sirareq Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam, mam korbę shimano LX i nadszedł czas wymiany największej koronki. Czy zamiast koronki LX mogę użyć XT? i czy opłaca się w ogóle zainwestować w XT, które jest 2 razy droższe? Równolegle z z koronką wymieniam resztę napędu: -przód sram X.7 -tył sram X.9 -kaseta XT -łańcuch XTR Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Podepnę się pod temat. Czy do korby model FC-M440 (teoretycznie deore) mogę zakupić środkową koronkę od LX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Możesz śmiało montować tego LXa, bo wszystkie zębatki Shimano (oprócz XTRa) mają ten sam rozstaw śrub. Co do opłacalności wymiany LXa na XTka to imho kiepski interes bo z wagi urwiesz mało a pieniędzy wydasz dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 6 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Dzieki Schwefel. Niestety nie udało mi się wygrać aukcji na alledrogo. Zakupiłem więc standardową, stalową koronkę 32T do mojego modelu korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.