Skocz do zawartości

[mostek] 130mm i tego konsekwencje

nabial

Rekomendowane odpowiedzi

mam krossa level a6 19", rama nagle wydala sie za mala po tym jak ustawilem odpowiednio siodelko - wczesniej nie wiedziec czemu smigalem z odsunietym na maxa do tylu, teraz mam prawie na srodku, troszki blizej przodu, ale pojawil sie problem taki ze troszki sie garbie, tzn nie jestem optymalnie wyciagniety, niby powinienem szukac wiekszej ramy, ale tak sobie mysle ze skoro lekko podrywa mi czasem przod przy podjazdach z mostkiem 110mm ustawionym na -, to mostek 130mm nie zaszkodzi, tym bardziej ze jak pozycja okaze sie zbyt hardkorowa to zawsze moge ustawic go na +

jezdzil ktos na takim mostku? jakie wrazenia? czy w moim przypadku - rama 19", wzrost 188 - przyniesie to spodziewany, pozytywny efekt?

No na pewno "wydłuży" rower, więc rozwiąże zasadniczy problem, no nie? :D

Niby przy za małych ramkach radzą mostek w górę, ale jak dasz radę na - , to Ci obniży, a tak czy inaczej wydłuży pozycję, więc na podjazdach też powinno być lepiej..

Tylko kontrowersyjna kwestia wpływu na prowadzenie roweru, wiele osób odradza 130, ale..

No ja mam "zaledwie" 120mm.. W sumie nie narzekam.. Jeśli mam jakieś zarzuty co do jazdy w terenie to dotyczą one tylko mojej techniki na razie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...