Wilku89 Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 Dzisiaj 10km Dlaczego? Bo deszcz nas złapał i musielismy wracac do domu. 2 foty ponizej w trakcie jazdy, no coz rozmazane, bo dać dziecku aparat do ręki to sami widzicie I moj qmpel: Kolejne 2 foty: Ta troche rozmazana, moglby mi ktos ją wyostrzyc? Ja nie umiem i nie mam gimpa
Schwefel Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 Lepsze nie będzie podziękuj koledze za to że robił na wolnej migawce. Powinno być conajmniej 1/125s Widzę, że masz licznik Sigmy na mostku. Mam 1606L i mostek Ritcheya ale za nic nie mogę tej gumki naciągnąć, chyba jest za krótka. Jak ty to zrobiłeś?
Wilku89 Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 Schwefel, wlaczylem tryb sport i nic po za tym. Jak sie migawke ustawia? Jak mam licznik bc906 i gumke z jednej strony zalozylem, naciagnalem wokol mostka, wsadzilem maly srubokret plaski i dzieki niemu naciagnalem gumke na tą "podstawkę" licznika Owszem, łatwo nie bylo, ale za to trzyma sie i jeszcze klej pod spodem, nie do zdarcia
Schwefel Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 Też mam Panasa ale trochę innej klasy, więc nie wiem czy będą te funkcje co u mnie. Po pierwsze włącz stabilizację (MEGA O.I.S.) ja używam trybu 1. Po drugie włącz ciągły AF Po trzecie ustaw go na tryb manualny, przysłona na 2.8, migawka 1/125 do 1/200 lub ustaw go na priorytet migawki, migawka na 1/125 do 1/200 EDIT: Doszedłem do info w twoim cyfraku i nie ma on ani manuala ani priorytetów migawki/przysłony. sh*t teraz to robią idiotenkamery. Dobra to zrobimy inaczej, trzeba wymusić na nim szybszą migawkę. Załącz mu ten program sport i włącz lampę (tylko nie na auto, tylko na zawszę włączoną). Zdjęcia będą ciemne ale ostre. W programie graficznym da się je rozjaśnić.
Wilku89 Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 Ok dzieki schwefel Ja ci przypominam ze ten panasonic dmc-lz2 lumix [a wlasnie skad wiesz jaki aparat mam?] to jest aparacik amatorski I co z licznikiem, dalo sie naciagnac linke?
Blue Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 trzeba bylo zrobic dobre panoramowanie to by gosc nie byl rozmazany:P... poruszasz aparatem za celem -tak zeby cel był caly czas w tym samym miejscu kadru, tło sie przymazuje i powstawje wrazenie ruchu .
Wilku89 Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 Blue, nastepnym razem zrobie jak napisales i zobaczymy, co wyjdzie
Schwefel Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 Sztuka panoramowania jest trudna i nawet ludziom na lustrach nie wychodzi czasami. Przydałby się też odpowiedni program, a LZ2 go nie ma.
bialykom Napisano 3 Sierpnia 2006 Napisano 3 Sierpnia 2006 a wlasnie skad wiesz jaki aparat mam? do plikow dodawane sa dane EXIF (jak masz win xp to bierzesz wlasciwosci zdjecia -> zaawansowane) sa tam zapisywane takie informacje jak marka i model aparatu, migawka, przyslona itp. itd.
ToMaSh_ŁdZ Napisano 3 Sierpnia 2006 Napisano 3 Sierpnia 2006 Wczoraj zrobilem kilka fotek... Oto efekty http://img164.imageshack.us/img164/1337/obraz2004cw8.jpg A tu moja Kobieta... http://img163.imageshack.us/img163/5601/natalka2rj1.jpg :twisted:
stasiek Napisano 3 Sierpnia 2006 Napisano 3 Sierpnia 2006 W pierwszym zdjęciu to światło chyba sztuczne (z PS'a). A co do drugiego..., ładna ta twoja kobieta. Natalki z reguły są ładne .
Radoslav Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 Heh.. ja mam zdjecie z wyprawy do pobliskiej kopalni dolomitów (juz nie czynnej od lat) Niech moc bedzie z Wami :twisted:
ssslawecki Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 Wczoraj zrobilem kilka fotek... Oto efekty A tu moja Kobieta... Gratulacje A gdzie rowery ??
pavlitto Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 robione aparatem Panasonic Lumix DMC - LZ1 o godz 5.00 rano na trybie "scenery"
pachfin Napisano 10 Sierpnia 2006 Napisano 10 Sierpnia 2006 kask takie zdjecie, nie wiem czy fajne profesjonalne ale mi sie podoba a na kasku początek mojej pracy (robiona z nudów i raczej bez żadnego planu)
black rider Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 nareszcie moge wrzucić coś po wyjazdach choć nie bardzo jestem zadowolony ze zdjęci to kilka fajnych znalazlem na razie jedno mam otwrte to wrzuce a reszte wrzuce później http://img85.imageshack.us/my.php?image=1006297le7.jpg pozdrawiam
stasiek Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 http://stachu.skrzynka.org/galeria/display...?album=12&pos=0 - moje najnowsze dzieło
Dinsdale Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 kilka fotek z weekendowego wypadu w beskidy Tymbark za rogiem
Dinsdale Napisano 21 Września 2006 Napisano 21 Września 2006 Odkurzę nieco zapomnainy temat wracam sobie spokojnie dzisiaj z roweru, już w mieście, i nagle takie coś I jak tu nie cyknąć
kazior Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 to ja tez sie pochwale moje fotki (nie rowerowe) mozna zobaczyc pod tym adresem: http://plfoto.com/39223/autor.html zachecam do odwiedzin i pozdrawiam
Biera Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 fotka jest przekrzywiona bo robiłem ją przy pomocy zwykłego kompaktu nikona, bez statywu, przy pomocy krzesełka które znalazłem w pobliżu:) (jak zapewne zauważyliście jestem fanatykiem ognia i widzę w nim zadziwiające piękno i moc...) później postaram sie znaleźć jeszcze inne fotki
siwyex Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 A tutaj parę fajnych fotek mojego wykonania Głównie jest to rowerek
Bartez23 Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 A to kilka naszych fotek tj. moje i mojej dziewczyny z ostatnej wspólnej wyprawy rowerowej 24 września ... Co najlepsze moja dziewczyna nienawidzila jeździć na rowerze dosłownie ale dałem jej swoją "rowerową" koszulkę co widac na zdjęciach i rowerowanie jej się spodobało :034: ba nawet stwierdziła: "żałuje, że nie jeździłam z Tobą wcześniej, było extra" W końcu będę miał z kim jeździć bo w Pińczowie niestety zapalonych rowerzystów jest tylko jedna sztuka czytaj - Bartez23 :028: Tylko musi zmienić rower, bo niestety ten który jest na zdjęciu waży chyba 19 kg, a hamulce chyba spowalniacze ... ale taka masa ... ech niewiem czy jakieś hayesy hydrauliczne dały by radę :eek: Pozdrawiam Bartez23
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.