Schwefel Napisano 14 Października 2008 Napisano 14 Października 2008 CS2 o ile pamiętał, nie otwierał mi tych plików, musiałem korzystać z oprogramowania dostarczonego razem z aparatem. Też zależy to od formatu pliku RAW.. ja akurat mam zapisane w .cr2 CS2 otwiera RAWy tylko trzeba ściągnąć z ich strony uaktualnienie do CameraRAW.
Root Admin Mieciu Napisano 14 Października 2008 Root Admin Napisano 14 Października 2008 kazumi, a dasz sobie łapę obciąć ? schwef.. możliwe, ale cs2 to już przeżytek
Schwefel Napisano 15 Października 2008 Napisano 15 Października 2008 Ja nie chciałem strzelać bo cenię swoje ręce Ale sądząc po rozmytych krawędziach to może być HDR. Różnicy w funkcjach nie widzę, a do nowego designu i rozkładu przycisków nie mogłem się przyzwyczaić.
KAZUMI Napisano 15 Października 2008 Autor Napisano 15 Października 2008 kazumi, a dasz sobie łapę obciąć ? Napisałem że mi się wydaje czyli nie jestem pewien na 100% więc ręki nie dam może się jeszcze przydać
wkamil Napisano 15 Października 2008 Napisano 15 Października 2008 W załączniku przykład jednego ujęcia zrobionego w trybie JPG+RAW... RAW przeszedł wstępną obróbkę i został przekonwertowany na jPG... także jak mi ktoś powie, że nie da się uzyskać takiego efektu jednym zdjęciem... to tu ma dowód, że się da Ale o jakim efekcie mowa? Przeciez tu od razu bez powiekszania obrazka widac, ze cienie byly niedopalone i pozniej wyciagane za uszy.
Root Admin Mieciu Napisano 15 Października 2008 Root Admin Napisano 15 Października 2008 cs3 ma kupę nowych funkcji, których brakowało w cs2... taka jest różnica. nei wszyscy używają wszystkiego. Ja też nie, ale staram się brać jak najwięcej. no to w koncu co to za zdjęcie, hdr czy raw? w obu sie wyciaga cienie
wkamil Napisano 15 Października 2008 Napisano 15 Października 2008 Tylko metoda i rezultaty inne ;-) Przy ciagnieciu z jednego mocno niedoswietlonego rawa - nieumiejetnie, czyli np przeze mnie ;-) nie da sie w najciemniejszych miejscach uniknac artefaktow - cudow nie ma. A juz z bardzo mocno niedoswietlonego, to lepiej zrobic drugie zdjecie ;-) A tak btw, te wczesniejsze fotki "kororowe" takie z hdr, bardzo fajne "mi sie podobajom sie"
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Października 2008 Mod Team Napisano 15 Października 2008 Temacik się rozrósł > zamykam. Kontynuacja >
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.