Skocz do zawartości

[Koła] Mavic crossride vs. xm317+xt

Kubus18

Rekomendowane odpowiedzi

(...) a czyta się, że np. Deore przejeżdżają taki dystans w ogóle bez rozkręcania. Tylko nie radzę brać podanego dystansu jakoś wiążąco, bo moje DeeMaxy są używane lżej niż przewidziano, ale na pewno są ostro traktowane pod moją niemałą masą. Poza tym 13 zł za komplet łożysk to nie jest dużo w porównaniu z kosztem nowej piasty gdy w Shimano padnie bieżnia.

Ja mam na koncie właśnie Deore - padnięte po niecałych 7k km (w tym ~2k km zimą), od tamtego czasu (parę ładnych lat), mam piasty na maszynówkach, gdzie koszt wymiany to właśnie kilka(naście) zł.

Ja tam na moje kulki nie narzekam, 16tys km bez serwisu i żadnych (odpukać) jak do tej pory awarii. Piasty to quando , takie już były. Mimo wagi jestem z nich mega zadowolony ;) Ale następne będą może właśnie maszyny :thumbsup:

co będzie lepsze do nieco ostrzejszego xc - crossride'y, czy 317-tki na jakichś maszynówkach? może składać na czymś innym?

niby jeżdżę normalnie, ale jakoś udało mi się tył rozbić tak, że nie do nacentrowania...

waga obręczy nie jest dla mnie szczególnie istotna, sam ważę 70kg...

dzięki za rady

• 2 tygodnie później...

tez wyszedłem z takiego założenia i xt juz zamówina, natomiast pozostają obawy bo pająk jest tylko pod pięcioma najwiekszymi zębatkami a najmniejsze są luzem, a to pod nimi powstały nacięcia, zobaczymy,

w zasadzie to nie wiem czemy nie robią kaset z przymocowanymi do pająka wszystkimi zembatkami, albo o czymś nie wiem,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...