Robert Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 Stasiek nie powiem niczego sobie bardzo fajne,
Puma [JFK] Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 Fajne, fajnie. Ale rozumiem że to nie ty na desce? :wink:
stasiek Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 Na desce jest mój brat. Tło jest w niektórych miejscach poruszone, bo stosowałem tutaj metodę panoramowania (wtajemniczeni powinni wiedzieć o co chidzi ).
Robert Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 Takie zdjęcie można zrobić dość łatwo tylko przydaje się statyw gorzej z panoramą
black rider Napisano 18 Lutego 2006 Napisano 18 Lutego 2006 rzeczywiście fajne te zdjęcie (a jakiego programu używałeś) a jak obiecałem to wstawiam świeże nowe fotki (jeszcze tusz schodzi ;] ). Wczoraj byłem u rodzinki gdzie zobaczyłem te małe stadko więc troche napstrykałem im fotek (niestety pogoda była nie najlepsza) a z 80 zdjęć tylko te mniej więcej sie udały, choć wiem że nie są idealne ale dużo sie nabiegałem za nimi i nie bardzo miałem kiedy cokolwiek ustawiać. Czekam tylko na kilka słów krytyki (może nie tylko krytyki) http://img416.imageshack.us/my.php?image=10017815ec.jpg http://img416.imageshack.us/my.php?image=10018054fk.jpg http://img416.imageshack.us/my.php?image=10018068ff.jpg
Mod Team Odi Napisano 18 Lutego 2006 Mod Team Napisano 18 Lutego 2006 Fajne Ja od dawna chcę uchwycić sarny aparatem, ale jeszcze nigdy mi się nie udało bo albo są za daleko albo nie zdąrzę wyjąć aparatu.
black rider Napisano 18 Lutego 2006 Napisano 18 Lutego 2006 dzięki a tak przy okazj to czemu na moim pierwszym zdjęciu tak dziwnie góra zdjęcia wyszła (to te szumy?) i jeszcze dwa pytanka-co to jest balans bieli i jak kiedy go trzeba ustawiać, i jak moge podłączyć aparat do telewizora bo nie mam ani najlepszej drukarki ani monitora a telewizor jest w pożądku więc pomyślałem że lepiej by sie oglądało na nim zdjęcia pozdrawiam
Marix Napisano 18 Lutego 2006 Napisano 18 Lutego 2006 No wiec w piewszym zdj masz bardzo skopane ustawienia choć zdjecia fajne balans bieli jest to koretka światła pod kątem, jaie światlo mamy jesli np jestes wieczorem w domu nalezy dac zarowki zeby zdjecia nie byly zbyt zolte.... sprobuj porobić zdjecia nocne na ustawieniu swiatlo sloneczne.. zobaczysz jakie beda pomaranczowe wrecz rude. wtedy ustawiamy światlo żarowe i mamy piekne fotki bez afektów mysle ze w pierwszym dales złą przysłone i czułośc. przyslona odgrywa bardzo duza role.
stasiek Napisano 18 Lutego 2006 Napisano 18 Lutego 2006 Black rider, nie wiem o co dokładnie chodzi z tą górą zdjęcia. Szumy są na całej powierzchni (kolorowe plamki). A jeśli chodzi o to, że dalszy plan jest blady, to to normalne przy takiej pogodzie. Zależy to też trochę od jakości obiektywu ale i tak nie uzyska się kontrastowych zdjęć przy takim zachmurzeniu i mgle. mysle ze w pierwszym dales złą przysłone i czułośc. przyslona odgrywa bardzo duza role. Co do czułości to masz rację, ale o co chodzi z tą przysłoną :question: A tak poza tematem, pisze się przysłona czy przesłona :question:
black rider Napisano 18 Lutego 2006 Napisano 18 Lutego 2006 no więc ja mam takie ustawienia balansu bieli : -automatyczny -światło dzienne -żarówka -fluorescen. jakiego tryb powinienem wybrać w przypadku tego pierwszego zdjęcia i o co chodzi z tą przesłoną bo jakoś nie bardzo rozumiem (jakoś w moim "prechistorycznym" conanie wszystko wydawało sie łatwiejsze ale wole obecny) a i jaką powinienem wtedy ustawić czułość bo miałęm ne 0 (a zakresy to -200 do 200)
Marix Napisano 19 Lutego 2006 Napisano 19 Lutego 2006 stasiek tak sorx, przesłona a nie masz opcji pochmurno? to nie ejst przesłona o czym to mowisz, to jest ekspozycja. zapraszam na http://www.cyberfoto.pl/index.php sekcja szkoła fotografowania i tam masz poradniki podwieszone między innymi na temat rpzesłony i w ogole warto te poradniki przeczytać ekspozycją też mogłeś skorygować tamten obraz ale tu sie juz nie wypowiadam
black rider Napisano 19 Lutego 2006 Napisano 19 Lutego 2006 hej dzięki zapopmniałem że są też inne fora
yhek Napisano 19 Lutego 2006 Napisano 19 Lutego 2006 dziesiejsze zdjecia z Gory Zar Gora Zar1 Gora Zar2 Gora Zar3 Gora Zar4 Pozniej pokaze inne zdjecia
crazybiker Napisano 22 Lutego 2006 Napisano 22 Lutego 2006 A pewnie ze sie rozrosl, taka kolej ewolucji! Hehe Pzdr.
KAZUMI Napisano 22 Lutego 2006 Autor Napisano 22 Lutego 2006 Ja w moim Fuji s5000 na tryby oświetlenia, auto, pochmurny dzień, słoneczny dzień, światło od żarówki, od lampy studyjnej i od jarzeniówki. Bawiłem się tymi trybami i jak robię na powietrzu to używał słonecznego i pochmurnego trybu i aparat sobie nieźle radzi. Natomiast jak robię fotki przy oświetleniu sztucznym to wole wziąć na auto bo aparat różne dziwne rzeczy robi które mi się nie podobają. A co do kompozycji to jest czy zdjęcie będzie bardziej naświetlone lub mniej. A przysłony troszkę też odpowiadają za jasność zdjęcia ale ich głównym zadaniem jest głębia ostrości
black rider Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 a te przesłony to sie ustawia normalnie w Menu jak czułość itp. czy to jest z czymś powiązane
stasiek Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 Poczytaj instrukcję to się dowiesz. Oto moja najnowsza praca: http://myart.pl/zoom.php?id=5275
Marix Napisano 23 Lutego 2006 Napisano 23 Lutego 2006 stasiek niezły fotomontaż aczkolwiek troche przerażająca ta łapa
Dinsdale Napisano 24 Lutego 2006 Napisano 24 Lutego 2006 I ta ciemna warstwa zalegająca pod paznokciem... Niby to rysik, ale...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.