Skocz do zawartości

[spodenki długie] z szelkami i wkładką

kipps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, właśnie kompletuję sobie ubranie rowerowe na chłodniejsze dni...

Potrzebuję spodni kolarskich, obcisłych, na chłodniejsze dni kiedy na temperaturę około 8-10 stopni . Zamierzam jeździć szosa - las. Jak każdy chciałbym oczywiście w miarę tanio i dobre jakościowo :mrgreen: Spodnie mają być z wkładką i na duuuży zadek :oops:

Z tego co przeglądam oferty to wszystko jest robione na lajcrze... Czy to dobry materiał, który podczas jazdy nie za bardzo mnie wychłodzi?

Skałniam się na takie oto modele:

MARETO 900 długie spodenki ocieplane + COOLMAX

http://www.mikesport.pl/p...e++coolmax.html

lub:

ROGELLI FERRARA ocieplane spodenki rowerowe, wkladka

http://www.mikesport.pl/p...e-+wkladka.html

Jakie są wasze doświadczenia odnośnie ubiorów na podane temperatury.

Czy te firmy są jakościowo dobre?

Mile widziane jakieś linki z waszymi propozycjami :cool:

Pozdrawiam!

Lycra musialaby miec jakies ocieplenie od srodka, bo sama w sobie raczej nie grzeje. Ja na temperatury ca. 10 stopni stosuje ocieplacze na kolana z membrana, zwykle spodenki krotkie (ewentualnie majtki zakladam z lycry dodatkowo) oraz koszulke z dlugim rekawem. I jest mi dobrze :down: Nie potrzebuje grzac lydek bo jako ze to sa miesnie to same sie grzeja. A dlugie spodnie by mnie tylko wkurzaly.

post @

To co proponujesz to jest podkoszulka i kalesony termiczne - a nie odziez wierzchnia.

kipps @

Na porę przejściową szukaj czegoś np. z Superrubaix-u lub z Lycra Thermolite. Membrany A-tex, Windstopper, ... zostaw na chłodniejsze dni.

Jest jeszcze wersja budżetowa - nogawki/nakolanniki z superrubiax-u. Tylko wtedy trzeba zadbać o zakryte nery, bo na 4 literach masz przecież letnie spodenki. Chyba, że założysz na te spodenki-obciślaki jakies spodenki "gimanstyczne" :) za 30 PLN kupisz jakies w Decathlonie/InterSporcie/GoSporcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...