justgirl Napisano 3 Lipca 2008 Autor Napisano 3 Lipca 2008 obie są wypiłowane piłką nie złamane,druga też jest tak pokaleczona,instrukcji nie dostałam żadnej,ani do hamulców ani do niczego innego,tylko sam rachunek więc trudno mi było dojść do tego z niczego,jak wcześniej napisałam to moje pierwsze hamulce,serwis nie miał czasu mi nawet napisać jaki olej tam się wlewa,ja mówię o minusach tego roweru bo każdy wie jakie są jego plusy.Gdyby każdy tak opisał nowo zakupiony rower to może łatwiej byłoby coś wybrać:-p. W związku z tym,że cały rower był rozkręcony miałam prawo mieć wątpliwości co do przedniego koła.Raz już mi pękła oś w kole przy zjeżdzie z góry i nie było to ciekawe doświadczenie :-)))))
99tomcat Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Jako właściciel Cube AIM wypowiem się o paru wadach- geometria oraz wygląd ramy są moim zdaniem bardzo fajne, wykończenie fakt gorzej. Lakier jest delikatny co widzę po 2 miesiącach użytkowania, do tego malowanie nie jest jakieś pieczołowite- naklejki pod lakierem, wzorki są do nierówno naniesione. Wiele jednak wyjaśniała naklejka na spodzie ramy obok numeru seryjnego- made in Kambodża- jakoś Niemcy musieli zaoszczędzić na tańszych seriach i prawdopodobnie ramy są spawane i malowane wiadomo gdzie. co do regulacji i dokręcenia roweru to prawda jest taka, e kupując w sklepie zmontowany rower te rzeczy są zwykle dokręcone, do tego po 100+200km robi się przegląd zerowy. Kupując wysyłkowo rower nie przypakowany z kartonu trzeba zrobić to samemu - brutalna prawda. Ps. na focie w oczy rzuciło mi się to , że linka od tylnego hamulca nie jest zaczepiona w zaczenie pod rurą przy głowce ramy- linka nei powinna tak wisieć.. Co do amorka to xcm to chłam- mój po niecałych 2 miechach i 1k km zaczął skrzypieć..
Rulez Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 justgirl Przy sprzedaży wysyłkowej masz 10 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny - ja bym tak zrobił
99tomcat Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Swoja drogą obejrzałem sobie fotke z mocowaniem na przewód i porównałem z tym co mam u siebie- rama jest ewidentnie uszkodzona- ten zaczep tak nie wygląda seryjnie- te listki zwężają sie do środka i kończą się płynnie, są pomalowane itp- tutaj widać jakby ich końcówki były odlamane lub odpiłowane- ja bym to reklamował albo niech dają jakiś upust cenowy za produkt uszkodzony... tak to wygląda w moim aim: http://img134.imageshack.us/img134/9942/obraz001sk3.jpg
Token Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 ten sklep mial tego Cuba w bdb cenie 2050 zl wiec moze to byl defekt i cena spadala ale gosc o tym glosno nie mowi ?
qla Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Jak już mówiłem, REKLAMOWAĆ. Ale najpierw zadzwoń do sprzedawcy i powiedz co i jak Może faktycznie promocja byłą bo coś tam było upiłowane(ale po co ?)
Schwefel Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 byłą bo coś tam było upiłowane(ale po co ?) Po to żeby zmieścić nawet najgrubszy przewód hydrauliczny. serwis nie miał czasu mi nawet napisać jaki olej tam się wlewa Bo to ci nie jest potrzebne do codziennej jazdy. Płyn w hydraulikach wymienia się niezmiernie rzadko, praktycznie tylko przy skracaniu pancerzy i odpowietrzaniu. Jak każde Shimano i Magury masz zalany olej mineralny i pod żadnym pozorem nie wolno lać żrącego DOTa.
justgirl Napisano 7 Lipca 2008 Autor Napisano 7 Lipca 2008 Wysłałam reklamację drogą mailową z załączonym opisem i zdjęciami,zobaczymy co z tego będzie,rower ma tylko tydzień ale był już użyty więc nie wiem jak będzie wyglądać reklamacja,ogólnie wstępnie zgodziłam się na 2 warianty,wymiany na nową oryginalną bądz znizke i naprawię to na własny koszt :-)
qla Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 Myślę,ze uwzględnią reklamacje, a jak powiedzą,ze tak mają te ramy to ściema;] to,ze raz jechałas nie szkodzi, Gwarancje na rame masz przecież rok czy dwa
Token Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 dzis dostalem swojego Cube Analoga i nie mam takiego defektu , czyli na 100% koles wcisnĄl ci rower z defektem ! , reklamacja cie ratuje , ale znowu reklamacja na odleglosc to cos najgorszego
justgirl Napisano 7 Lipca 2008 Autor Napisano 7 Lipca 2008 Zaproponowali mi upust i mam zaproponować kwotę,ile mam sobie cenić taki defekt?Mam jutro zadzwonić i zakończyć sprawę i teraz pytanie na ile mogę sobie cenić naprawę we własnym zakresie,szczególnie że jedna przelotka jest wycięta za bardzo a druga za mało :-p i z przedniej gdyby nie taśma pewnie by wypadała Przy okazji zejdę z tematu i zapytam,czym różni się długi wózek od średniego czy krótkiego w przerzutce shimano xt?Chcę sobie kupić taką do authora i nie wiem którą wybrać
Ecia Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 Przy okazji zejdę z tematu i zapytam,czym różni się długi wózek od średniego czy krótkiego w przerzutce shimano xt?Chcę sobie kupić taką do authora i nie wiem którą wybrać Przestudiuj forum przy użyciu wyszukiwarki, a wszystko stanie się jasne . Pozdrówko przekierowujące
Schwefel Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 Ja bym się nie zgodził na upust tylko wymianę ramy. Przecież przy takim wycięciu przewód będzie wypadał.
