Skocz do zawartości

[stery] zintegrowane do nowej ramy

ulvgar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co to znaczy wszystkie do wszystkich?

stery dziela sie na zewnetrzne, polzintegrowane i zintegrowane - to czy mozesz ktores z nich zamontowac zalezy od rodzaju glowki. temat dotyczący sterow jest na forum.

Napisano

uwazam ze kluczowym drobiazgiem istotnym dla zywotnosci sterow jest system uszczelnienia dolnego lozyska - a to w przypadku wiekszosci sterow zintegrowanych/polzintegrowanych fatalnie rozwiazane miejsce. lozysko powinno miec przynajmniej uszczelke kontaktową z gumy na calym obwodzie tak by bylo kryte w calosci.

Napisano

niedawno miałem podobny problem, również na początku myślałem nad WCS'ami, jednak ostatecznie wybór padł na:

KCNC wykonanie na wysokim poziomie, lżejsze i tańsze od WCS'ów. Nic nie powiem o całości, gdyż rowerek jeszcze niewiele przejechał, ale myślę, że nie będzie z nimi problemów.

jedyny mankament, to brak uszczelki o której pisze tobo (będę mysiał coś wykombinować na własną rękę).

Napisano

z doswiadczenia wiem ze ta uszczelka jest bardzo istotna a malo ktore stery polzintegrowane takową posiadają. samo uszczelnienie lozyska to za malo.

Napisano

Te stery KCNC to ciekawa propozycja ale co można by wykombinować aby to miejsce uszczelnić? Zaraz, zaraz ja potrzebuje stery zintegrowane.

Napisano

... zintegrowane czy polzintegrowane - zwroc uwage na to jak uszczelnione jest miejsce miedzy konusem nabitym na widelec a stykiem z krawędzią rury główki ramy.

Napisano

jesteś pewien, że zintegrowane? accenty wyglądają również na półzintegrowane (sprawdź lepiej, bo potem będzie problem), tutaj możesz poczytać o tym --> click

często stery półzintegrowane są nazywane zintegrowanymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...