Skocz do zawartości

[zdrowie]chondormalacja

maslaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, to moj pierwszy post na tym forum takze sie przywitalem :)

Pisze do was z pytaniem (zamierzam sobie zrobic jakies ostre kolko) czy mocno to obciaza stawy kolanowe, poniewaz cierpie na chondromalacje obu rzepek i nie wskazane mi obciazac stawy kolanowe (BMX mi to zapewnil).

dzieki z gory za wszelkie odpowiedzi i rady

pozdrawiam,

m"m"m

Napisano
czy mocno to obciaza stawy kolanowe,

bardzo mocno, a jeśli cierpisz na choroby kolan to tymbardziej nie polecam

Napisano

Witaj!

Na Twoim miejscu skonsultowałbym pomysł jazdy na ostrym kole z lekarzem sportowym, on Ci na pewno lepiej doradzi niż my.

Z tego co czytałem kiedyś bodaj na stronie Sheldona Browna ostre może mieć też właściwości lecznicze - wysokie kadencje bez jakiś szaleństw - chodziło o obudowanie kolan nowymi partiami mięśni czy coś takiego.

Napisano

we wrzesniu mam wizyte u ortopedy to znim pogadam, w takim razie

a co sadzicie o tym zeby do ukrainy wsadzic zafixowane kolo ? bedzie zle (tak dla proby tylko)

Napisano

Tylko, że chondromalacja to rozmiękanie chrząstki wiec mięśnie tu nic nie pomogą. Ja bym na ostre nie wsiadał przy takim schorzeniu. A jak już to zamontował bym oba hamulce do Ostrego i ich używał a napęd dawał by możliwość płynnej jazdy. Jednak na początek bym się przeszedł do lekarza i z nim skonsultował ten pomysł bo po co sobie robić pod górę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...