grzegorz1974paszek Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Co sądzicie o zastosowaniu takiego sprzętu na płaskich [ Poznań , Wrocław, Kraków itp.] maratonach . Jakie opony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 na trasie w murowanej goślinie przełajówka była chyba najsensowniejszym możliwym rowerem. Prawie bez błota, prawie bez piachu prawie bez dziur i górek (nie licząc dziewiczej). zresztą kilka jechało z tego co kojarze (na pewno przynajmniej jeden z thule team) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 No ja wiem że jezdżą , ale czy dają przewagę nad MTB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 wiesz, to tak jak z pytaniem czy 29" daje przewagę daje, tylko w określonych warunkach: gdy nie ma za dużo górek, gdy nie ma błota, gdy nie ma dziur. Murowana taka była, wasz maraton w Lesznie (64-sto) raczej "niebałdzo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 u nas na wyscig XC do Gdyni przyjechal Banach na przelajowce i dalo mu to duuuza przewage, szczegolnie na prostych i plaskich. chociaz kolega ktorego B. dublowal mowi ze na przelajowce on jechal z gorki po korzeniach szybciej niz on na fullu wiec wszystko zalezy od techniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Właśnie - korzenie.Ta opona jest kusząca http://www.xtrabike.webd.pl/catalog/produc...products_id=803 ale mam obawy czy te 30mm nie polegnie na pierwszym lepszym korzeniu. O tym mowa- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 E tam polegnie. Na przelajowce pewnie fajnie sie jezdzi, bo jest lekka, sztywna i ma twarde przelozenia. Fakt ze czasem trzeba z roweru zejsc i zapindalac z laczka, ale na w miare rownych odcinkach goral nie ma szans . Pamietam jak mnie na maratonie w Murowanej Goslinie myknal gosc na przelajowce, cial z 30 km/h tam gdzie ja 25 km/h jechalem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.