justgirl Napisano 8 Lipca 2008 Autor Napisano 8 Lipca 2008 Te przewody są bardzo grube pewnie dlatego ktoś je tak wciskał,przewód nie wypada a dodatkowo jest w tym miejscu owinięty taśmą izolacyjną ze wzmocnieniem gdyby chciał się przetrzeć,fakt jak bym chciała zmienić hamulce na zwykłe to byłby problem ale to nowy rower, z hydraulicznych raczej nie przejdę do v-braków
qla Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 Mimo wszytsko ja bym radzil wymienić ;] Nie na to masz gwarancje, żeby upusty dostawać! Lepiej mieć ramę bez takiej "wady"...z drugiej strony...jakby to nie przeszkadzalo, to bym to olał, dla świętego spokoju taki charakter
justgirl Napisano 8 Lipca 2008 Autor Napisano 8 Lipca 2008 ja bym tego nie podarowała,ale jest lato,chcę jechać na wakacje z rowerem,a nie czekać znowu miesiąc na ramę która może przyjdzie a może nie,lato mi przeleci a ja będę chodzić na piechotę,to wkurza bo rower wybierałam długo i to pierwszy mój rower "nówka nie śmiagana" i taka porażka
uchmanek Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 gdybym byl na twoim miejscu wzialbym 10% wartosci roweru a przewodu zabezpieczylbym zipami.
qla Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 gdybym byl na twoim miejscu wzialbym 10% wartosci roweru a przewodu zabezpieczylbym zipami. W takiech okolicznościach jak jest sprawa postawiona( nie czekac na rame w wiecznośc itd.) To zgadzam się z Uchmankiem..
justgirl Napisano 8 Lipca 2008 Autor Napisano 8 Lipca 2008 no i tyle zaproponowałam,poczekamy zobaczymy :-)
justgirl Napisano 9 Lipca 2008 Autor Napisano 9 Lipca 2008 No i cóż mogę powiedzieć,miałam do wyboru 5% czyli 100zł zwrotu bądz zwrot kasy za rower bo nie mają innych ram ani rowerów,był też problem bo rower był używany a niby by go przyjęli,potem by się okazało,że jednak nie i tak bym wędrowała bez roweru wydając kase na telefony do bydgoszczy,a w końcu by wrócił z powrotem.Więc wzięłam tą stówkę bo szkoda mi wakacji i nerwów i pamiętajcie,kupując online sprawdzcie dokładnie co jest w kartonie zanim kurier pojedzie dalej,ja sprawdziłam ale nie dokładnie :-/
uchmanek Napisano 10 Lipca 2008 Napisano 10 Lipca 2008 sluszny wybor. te uszkodzenie i tak nie ma na nic wplywu. przewod hamulca mozesz przyzipowac nie do ramy, ale dla wiekszej estetyki i dbalosci o lakier do kabli od przerzutek.
mwegrzyn Napisano 10 Lipca 2008 Napisano 10 Lipca 2008 Ten problem powinno rozwiązać zastosowanie dodatkowych zacisków z plastiku nakladanych na pancerz hamulca , ktory uzupelnia luz miedzy ramą a pancerzem . Jest to zazwyczaj zastosowane w rowerze w ktorym są hydrauliki i z takimi przelotkami w ramie . Myslę że nie trzeba bedzie stosować zipów które wyglądają niezbyt estetycznie.
uchmanek Napisano 10 Lipca 2008 Napisano 10 Lipca 2008 tak sie zazwyczaj robi przy sprawnych przelotkach. przy tych rozpilowanych nie wiem czy to wystarczy.
justgirl Napisano 11 Lipca 2008 Autor Napisano 11 Lipca 2008 na razie daje radę a linki nie wypadają,linka jest w tym miejscu owinięta wytrzymałą taśmą,która dobrze ją trzyma w oczku,nawet nie wygląda to tak żle,na szczęście jest to od spodu i nie rzuca się w oczy :-),dzieki wam za pomoc
qla Napisano 11 Lipca 2008 Napisano 11 Lipca 2008 Pewnie po za tą wadą wynikającą z winy sprzedawcy, będziesz zadowolona z roweru:) Szkoda,ze nie dał tego 10% upustu...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.