rzymo Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 (...) a czyta się, że np. Deore przejeżdżają taki dystans w ogóle bez rozkręcania. Tylko nie radzę brać podanego dystansu jakoś wiążąco, bo moje DeeMaxy są używane lżej niż przewidziano, ale na pewno są ostro traktowane pod moją niemałą masą. Poza tym 13 zł za komplet łożysk to nie jest dużo w porównaniu z kosztem nowej piasty gdy w Shimano padnie bieżnia. Ja mam na koncie właśnie Deore - padnięte po niecałych 7k km (w tym ~2k km zimą), od tamtego czasu (parę ładnych lat), mam piasty na maszynówkach, gdzie koszt wymiany to właśnie kilka(naście) zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja tam na moje kulki nie narzekam, 16tys km bez serwisu i żadnych (odpukać) jak do tej pory awarii. Piasty to quando , takie już były. Mimo wagi jestem z nich mega zadowolony Ale następne będą może właśnie maszyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 takie pytani czy Mavic Crossride maja jakis limit wagowy? bo wkoncu to 24 szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 http://www.harfa-harryson.com.pl/new/stron...obciazenie.php5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Te 100 kg to powinny znieść bez zająknięcia. Myślę, że 115 kg po umiarkowanym terenie by wytrzymały. Ale lepiej nie sprwadzać na własnej skórze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hidd3n Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 co będzie lepsze do nieco ostrzejszego xc - crossride'y, czy 317-tki na jakichś maszynówkach? może składać na czymś innym? niby jeżdżę normalnie, ale jakoś udało mi się tył rozbić tak, że nie do nacentrowania... waga obręczy nie jest dla mnie szczególnie istotna, sam ważę 70kg... dzięki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Właściwie wszystko co weźmiesz będzie dobre, ale jednak ja wolę piasty Mavic'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Boguś, jeździłeś na XT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Nie jeździłem, ale mówimy o piastach na maszynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hidd3n Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 kurcze, kusi oferta sklepu merlin w UK - za 180Ł crossride'y z zestawem tarczówek LX... tylko wyskrobać te paręset zł więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 A ja mam pytanie odnośnie bebenka, czy jest mozliwosc dokupienia samego bembenka? Ostatnio zaczeła mi kasta przeskakiwać, po zdjęciu okazało sie ze koronki porobiły nacięcia na bebenku, sam nie wiem czy wymiana kasety pomoze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 pomoze zmiana kasety na kasete w ktorej koronki są zamontowane na pająku - xt, xtr i najwyzszy model srama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 tez wyszedłem z takiego założenia i xt juz zamówina, natomiast pozostają obawy bo pająk jest tylko pod pięcioma najwiekszymi zębatkami a najmniejsze są luzem, a to pod nimi powstały nacięcia, zobaczymy, w zasadzie to nie wiem czemy nie robią kaset z przymocowanymi do pająka wszystkimi zembatkami, albo o czymś nie wiem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Bo najmniejsze szybko sie zużywają, i można je wymienić - bez zmiany całej kasety .Co do nacięć ... to już taki "urok" bębenków aluminiowych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.