maslaq Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Witam, to moj pierwszy post na tym forum takze sie przywitalem Pisze do was z pytaniem (zamierzam sobie zrobic jakies ostre kolko) czy mocno to obciaza stawy kolanowe, poniewaz cierpie na chondromalacje obu rzepek i nie wskazane mi obciazac stawy kolanowe (BMX mi to zapewnil). dzieki z gory za wszelkie odpowiedzi i rady pozdrawiam, m"m"m
golab Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 czy mocno to obciaza stawy kolanowe, bardzo mocno, a jeśli cierpisz na choroby kolan to tymbardziej nie polecam
MarcinN Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Witaj! Na Twoim miejscu skonsultowałbym pomysł jazdy na ostrym kole z lekarzem sportowym, on Ci na pewno lepiej doradzi niż my. Z tego co czytałem kiedyś bodaj na stronie Sheldona Browna ostre może mieć też właściwości lecznicze - wysokie kadencje bez jakiś szaleństw - chodziło o obudowanie kolan nowymi partiami mięśni czy coś takiego.
maslaq Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Napisano 18 Czerwca 2008 we wrzesniu mam wizyte u ortopedy to znim pogadam, w takim razie a co sadzicie o tym zeby do ukrainy wsadzic zafixowane kolo ? bedzie zle (tak dla proby tylko)
KAZUMI Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Tylko, że chondromalacja to rozmiękanie chrząstki wiec mięśnie tu nic nie pomogą. Ja bym na ostre nie wsiadał przy takim schorzeniu. A jak już to zamontował bym oba hamulce do Ostrego i ich używał a napęd dawał by możliwość płynnej jazdy. Jednak na początek bym się przeszedł do lekarza i z nim skonsultował ten pomysł bo po co sobie robić pod górę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.