Skocz do zawartości

[galeria] waszych fotek!!!!

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Żbik, stać Cię (i aparat) na więcej.

Wiem o tym. Jednak jak napisałem, dopiero zaczynam przygodę z fotografią i muszę się jeszcze dużo nauczyć. I tak jestem pełen podziwu dla siebie, że po niecałym tygodniu przeszedłem już tylko i wyłącznie na Manual (a mam aparat miesiąc :) )

• Mod Team
Napisano

Dopiero teraz zobaczylem ten tamat :grin:

Jak to jest ze fotografia tak czesto zbeiga sie z rowerami ..? 60% ludzi ktorzych znam i ktorzy robia zdjecia smigaja tez na rowerach :-D

Może mi ktoś podac dobry darmowy server na zdjecia ..? 100mb conajmniej.. bo mam juz gotową galerie 150 moich co lepszych zdjęć na kompie ale nie mam gdzie tego hostować.

• Mod Team
Napisano

Bart_osz masz dużo lepsze fotki na swoim portfolio niż prezentujesz we wcześniejszym poście.

Ja focę Canon S1 IS. fajny sprzęcik :grin:

Napisano
Na plfoto masz limity - 680*600 i max 128 kb . Plus fotke mozesz wstawiac co chyba jesli sie nie myle 100 godzin

Niemylisz sie. Ale chłopakowi chodziło raczej o cos w rodzaju sewera gdzie jednorazowo by mógł wrzucić swoje zbiory. A moze przy okazji coż małego zaprezentujesz?? 8)

• Mod Team
Napisano

Ludzie ale wy problemy robicie :| Na plfoto się wstawia zdjęcia z takimi limitami bo gdyby tego nie było to im by się serwer zapchał od bubli jakichś a tak to każdy zanim cos wstawi to przemyśli, czy warto, czy nie. Poza tym radzę sobie założyć konto na republice tam jest serwer bodajże 50 mb, 1gb transfer miesięczny (chyba) i to jest za darmo

• Mod Team
  • Mod Team
Napisano

Zaczne może od Wign-a. Fotki były by niezłe gdyby nie ich jakość popracuj następnym razem nad jakością i będzie ok :( . A teraz do Maniaka, który nie zdaje sobie sprawy z polskich realiów gdzie szybkość łacza internetowego jest tak mała, że ogladanie jego wszystkich fotek co niektórym zajęło by pół dnia (prawie każda fotka waży ok. 700kb :shock: ) poza tym powinny byc wstawione w powiedzmy takiej rozdzielczości (800600 v 1024768) wtedy by się wygodnie ogladało. Bo jak na razie to nikogo nie zachęca czekanie na otwarcie zdjęcia i później ogladanie go po kawałku :| . Także maniak myślę, ze Cię nie uraziłem, ale to co napisałem powinno wpłynąć na ciebie byś kolejne zdjęcia zmniejszył i wtedy będzie wszystko ok. A jeszcze dobrym sposobem jest zrobienie takich miniatur jak to ma Wign.

P.S. jak to zrobić czy trzeba kliknąć na img i tam podać lokalizację zdjęcia:?:

Napisano
Zaczne może od Wign-a. Fotki były by niezłe gdyby nie ich jakość popracuj następnym razem nad jakością i będzie ok :(

hehe, to kwestia kompresji mistrzu.

• Mod Team
Napisano

Skrzynia dzięki za linka już wszystko wiem. A z tą jakością rzeczywiście jak fotki mają po 200 kb to się z tym zgodzę. Sorry oddaje pokłony :(

• Mod Team
Napisano

Ano zapomniałem sie troche :grin: tak to jest jak sie ma łącze 2mb/s 700kb wydaje sie byc mało :( mi jeden obrazek ładuje sie 5sek. obiecuje ze następne fotki będa mniejsze.

Jest jakiś dobry program do zbiorowej kompresji/zmniejszania plików..?

• Mod Team
Napisano

Znaczy u mnie też jeden się ładuje ok. 5s. (Neo 768 kBs), ale trzeba pomyśleć innych :wink: , a co do tej zbiorowej kompresji to ja nieznam i używam irfanview każdą fotkę pojedyńczo :|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...