Bartold Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam. Z góry mówię, że szukałem na forum podobnego problemu ale nijak nie mogłem znaleźć czegoś podobnego więc zakładam ten temat. Otóż problem przedstawia się następująco: Kiedy przestaję kręcić pedałami wolnobieg ,,cyka" co jest normalne. Jednak w moim rowerze ( Author Solution 2007 ) ,,cykanie" przekracza wszelkie dopuszczalne normy UE ! Wiem, wiem nie przeszkadza to wcale w działaniu roweru, ale jednak wyprowadza mnie z równowagi, a przecież jazda rowerem ma być rekreacją ! Jest jakiś sposób, żeby uciszyć ten wolnobieg ? Może coś się rozregulowało i dlatego tak niemiłosiernie głośno chodzi ? Z góry dziękuję za odpowiedzi / podpowiedzi / rady. Pozdrawiam - Bartold. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Cyka Ci piasta a nie wolnobieg (zresztą masz kasetę a nie wolnobieg). Jeśli ci to przeszkadza to możesz wymienić piastę bo chyba innego sposobu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 zacząłem jeździć w słuchawkach jak dam głośniej to cykania nie słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Niech sie Rudd wypowie jak cykało moje stare koło na 240s:D ale ten typ tak ma jest chodzi o moje. Niektore piasty tak maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Można spróbować dać trochę smaru na zapadki albo sposób według mnie najlepszy, nie przestawać kręcić to cykania nie będzie wcale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 wymień smar w grzechotce na jakiś bardzo gęsty cykanie powinno się wyciszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Na bardzo gęsty nie może, bo zapadki przestaną pełnić swoją funkcję. A po drugie, to chyba w bębenkach używa się oleju, a nie smaru? A może się mylę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej75 Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 zacząłem jeździć w słuchawkach jak dam głośniej to cykania nie słychać Metoda rewelacyjna W ten sposób możemy naprawić wiele usterek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Nie przestawaj pedałować, najlepszy sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 A po drugie, to chyba w bębenkach używa się oleju, a nie smaru? A może się mylę ... Ciekawa teoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 nie mówię tu o jakimś smarze który ma konsystencje plasteliny z głowa i umiarem panie, panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Najlepiej weź rozkręć bębenek, wyczyść, daj nowy smar. Większa ilość smaru powinna nieco uciszyć bębenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 albo i nie. ja bym zostal przy sluchawkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.