Skocz do zawartości

[opona] Continental Explorer ProTection ?!

Skillq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich ! Mój pierwszy post :P

Wczoraj zastąpiłem starą oponę ( Kenda NEVEGAL - była już zdarta i w ogóle na niej strasznie łapałem gumy, nie było dwóch tygodni bez kapcia :D )

oponą Continental Explorer ProTection 26 2.1 i nie wiem czy do końca to dobry wybór..

W sklepie prosiłem sprzedawce o coś naprawdę wytrzymałego polecił mi tą oponkę, trochę się zastanawiałem.. pytałem go czy nie będzie się ścierać za szybko na asfalcie - zapewniał i mówił że nie będzie. ( Często muszę pokonywać większe odcinki asfaltem.. )

Nie chcę by bardzo szybko się zdarła..

Doradźcie Panowie jak to z nią jest naprawdę zostawić ją czy wymienić jak sie da ? Ewentualnie sprzedać i coś innego kupić ?

Proszę poradźcie co :)

Napisano

W błocie i mokrym piachu się sprawdzają, w sypkim strasznie tańcują. Używam od kwietnia i póki co bieżnik nie jest zbyt stary a po asfalcie też czasami muszę pośmigać.

Napisano

Ja kapci trochę łapałem na niej, z powodu zbyt wysokiego ciśnienia. Po zmniejszeniu do 3,5 bara jak ręką odjął. Co do ścieralności trudno mi coś powiedziec, kupiłem używaną. W terenie całkiem spoko ale jak ulvgar mówi - w piachu ciężko ale w błocie całkiem miło

Napisano
A jaki procent w przybliżeniu ~ przez ten czas śmigałeś po asfalcie ? Kapcia (nie)złapałeś na niej ? :)

Złapałem raz, ale dziura w dętce była od strony obręczy, do dziś nie wiem od czego to mogło być. Co do asfaltu to tak 30-40% bo często do sklepu znajomych jeżdżę (18 km w jedną stronę).

Napisano
Ja kapci trochę łapałem na niej, z powodu zbyt wysokiego ciśnienia. Po zmniejszeniu do 3,5 bara jak ręką odjął. Co do ścieralności trudno mi coś powiedziec, kupiłem używaną. W terenie całkiem spoko ale jak ulvgar mówi - w piachu ciężko ale w błocie całkiem miło

Dzięki za info, trochę powietrza będę musiał z niej spuścić.

Co do asfaltu to tak 30-40% bo często do sklepu znajomych jeżdżę (18 km w jedną stronę).

Podobny procent spędzam na asfalcie, to nie będę kombinował zostawiam ją :)

Ulvgar a ty nie miałeś może wcześniej tej kendy co ja ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...