ulvgar Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 Szukam sterów zintegrowanych do 100, max. 120 PLN. Czy Ritchey Pro nadadzą się czy może coś lepszego w tej cenie znajdę? Myślałem nad Accent Airplane ale jak na razie mało opinii o nich jest.
ulvgar Napisano 17 Czerwca 2008 Autor Napisano 17 Czerwca 2008 Nikt nie używa sterów Ritchey Pro? Warto dołożyć do Ritchey WCS?
lukaszs Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 czy wszystkie stery pasuja do wszystkich rodzajów ram?
tobo Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 co to znaczy wszystkie do wszystkich? stery dziela sie na zewnetrzne, polzintegrowane i zintegrowane - to czy mozesz ktores z nich zamontowac zalezy od rodzaju glowki. temat dotyczący sterow jest na forum.
ulvgar Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Napisano 21 Czerwca 2008 A co sądzisz o tych Ritchey Pro? W tej, lub podobnej cenie znajdę coś lepszego?
tobo Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 uwazam ze kluczowym drobiazgiem istotnym dla zywotnosci sterow jest system uszczelnienia dolnego lozyska - a to w przypadku wiekszosci sterow zintegrowanych/polzintegrowanych fatalnie rozwiazane miejsce. lozysko powinno miec przynajmniej uszczelke kontaktową z gumy na calym obwodzie tak by bylo kryte w calosci.
Ślawus Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 niedawno miałem podobny problem, również na początku myślałem nad WCS'ami, jednak ostatecznie wybór padł na: KCNC wykonanie na wysokim poziomie, lżejsze i tańsze od WCS'ów. Nic nie powiem o całości, gdyż rowerek jeszcze niewiele przejechał, ale myślę, że nie będzie z nimi problemów. jedyny mankament, to brak uszczelki o której pisze tobo (będę mysiał coś wykombinować na własną rękę).
tobo Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 z doswiadczenia wiem ze ta uszczelka jest bardzo istotna a malo ktore stery polzintegrowane takową posiadają. samo uszczelnienie lozyska to za malo.
ulvgar Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Napisano 21 Czerwca 2008 Te stery KCNC to ciekawa propozycja ale co można by wykombinować aby to miejsce uszczelnić? Zaraz, zaraz ja potrzebuje stery zintegrowane.
tobo Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 ... zintegrowane czy polzintegrowane - zwroc uwage na to jak uszczelnione jest miejsce miedzy konusem nabitym na widelec a stykiem z krawędzią rury główki ramy.
Ślawus Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 jesteś pewien, że zintegrowane? accenty wyglądają również na półzintegrowane (sprawdź lepiej, bo potem będzie problem), tutaj możesz poczytać o tym --> click często stery półzintegrowane są nazywane zintegrowanymi.
ulvgar Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Napisano 21 Czerwca 2008 GT Zaskar. Mój mechanik i sklep w którym miałem kupować twierdzą że są potrzebne stery zintegrowane. Może to zdjęcie coś pomoże?
lukaszs Napisano 23 Czerwca 2008 Napisano 23 Czerwca 2008 co muszę wiedzieć żeby kupić stery i jakie byscie polecili?
ulvgar Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Napisano 24 Czerwca 2008 Jakie stery potrzebujesz i do jakiej ceny. Z mojej strony w tym temacie to wszystko, rama przyjdzie ze sterami. Tysięczny post
Martinii Napisano 24 Czerwca 2008 Napisano 24 Czerwca 2008 Accent Airplane to stery polzintegrowane. Sam je kupilem, ale jeszcze nie sa zalozone.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.