Skocz do zawartości

[rower] cube attention - opinie

justgirl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A poza tymi drobnymi usterkami jakie wrazenia z nowego nabytku? Nadal rama sprawia wrażenie BMXowej, czy wszystko jest juz w porzadku? :P

Pozdrawiam.

Napisano

Już się przyzwyczaiłam,jest taki wygodny,siodełko idealne dla dziewczyny :-) szerokie i wygodne,łatwo się go podrzuca przed krawężnikiem przez tą specyficzną budowę,jak potem wsiadam na mojego authora versusa,kierownica prosta,daleko do siodełka,siodełko mam san marco twarde jak skała no i jak chciałam wskoczyć na krawężnik tak jak na cubie to mało sobie zębów nie wybiłam :-))))))))))

Ogólnie wszystko działa bez zarzutów,hamulec przedni troche piszczy ale nie obciera już,widziałam na tej stronie już jakąś nową wersję z innym lakierem zielonkawym i na innym osprzęcie też wygląda fajnie :-)

Napisano

Dzisiaj zrobiłam 50km na cubie i co.........rozpadł mi się pedał :-))))))))))))) zgrzyta i trzeszczy a był dokręcony prawidłowo przed jazdą i tyle,żebym jeszcze była facetem i jeżdziła po górach .....większość trasy była po asfalcie i może 3km polną drogą i chwile kostką ........masakra,jeszcze złapała mnie ulewa i zalało mi manetki,teraz są całe zaparowane :-)))))))))))

Napisano

hmm ja jestem dosyć postawny(2 m wzrostu i 104 kg wagi) i w moim AIMie pedały się trzymaja bez problemu :pirate:

Może sprzedawca zrobił Ci psikusa i dał jakieś sh*towe częsci?

Napisano

do drugiego roweru kupiłam pedały za 40zł i nie da się ich zniszczyć,dali mi na nie gwarancję 2 lata w sklepie,wcześniej miałam badziewne pedały plastikowe authora i jeżdziły 4 lata bez problemu i nadal żyją pewnie choć sprzedałam rower i nie wiem :-p ale nigdy nie udało mi się zabić pedałów po paru jazdach próbnych,nawet nie szaleję no i ważę 65kg a nie 120 :-))))))

Rączki były takie miękkie,guma nie odciskała się na dłoni ale już się zdziera a wytłoczone kropki odpadają :-))) może to tylko rączka gumowa ale też kiepska

Żebym jeszcze jeżdziła codziennie ale mam czas tylko 2 razy w tygodniu,więc rower jest nowy ........trzymam go w pokoju i dbam o niego a i tak sypie się hehehe

Napisano

moze trafilas na rower z odzysku , z jakimis defektami (dziwnie tani byl w tym sklepie) , ja mam Cube analoga z UK i chodzi jak zegarek , byl nawet wyregulowany , nasmarowany , bez najmniejszej ryski , zrobilem juz prawie 200 km , w ciagu 7 dni i Żadnych wad nie zauwazylem.

Napisano

Witam :) Zamówiłem dziś cube attention-a rama 20 cali w centrumrowerowe.pl :P mam nadzieje że przyjdzie w dobrym stanie:D Justgirl jak się jeździ? Działa już wszystko dobrze;]?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Oj Bartek współczuję bo oni nie mieli wiecej rowerów bez wad,jak poszło,dostałeś rower w całości czy przelotki są wypiłowane,zauważyłam nowy feler w moim rowerze, a mianowicie są 2 mocowania na koszyk na bidon i ..........niespodzianka-mam koszyk na 2 śruby standard ale bez regulacji,pasował do każdego roweru i tu nagle nie pasuje do tego,co najlepsze nie pasuje tylko do jednego mocowania na rurze a do tego pionowego pasuje,więc wychodzi na to,że jedno mocowanie ma inny rozstaw niż drugie,co jest chore :-))))) no i bidon mam teraz pionowo i obija mi sie o nogi jak go wsadze do pokrowca termoizolacyjnego:P

• 4 miesiące temu...
Napisano
Poprostu ta rama jest felerna , trzeba było zwrócić rowerek (i tu padaja wszystkie zachwyty nad ramami Cube) :)

Bajki opowiadasz ja mam cube ltd team'a i nie mam żadnych problemów, parę kilometrów już nim zrobiłem..i jak na razie nic się nie rozsypało :P

Poniżej zdjęcionko mojej bestyjki po 2 sezonach :D

post-116164-1229020745_thumb.jpeg

Napisano

Tomaho: skoro już odgrzewasz starego kotleta - przynajmniej przeczytaj uważnie, czego dotyczy temat i o co chodzi osobie, na której post odpisujesz :)

Pozdrówko zamykające :P

• 8 miesięcy temu...
Napisano

Witam!

kupiłem uzywanego cube attention osprzęt wydaje mi sie troche lepiej niz przyzwoity (pominmy amor)

prosze o opinie czy dobrze zrobilem dajac tyle za niego. jak dla mnie okazja ;]

moje "wymiary" - 175cm, 67kg

przeznaczenie: lasy i polne sciezki ogólnie mtb

rowerek

Napisano

Rowerek może być ciut przy dużawy.

pisałem z włascicielką i okazało sie ze to rama 18" wiec nie powinna byc za duza(od roku jezdze wyczynowo na ramie 21' i dopiero po 3tys km odczuwam ze to sporo za duza rama)

a co do amora to sie nie znam ale raczej z wyzszej półki nie jest (saczac po cenie nowego) i zbyt wiele sie po nim nie spodziewam.

