Skocz do zawartości

[bagażnik] problemy z mocowaniem

banana frog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Różne opisy pojawiają się przy okazji rozmów o bagażnikach, ale nie znalazłem osobnego tematu...

Niestety niektóre rowery nie mają odpowiednich otworów w ramie, albo otwory są... hmmm... niestandardowe :)

Moje pierwsze pytanie brzmi: jak sprawują się Wam bagażniki montowane do zacisku sztycy podsiodłowej? Wiem, że są takie pomysły, a nawet realizowane :). Czy to się Wam trzyma w praktyce? Przy jakim obciążeniu? Czy zacisk wymienialiście na nakrętkę czy trzyma na starym zacisku?

I druga sprawa to mocowanie na dole. Rozmiar otworów w bagażniku: 5, a rozmiar gwintowanych otworów w ramie: 6. Większa śrubka nie przechodzi przez otwory bagażnika, mniejsza - "lata" w ramie. Czy lepiej skręcić z nakrętką i "olać" rozmiar otworu w ramie czy lepiej rozwiercić otwory w bagażniku (mam Topeak MTX Super Tourist)? Miejsca na nakrętkę jest dosyć, ale chyba pewniej by było jednak wykorzystać gwint w ramie, co?

Z góry dzięki za odpowiedzi. Szczególnie "z doświadczenia" :D. Ale i sensowne sugestie mile widziane :D.

Napisano
czy lepiej rozwiercić otwory w bagażniku

To jest jedyna możliwość , jeśli będziesz próbował wkrecić śrubę 5 w gwiny 6 - to poprostu go zniszczysz !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...