wybrać?

speed2

Rekomendowane odpowiedzi

A ja, trochę jak zwykle, pod prąd ;) Czy Tektro są skręcane czy nitowane? I jak mocno naciskasz klamkę?

Bo z całym szacunkiem - klamki Avida po najdalej sezonie zaczynają latać jak DualControle, a poza tym sztywność nie jest ich mocną stroną - uprzesz się to, niezależnie od hamulców, dogniesz dźwignię pod samą rączkę.

Ostatecznie można się zastanowić - czy za cenę jednych SD5 nie mieć 3 kompletów DeOne... poza logiem i większą podatnością na luzy (a jednak tak się da :P ) to to samo.

Na klamkę niemuszne mocno naciskać gdyż hamulec Avid przy małym nacisku doskonale hamuje, a klamka Tektro jest nitowany, ja mam obie te klamki i Avida i Tektro, Tektro już trochę używam i mi zaczął latać a Avida dostałem razem z hamulcem i nie wiem czy Avid będzie lepszym rozwiązaniem

Jeżdżę na Avidach FR5 2 lata, nic się nie dzieje, sztywność genialna, luzy od nowości się nie powiększyły, wybór jest prosty - AVID ( De One mają niższą jakość wykonania, pachną troche tandetą) Pozdrawiam!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...