thian Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witam. Zakupiłem wczoraj rower Genesis Sigma. Czy rower ten wystarczy do jazdy po lesie, wertepach, piasku, błocie - taki zróżnicowany teren działkowy - oraz po niedużych górach (podjazdy itp) ? Chcę przeznaczyć ok 300-400 zł na modernizacje. Co byście polecili zakupić i dołożyć? Oczywiście w celu ulepszenia komfortu jazdy w w/w "terenie". Specyfikacja: http://sklep.intersport.pl/projector.php?product=1175006393 Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 idz oddaj szybko rower, a za 1000+400 zł, poszukaj innego. Było wiele tematów na ten temat poczytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 pytasz się nas po zakupie, jak dla mnie trochę za późno. Chcesz abyśmy powiedzieli Tobie, że dokonałeś ekstra wyboru i nie mogłeś wybrać lepiej? Trzeba było zapytać wcześniej, a wtedy byś na tym na pewno lepiej wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thian Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Problem w tym, że innego wybrać nie mogłem. Kupiłem go bardzo tanio. Dlatego pytam czy się jako tako nadaje i czy warto go modernizować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Pierwsze. Ile masz lat? Jakie jest twoje doświadczenie z rowerem? Jeżeli dałeś za niego 999 zł i miałeś jeszcze 400 w kieszeniach to się nie opłacało. Za 1400 zł mamy http://www.allegro.pl/item384347891_kross_...ie_sztuki_.html . Wg. mnie nie opłaca się inwestować na tym etapie w rower, bo jak widzę twój tzw. "skill" rowerowy jest niski. Co ja bym zrobił. Albo jak najszybciej sprzedał to co mam, albo pojeździł na nim z rok, zużył wszystkie zużywalne komponenty, a do tego czasu uzbierał kasę na nowy rowerek i wtedy zaglądnąłbyś na nasze forum. Kupiłeś rower na znośnej ramie i amortyzatorze, ale na bardzo kiepskim osprzęcie, już wiesz dlaczego jesteśmy tak "rozgoryczeni" ? Pozdrawiam P.S.Nie ma sie co załamywać, pozostaje jeździć. Taki rowerek posłuży Ci spokojnie przez rok, po tym okresie zauważysz jego słabe strony i nawet bez naszej pomocy będziesz wiedział co wybrać jako następna maszyna. Thian, za 300-400 zł kup sobie kask, jakąś fajną koszulkę, spodenki, rękawiczki, okulary, a jak będziesz miał dodatkowo 200 zł to zakup jakiś tani system spd. Tym sposobem trafisz do grona"prawdziwych(jacykolwiek oni są) rowerzystów, gdzie sprzęt się nie liczy, a tylko wyniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.