Skocz do zawartości

[przerzutka przód]jaka do sing fr2

Morf99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam ramę kross sign, i chciałem zamontować do niej przerzutkę przednią, ale nie wiem jaka mi będzie pasowała. Mam korbę 3-rzędową i jak na razie próbowałem zamontować do niej Deore LX od kolegi ale nie mieści mi się między korbę a wahacz. I tu moje pytanie, jaka przerzutka mi będzie pasowała i czy w ogóle da się tam jakąś zamontować ?

witam ja podłączę się do tematu jeśli można.

Ja mam problem z przerzutką przednią.

Rower marketowy ale po dwóch sezonacz tylko rama daje radę.

Zmieniłem suport na SHIMANO BB-ES30 121mm długości, korby SHIMANO ALIVIO FC-M410/411.

Niestety przerzutka przednia nie daje rady. Możliwość zmiany tylko między dwoma biegami regulacja nic nie daje, domyślam się, że za mały skok.

Co byście mi polecili??

Nie mam zbyt dużego rozeznania w tym względzie. Czy iść drogą serii czyli przerzutka SHIMANO ALIVIO??

Proszę o pomoc i serdecznie witam wszystkich bo to mój pierwszy post na tym forum

Wnioskując po oznaczeniu suportu ES-30 to jest to korba i suport pod Octalink, a więc według strony Shimano długość osi powinna wynosić nie 113, a 118 mm dla linii łańcucha 50 mm. A po drugie ta korba to stary LX tak naprawdę, a z doświadczenia osobistego w dwóch rowerach suport z osią 121 był bardzo dobrym rozwiązaniem.

Jaki stary LX? Stary LX to FC-M540 czyli grupa Deore a nie Alivio.

uchmanek nie wprowadzaj ludzi w błąd. Suport 113mm jest i owszem ale dla kwadratu a pod Octalink jest 118mm.

wojci musisz zmienić suport na taki http://www.rowerek.pl/index.php?products=p...amp;prod_id=118 w wersji 68-118mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...