Marciek Napisano 23 Czerwca 2008 Napisano 23 Czerwca 2008 Witam ... Mam stery klasyczne, które sam zakładałem dokręciłem je ręką luzowały się po jakimś nie długim czasie, albo dokręcały ( idzie stracić równowagę ). Jeśli dokręcam ster kluczem to się dokręca i bardzo ciężko chodzi. ps. Macie jakiś przepis ??? i czy od dość dużego luzy mogły się miski poobijać ?
cyklista Napisano 24 Czerwca 2008 Napisano 24 Czerwca 2008 Klasyczne stery mają dwie nakrętki, które się kontruje (podobnie jak piasty z konusami i kulkami ). Musisz w tym celu użyć dwóch kluczy, górną nakrętke dokręcasz, a dolną odkręcasz. Oczywiście znalezienie pozycji przy której nakrętki są dokręcone, a na sterach nie ma luzów zajmuje trochę czasu .
uchmanek Napisano 24 Czerwca 2008 Napisano 24 Czerwca 2008 uwaga jezykowa: teraz za stery klasyczne uwaza sie nabijane a-head .
endriu Napisano 12 Lipca 2008 Napisano 12 Lipca 2008 Przy typowo klasycznych ważny jest stan podładki z ząbkiem-jeśli ząbek jest zużyty będzie się luzować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.