Skocz do zawartości

[rama cr-mo] prosze o porade

Elo78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , niestety nadal jestem na etapie poszukiwania ramy , ogólnie szukam ramy GT ale ze względu na swoją wytrzymałość ludzie niechętnie sie ich pozbywają. Tu powróciły moje wcześniejsze gdybania o ramie cr-mo. Wiadomo że ten materiał jest sztywniejszy , wytrzymalszy i lepiej tłumi drgania od aluminium. Czy polecalibyście mi tą opcje , ewentualnie jakieś konkretne propozycje? Mam 186 cm wzrostu , długość nóg to 90 cm, waga 83 kg. Rower służyłby mi głównie do jazdy po mieście co nie znaczy że nie będzie jeździł w terenie - XC , czasami amatorsko maraton. Przy ewentualnych propozycjach prosiłbym o ramy nie starsze niz 5 lat. Z góry dziękuje za pomoc.

No ok , co sądzicie o ramie z aukcji???CZY TO PRAWDA ŻE: cr-mo po spawaniu jest poddawane obrupce cieplnej i nie da sie tego powtużyć przy przeróbkach??? ;)

Rama z aukcji wygląda mi na typową szosówkę (przełajówkę?), którą ktoś na siłę przerabiał na 26".

Ramy da się spawać, tylko wymaga to pewnej wiedzy. Jak będzie coś robił fachowiec to nic nie zepsuje.

P.S. Błędy jakie robisz w pisowni są bardzo rażące. Ja bym się wstydził na twoim miejscu, bo nawet jeśli masz jakąś dysfunkcję językową, to dowolne sprawdzanie pisowni by ich nie puściło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...