djmiki Napisano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam.Mam pewien kłopot ze swoim napędem.Mianowicie przy mocniejszym naciśnięciu na pedały przeskakuje łańcuch.Zauważyłem że bardzo przeskakuje tylko na największym trybie korby(głównie na tym jeżdżę) a na innych jest idealnie.Wiem że korba jest pewnie zjechana bo kaseta jest praktycznie w porządku ale nie mam kasy na nową korbę Uznałem że mam zajechany łańcuch i chciałbym wymienić go na nowy lecz tu też mam ograniczony fundusz (50 zł).Wiem żę pasowałoby mi shimano bo są niedrogie ale chciałbym coś ze spinką żeby było wygodnie potem go czyścić.Wypatrzyłem taki łańcuch Srama http://allegro.pl/item384464408_lancuchy_s..._komplecie.html i mam pytanie do was - czy jest sens wymieniać łańcuch w moim przypadku i jeśli tak to czy ten łańcuch będzie współpracował z moim napędem? Dodam że cały napęd mam Shimano Deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Wymiana łańcucha nic nie da. Nadal będzie przeskakiwało. Kasetę i łańcuch powinno się wymieniać jednocześnie, a najlepiej jeszcze tarcze korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 ... i wystarczy. Resztę doczytasz w archiwum. Pozdrówko porządkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.