Skocz do zawartości

[galeria] waszych fotek!!!!

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
CS2 o ile pamiętał, nie otwierał mi tych plików, musiałem korzystać z oprogramowania dostarczonego razem z aparatem. Też zależy to od formatu pliku RAW.. ja akurat mam zapisane w .cr2

CS2 otwiera RAWy tylko trzeba ściągnąć z ich strony uaktualnienie do CameraRAW.

Napisano

Ja nie chciałem strzelać bo cenię swoje ręce ;) Ale sądząc po rozmytych krawędziach to może być HDR.

Różnicy w funkcjach nie widzę, a do nowego designu i rozkładu przycisków nie mogłem się przyzwyczaić.

Napisano
W załączniku przykład jednego ujęcia zrobionego w trybie JPG+RAW... RAW przeszedł wstępną obróbkę i został przekonwertowany na jPG... także jak mi ktoś powie, że nie da się uzyskać takiego efektu jednym zdjęciem... to tu ma dowód, że się da ;)

Ale o jakim efekcie mowa? Przeciez tu od razu bez powiekszania obrazka widac, ze cienie byly niedopalone i pozniej wyciagane za uszy.

• Root Admin
Napisano

cs3 ma kupę nowych funkcji, których brakowało w cs2... taka jest różnica. nei wszyscy używają wszystkiego. Ja też nie, ale staram się brać jak najwięcej.

no to w koncu co to za zdjęcie, hdr czy raw? w obu sie wyciaga cienie :)

Napisano

Tylko metoda i rezultaty inne ;-) Przy ciagnieciu z jednego mocno niedoswietlonego rawa - nieumiejetnie, czyli np przeze mnie ;-) nie da sie w najciemniejszych miejscach uniknac artefaktow - cudow nie ma. A juz z bardzo mocno niedoswietlonego, to lepiej zrobic drugie zdjecie ;-)

A tak btw, te wczesniejsze fotki "kororowe" takie z hdr, bardzo fajne "mi sie podobajom sie" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...