Skillq Napisano 22 Czerwca 2008 Napisano 22 Czerwca 2008 Witam wszystkich ! Mój pierwszy post Wczoraj zastąpiłem starą oponę ( Kenda NEVEGAL - była już zdarta i w ogóle na niej strasznie łapałem gumy, nie było dwóch tygodni bez kapcia ) oponą Continental Explorer ProTection 26 2.1 i nie wiem czy do końca to dobry wybór.. W sklepie prosiłem sprzedawce o coś naprawdę wytrzymałego polecił mi tą oponkę, trochę się zastanawiałem.. pytałem go czy nie będzie się ścierać za szybko na asfalcie - zapewniał i mówił że nie będzie. ( Często muszę pokonywać większe odcinki asfaltem.. ) Nie chcę by bardzo szybko się zdarła.. Doradźcie Panowie jak to z nią jest naprawdę zostawić ją czy wymienić jak sie da ? Ewentualnie sprzedać i coś innego kupić ? Proszę poradźcie co
ulvgar Napisano 22 Czerwca 2008 Napisano 22 Czerwca 2008 W błocie i mokrym piachu się sprawdzają, w sypkim strasznie tańcują. Używam od kwietnia i póki co bieżnik nie jest zbyt stary a po asfalcie też czasami muszę pośmigać.
Skillq Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Napisano 22 Czerwca 2008 A jaki procent w przybliżeniu ~ przez ten czas śmigałeś po asfalcie ? Kapcia (nie)złapałeś na niej ?
fallout Napisano 22 Czerwca 2008 Napisano 22 Czerwca 2008 Ja kapci trochę łapałem na niej, z powodu zbyt wysokiego ciśnienia. Po zmniejszeniu do 3,5 bara jak ręką odjął. Co do ścieralności trudno mi coś powiedziec, kupiłem używaną. W terenie całkiem spoko ale jak ulvgar mówi - w piachu ciężko ale w błocie całkiem miło
ulvgar Napisano 22 Czerwca 2008 Napisano 22 Czerwca 2008 A jaki procent w przybliżeniu ~ przez ten czas śmigałeś po asfalcie ? Kapcia (nie)złapałeś na niej ? Złapałem raz, ale dziura w dętce była od strony obręczy, do dziś nie wiem od czego to mogło być. Co do asfaltu to tak 30-40% bo często do sklepu znajomych jeżdżę (18 km w jedną stronę).
Skillq Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Napisano 22 Czerwca 2008 Ja kapci trochę łapałem na niej, z powodu zbyt wysokiego ciśnienia. Po zmniejszeniu do 3,5 bara jak ręką odjął. Co do ścieralności trudno mi coś powiedziec, kupiłem używaną. W terenie całkiem spoko ale jak ulvgar mówi - w piachu ciężko ale w błocie całkiem miło Dzięki za info, trochę powietrza będę musiał z niej spuścić. Co do asfaltu to tak 30-40% bo często do sklepu znajomych jeżdżę (18 km w jedną stronę). Podobny procent spędzam na asfalcie, to nie będę kombinował zostawiam ją Ulvgar a ty nie miałeś może wcześniej tej kendy co ja ?
ulvgar Napisano 22 Czerwca 2008 Napisano 22 Czerwca 2008 Wcześniej miałem z przodu Verticala a z tyłu Explorera, obie w wersji drutowanej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.