Napisano

pisałem z włascicielką i okazało sie ze to rama 18" wiec nie powinna byc za duza(od roku jezdze wyczynowo na ramie 21' i dopiero po 3tys km odczuwam ze to sporo za duza rama)

a co do amora to sie nie znam ale raczej z wyzszej półki nie jest (saczac po cenie nowego) i zbyt wiele sie po nim nie spodziewam.

Cube 19" nie robi, a patrząc na główkę widać, że faktycznie to 18", a do Twojego wzrostu powinien być idealny. Amortyzator to standardowy i podstawowy Suntour XCM montowany do Cube Aim/Analog/Attention.

Kiepskawy, ale uznałbym to za jedyny minus tego roweru.

Cena dobra. Dobry zakup.

Pozdr.

Napisano

Witam!

Od jakichs 4 godz. jestem juz posiadaczem cube attention. Złozylem go i po pierwszej jezdzie probnej nie jestem za bardzo zadowolony ;[ Moze mi ktos poradzic co moge zrobic zeby obnizyc kierownice? kupic nowy mostek? Taki z mniejszym kątem? Tej kiery juz chyba nie da sie nizej zjechac a jezdzi mi sie na nim jak na jakiejs babskiej damce (sztyca wyciagnieta na maxa) Mam zamiar kupic jeszcze prosta kiere do niego.

Napisano

Doraźnie możesz ustawić mostek na minus, oraz przełożyć podkładki nad mostek.

Docelowo mozna założyć mostek bez wzniosu.

Ponadto ten model ma krótką ramę, więc raczej się na nim nie wyciągniesz.

A rower to się powinno kupować po przymierzeniu :P

• 2 tygodnie później...
Napisano

jestem juz po 350km na tym rowerku. wrazenia coraz lepsze ;] kupiłem do niego prosta kiere accent'a zamieniłem mostek ze starego (krotszy) i jest ok. teraz poluje na rogi i nie wiem na jakie sie zdecydowac w przedziale do 50 zł. zainwestowalem tez w blotniki ale na pierwszej lepszej dziurze w asfalcie tylny mi odleciał ;[ przerzutka XT shadow warta jest swojej ceny - polecam tym ktorzy na nia poluja ;]amor jak na moja wage zły nie jest, tylko zastanawiaja mnie luzy gdy mam blokade skoku...

• 3 tygodnie później...
Napisano

Odświeżam temat.

Mam Cube'a Acida i jestem bardzo zadowolona z niego. Ramę mam 18' przy wzroście 170 cm. Geometria ramy bardzo mi odpowiada, bo po nawet 4-godiznnej jeździe nie bolą mnie plecy. Hamulce Hayes Stroker Ryde są naprawdę dobre i przez nie ostatnio wywinęłam OTB ;-) na podjazdach i zjazdach też się sprawdza, przynajmniej jeżli chodzi o mnie.

Jedyne co planuję na razie to zmiana mostka na dłuższy i kierownicy na jakąś giętą ale lepszą i lżejszą.

Amor RS Dart 3 tez do wymiany pójdzie na jakiś lepszy w granicach 1 tys. zł ;-)

Odnośnie ramy to nie widzę żadnych wad. Rama jest matowa i faktycznie tam gdzie sa napisy lub inne kolory, to można wyczuć pod palcem "próg", ale to jest z pewnością wynikiem tego, że jest to jakaś inna forma malowania (wet paint surface). Zaliczyłam już dwie wywrotki na rowerze, ale lakies nigdzie nie zszedł :-)

Faktycznie rama jest krótka, Panom może przeszkadzać, ale jesli chodzi o Panie to myślę, że ta długośc jest ok ;-)

Siodełko faktycznie super wygodne :-)

Napisano

Jedyne co planuję na razie to zmiana mostka na dłuższy i kierownicy na jakąś giętą ale lepszą i lżejszą.

Siodełko faktycznie super wygodne :-)

Mam na sprzedaz kierownice gieta ritchey. Pochodzi ona od mojego Cube'a Attention'a, lecz od razu po zakupie zdecydowałem sie na wymiana na prosta. Jest praktycznie nieuzywana. Jesli byłabys zainteresowana, prosze pisac.

Napisano

Biker91 :-) dziękuję za propozycję, ale jednak zakupię prostą i już nawet znalazłam taką bardzo lekką z Boplighta :-)

Odnośnie obniżenia kierownicy można zrobić tak, żeby odkręcić mostek i przykręcić go na odwrót - ten zabieg sprawi, że będzie się miało większą kontrolę nad rowerem :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...