Skocz do zawartości

[galeria] waszych fotek!!!!

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Różnice widać w jakości [szkoda ze stracilem zakladki odnosnie fotografii bo bym rzucil linkami...w kadym razie nikt nie lubi mydla :D:)]... ludzie wogole jakies kosmosy nieraz robią i przerabiają tego heliosa...

EDIT: Pav - troche dziwnie ten twoj HDR wyszedl :). Straszne to przejście z w miare normalnego odcieniu cegiel na swiecąco pomarańczowy, no i standardowy bug hdr- przejscia na krawędziach[szczegolnie widac na balkoniku]- pozatym ok :).

Napisano

Powiem tak - jeśli dobrze się ustawi to nie będzie mydła. Kumpel ma duuużo fotek z Heliosa i na początku rzeczywiście słabo wychodziły. Ale teraz jak już opanował nieźle to ostre wychodzą. Wiadomo, że GO mała, ale trzeba jeszcze raz podkreślić, że jak na taki obiektyw i swoją cenę to nie ma równych. Niedługo sobie taki sprawię na początek, przy ogniskowej 432 mm (marketingowo 12x) będzie mikroskop :)

EDIT: Blue - no bo ostro słońce dawało przy zachodzie :) w sumie dałoby się usunąć ten ostry pomarańcz, ale nie chciało mi się już dokładniej bawić.

Napisano

PS. To HDRy kumpla- wciagnalem go w fotograie, jeszcze niedawno robil taki sh*t, ze szkoda gadac :) mam nadzieje ze jak do niego podskocze to nauczy mnie tej techniki, ktora teraz opanowal do perfekcji[jeszcze z miesiac-dwa temu wszytkie jego HDRy były nieostre i strasznie widoczne przejscia na niebie mialy, te sa takie fajne bajkowe :)].

http://www.khron.net/wasteland/dom/

Napisano

Koncertownik, jeżeli chciałbym sie zająć fotografią to stać cię na lepsze zdjęcia nawet z takim aparatem :D... tylko trochę chęci do czytania i prób potrzeba :D. Swoją drogą instrukcja do aparatu to naprawdę ciekawa lektura :D.

PS. OStatnie najlepsze :).

Napisano

Blue ma racje, nie sprzet czyni fotografa...dobrze to widac po mnie :)

Kupilem 400d a zdjec nie potrafie zrobic.

Naszczescie u mnie to kwestia braku czasu na cykanie fot wiec pocieszam sie ze moze zima bede mogl sie czegos nauczyc :D

No i moze jak w koncu statyw kupie to w makro sie pobawie :D

Napisano

Ciężko będzie ze statywu coś cyknąć. A to owad usiądzie 20 cm wyżej, odleci i znowu 30 cm niżej. Trzeba się uganiać za nimi. No i w jakichś szuwarach statywu się nie da ustawić ;) także niepotrzebna zabawa z nim jest. Chyba, że jakiś element statyczny to można się bawić.

Napisano

No jak idzie o makrofotografię reklamową, to statyw się przyda :D, ale do zwierzaczków, to co najwyżej do pająków przy słabym świetle bez dyfuzorka ;).

W makro prędzej monopod niż statyw :). Chociaż monopod to dobry do reportarzy, statyw do zdjęć w pomieszczeniach / krajobrazów.

Napisano

Paviarotti, przez fotki ważek normalnie szczęka mi opadła. jak na mój amatorski gust - rewelacja

z wrażenia aż obiecuję przez miesiąc nic swojego tu nie wrzucać :)

Napisano

i ja coś pokaże- powiedzcie co poprawić i co przeczytać, bo dopiero się ucze :mellow:

img0599gb9.th.jpgimg0662jy1.th.jpgcollaf3.th.jpg

kaczkakk8.th.jpgkaczkajednonogaib3.th.jpgkaskcc5.th.jpg

kiatekla1.th.jpgpicture133mi6.th.jpgsasha9tyg4ej5.th.jpg

trinityvr5.th.jpg

aparat słaby bo a620 Canona...

Naprawdę mile widziane sugestie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...